A kúszás is kimaradhat? Kúszás nélkül kezdhet mászni?
Szia!
Én pszichopedagógus vagyok. Nem jó, ha a kúszás vagy a mászás kimarad a gyerek mozgásfejlődéséből. Én azt ajánlanám, keress fel szakembert, ha 1-2 héten belül nem történik meg a kúszás. Az anamnézisben egyébként szokták kérdezni, hogy a gyereknél hogyan zajlott a mozgásfejlődés, ugyanis az utalhat valamilyen rendellenességre.
A kúszást segítheted neki, hogy hason fekvő helyzetből felhúzod a térdét oldalra, támasztod, és ezt felváltva.
De ne ijedj meg, nagyon sok gyereknél kimarad valamelyik fázis (kúszás mászás, ülés, stb), és a későbbiekben nem lesz náluk semmilyen probléma. De biztos ami biztos, és a gyermeked érdekében jobb, ha végigmegy a szakaszokon.
Szia,
kisfiam 19 hónapos, teljesen kihagyta a kúszást, egyszer sem láttam kommandózni.:)
Ő négykézlábon állt sokat, aztán egyszer csak mászni kezdett 8 hónaposan. Remélem nem származik hátránya ebből, eddig minden a legnagyobb rendben, 13 hónaposan kezdett járni és másfél éves kora óta gyönyörűen beszél.
üdv
Te jó ég, félévesen még semmi ilyesmit nem KELL csinálnia! Miért kellene ezért orvoshoz vinnie?
Egyébként a legtöbb gyerek vagy kúszik, vagy mászik. Nem kell neki mindkettőt. De olyan is van, hogy teljesen kimarad a kúszás-mászás, csak gurulva közlekedik. Gond akkor van, ha semmilyen módon nem próbálkozik a helyváltoztatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!