Miért gondolják egyesek, hogy joguk van beleszólni, hogy nevezd a gyereked?
Szerintem ez azért így kicsit túlzás, hogy "úgy gondolják, joguk van". Viszont ha már egyszer itt valaki kikéri a névválasztásban a többiek véleményét, akkor miért is ne lehetne véleményt nyilvánítani, hisz megkérdezték, nem?
Aztán, hogy a kérdező mit választ, ahhoz senkinek semmi köze.
van aki kikéri más véleményét van aki nem .
nekem eszembe se jutott volna megkérdezni bárkit hogy mit szól ehhez meg ehhez ...
igy fogják hivni mert mi igy szeretnénk és kész. egyébként meg a gyermeket el kell nevezni és ez manapság ugyanolyan cirkusz lett mint a szülés meg kell történnie mert az élet velejárója de a családi kapcsolatok témakörben is van valaki aki naponta 40 kérdést tesz fel nevekről....
régen azért hivták a gyereket jóskának mert az apja is jóska volt azért marinak mert az anyja is az.
manapság mert akkora feneket keritenek mintha kevés lenne az a 10.000 név ami adható.
nem értem ... de lehet hogy nem is fogom. egyébként a gyereket csak néha hivom a rendes nevén sokan tudják a nevét és mégis rámondják hogy nyuszi meg cicuka stb. ... nem foglalkozok vele.
általában arról szól ez az oldal hogy kevés a hasznos tanács ám annál több kéretlen marhaság és a bunkózás
kedves utolsó nagyon igazad van!
A mi kislányunk Alíz. Senkit nem kérdeztünk, se ismerőst se ismeretlent, hogy tetszik-e vagy sem. Nekünk tetszett és tetszik és más véleménye nem számított. Illik a vezetéknévhez mindenféle szempontból, nem is túl gyakori, de nem is meghökkentően ritka. Becézhető és "viselhető" névnek tartjuk.
Egyedül a nagynéném kampányolt, hogy gondolkozzunk még és válasszunk másikat, adta a tippeket stb...de nem érdekelt bennünket. Azóta is örülök, hogy ezt választottuk, szerintem szép név.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!