Mit lehet tenni, ha az anya teljesen kisajátítja a gyerekét?
Védekezés mellett, 2 hónapos kapcsolatból született a baba. A szülők már a terhesség tudta előtt szétmentek. Az apa nem akarta megtartani, viszont ha már megvan, gondoskodik ròla.
A nő viszont egyáltalán nem együttműködő, mindenről egyedül dönt, mint például a gyerek kereszt- és vezetéknevéről is. A szülésnél is ott volt az apa a váròban, azonban csak órákkal később hívatta be, mikor már rég megvolt a gyerek.
Az anya egyébként végig dohányozta a terhességet, a kórházban is többször rágyújtott, de sajnos ez nem tiltott, csak ellenjavalt.
A láthatàsi jogon kívül ilyen esetben semmi más nem jár a férfinek?
Van apasági nyilatkozat? Azon eleve meghatározták a gyerek vezetéknevet.
Ha nem volt gyermekelhelyezési per, ugyanannyi joga van a gyerekhez, mint az anyanak
Van apasági? Ha nincs, akkor egyelőre olyan, mintha a gyereknek csak anyja lenne.
Amúgy meg ha én kerültem volna ilyen helyzetbe, hogy apuka nem akarja, akkor én sem engedném beleugatni a dolgokba.
A vezetéknévről a jogszabály dönt.
Ha nincs apasági nyilatkozat, akkor automatikusan az anyáét kapja. A keresztnevek közös döntésnek kéne lenni, de anyuka úgyis egyedül neveli, akkor miért baj, hogy ő döntött? Mint ahogyan a szülőszoba esete is, anyuka döntése kell, hogy legyen. Ha nem akar látogatót, nem fogad. Gondolom a kicsivel töltötte az aranyórát majd összeszedte magat (letusolt stb.).
Forduljon bírósághoz az apuka. Ott a láthatáson kívül közös felügyeletet is kérhet.
Kérdés az, hogy mibe szeretne beleszólni. És mennyire érdemes a huzavona, hofy melyik iskolába járjon stb.
Te ki vagy a történetben? Érdekes, hogy akinek a történethez kevés köze van, az még azt is tudja, hogy mi rosszakat csinált még a "főgonosz" akiről kérdés szól. Gondolom egy pozitív dolog sincs.
Utolsó!
Nyilvánvalóan az apuka partnere
Megint egy védekezés melletti teherbeesés a gyakorin...
A Kaáli Intézet orvosai tanulhatnának tőletek.
Ha nincs se házassági anyakönyvi kivonat, se apasági nyilatkozat, akkor a gyerek az anya nevét kapja. Ilyen esetben semmiféle apai jog, ahogy kötelezettség sincsen, ergo nem kell tartásdíjat fizetni, de láthatás sem jár. Ilyen esetben semmi nem jár a pasinak.
Amúgy a kórházban ez úgy néz ki, hogy a szülő nő mondja meg, ki és mikor lehet vele benn. Elhiheted, a szülés pont nem az a szitu, ahol az ember az exét akarja látni. Megszületik a gyerek, aztán a nőt kitakarítják, összefércelik, a gyereket letakarítják, meg persze ott van aranyóra... Nekem szülés után 3 infúzió folyt le, mire egyáltalán lábra tudtam állni. Ez nem olyan, hogy gyerek huss, aztán már megyünk is fotózkodni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!