Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Patiszont, hogyan készítsem...

Patiszont, hogyan készítsem 11hós fiamnak?

Figyelt kérdés
2010. aug. 3. 11:07
 1/5 anonim ***** válasza:
Főzeléknek vagy párolva.De ha rám hallgatsz inkább megeszitek ti rántva vagy bárhogy mert a tökfélék puffasztanak és fájhat a pocija.Majd jövö nyáron eszik,akkor már rántva is eheti és ugy a legjobb,szerintem! :)
2010. aug. 3. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:

főzelék:

[link]


Tepsis patisszon kapros kefirrel


Hozzávalók: 50 dkg patisszon, 30 dkg finomliszt, 3 dl tej, 1 db tojás, 5 evõkanál zsemlemorzsa, 2 gerezd fokhagyma, 1 zacskó sütõpor, 1 teáskanál só, 1 mokkáskanál törött bors, a tálaláshoz 2 dl kefir, 1 csokor kapor, kevés só és csipet porcukor.


Elkészítése: Közepes nagyságú tepsit egy evõkanál olajjal kikenünk, és a zsemlemorzsával behintjük. A meghámozott és kimagozott patisszont almareszelõ durva fokán lereszeljük, majd tálba öntjük. Megsózzuk, és tíz percig állni hagyjuk. Közben a tojást habosra verjük a tejjel, és belekeverjük a zúzott fokhagymát, a sót, a törött borsot és a sütõport. Ebbe a fűszeres tejbe keverjük a lisztet, majd az egészet a patisszonhoz adjuk. Jól összedolgozzuk, és a masszát belesimítjuk a kikent tepsibe. Forró sütõbe tolva közepes lángon sütjük húsz-huszonöt percig, majd kisebb lángon addig folytatjuk, amíg a próbaképpen beleszúrt hurkapálcára már nem tapad a masszából. Mire elkészül, a teteje barnáspiros, belül meg omlós, puha lesz. Melegen, kockára vágva tálaljuk. A kefirbe belekeverjük a finomra vágott kaprot, és megsózzuk, megcukrozzuk. A patisszonkocka mellé kínáljuk

2010. aug. 3. 11:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:

SZia! Én így szoktam, és nagyon szereti a kislányom:

1 kicsi patiszon

1 kis burgonya

csipet kapor

leheletnyi jódozott só

1 szem puha körte


A patiszon, és a burgonyát meghámozom, megmosom, majd megfözöm annyi vízba, amennyi ellepi. Amikor már majdnem kész van, akkor rádobom a kaprot, és fedő alatt még párom pár percig. Amikor teljesen puhák leturmixolom a friss körtével együtt. Majd egy kis sóval ízesítem ha szükséges.

-11 hónapos kislány anyukája-

2010. aug. 3. 11:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 Vilcsianyuja ***** válasza:
én a héten adtam patiszont a 7 hónapos lányomnak, krumplival, főzve. tényleg némileg pufi lett a pocija, de kevesebb gondja volt, mint a szorulással sárgarépa után...
2010. aug. 3. 13:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
ó igen a sárgarépa. Azzal mi is megjártuk,plusz mivel imádta szinte mindenhez klevertem neki egy kicsit.Volt hogy 3 féle alap dolog plusz kis sárgarépa és egy kis idő után azt vettük észre hoigy sárga a ygerek.Ugyhogy leálltunk a répáról.Hiányolta is. Hát ennyi a történet. :)
2010. aug. 11. 23:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!