Gyenge izomtónussal született babák mikor kezdtek el önállóan járni?
Lassan 13 hós a babám - anno fertőzéssel született, és legyengítette az izomzatát - persze azóta már megerősödött, kapaszkodva végigjárkál szobákon át, pár lépést is megtesz, de imbolyogva. Ha egy kézzel vezetem, az egyensúlya se stabil "kicsúszik a lába alól a talaj". Lehet nincs mit aggódnom, lehet túl sokat várok, de a vele egy időben született kortársai már vígan magabiztosan lépegetnek.
El vagyok egy kicsit keseredve, vajon el fog indulni egyedül???
szia, jártatok valami tornára? pl dévény?
az enyém hipotón volt, mi jártunk 3 hós korától, és 11 hósan kezdett járni.
amúgy 13 hósan elvileg még belefér a normális keretekbe, van aki csak 15 hósan kezd járni. vagy még annál is később.
de a fontos kérdés, hogy szakember látta -e valaha, és mit mondott ha igen?
Szia!
Szerintem még nincs ok az aggodalomra, az Én kisfiam egészségesen született, minden mozgásformát korán csinált, erős, izmos lurkó, de járni még mindig csak kézen fogva tud, ha csak 1 kézzel, akkor kicsit imbolyog. Nincs önbizalma, úgy látom, fél....
12 hónapos múlt 3 hete.
Fiú egyébként a baba? Ők állítólag később kezdenek járni, beszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!