Hogy csináljak a manomnak cukkinit, vagy patiszont? Mivel variáljak, és hogyan? 6,5 honapos
darált csirkehusi megpárolva
a cukkinit is párold meg - hámozd v. csak mosd meg- kis tejjel v. tápszerrel turmixold össze nagyon finom !!!
patiszonban nem vagyok otthon ...
Hámozd meg a cukkinit, kockázd fel és párold kevés vízben. Ha nem szeretnél liszttel sűríteni, adj hozzá krumlit helyette. Babám leginkább rizzsel eszi, így azt főzők mellé, és összeturmixolom a kettőt. Ízesítésnek pici só, egy kiskanál olaj, kapor v metélőhagyma v petrezselyem, feltétnek csirke v pulyka.
A cukkini magjai nagyon picik, turmixolva teljesen szémállanak.
A patiszont szintén hámozd meg, magokat távolítsd el, a többi uaz.
hogy kell párolni???
mikróban is lehet a zöldséget megpucolod és kockákra vágod és villával megszúrod kb. 10 perc után annyi elég neki a husi meg hogy villával el tudd törni de úgyis lehet hogy veszel fél kiló csirkemellet v. darált pulykacombot -kb. 500.- - és kis vegetás vizben megfőzöd - 20 perc- aztán két evőkanálnyi adagot beletekersz zacskó csücskébe és lefagyasztod azt már csak ki kell engedni és hozzátenni a zöldséghez.
Jó főzőcskét!!! -remélem segitettem...
En sem sozok egyaltalan en igy csinalom:
Cukkini pure: Felkockazom a cukkinit egy kis vizben kb 5-7 percig fozom utanna osszeturmixolom. Ha higabb puret szertnek akkor a fozovizbol teszek hozza es ugy turmixolom le. De ahogy irtak mikroba vagy paroloba is elkeszitheted. Szinten igy csinalom kulon a repat, karfiolt, brokkolit,zellert, karalabet stb... Ezeket keverem es ettol lesz egy kis ize. Teszek neha hozza husit is vagy csak a zoldsegeket varialom. Meg nem mertem sozni vagy vegetazni en sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!