Miért hívják sokan az anyatejet tejcinek? Miért nem tejcsi?
Figyelt kérdés
2020. jan. 7. 12:57
11/16 A kérdező kommentje:
Igen erre a kérdésre vártam (volna) értelmes választ.Nem rég szültem és a kórházban volt szoptatási tanácsadó.Ő így mondta hogy tejci.Azt hittem nem bírja kimondani,erre mindenki így mondta.😳Azt hittem van valami jelentősége.
2020. jan. 7. 14:20
12/16 anonim válasza:
Egyik sem normális. Se a tejci se a tejcsi b+ az TEJ. Röviden, egyszerűen. Meg az összes többi idióta becézés, rövidítés (dpo, vbac..) , nyelvújítás(pl cicista, nemvárt... ) se normális.
13/16 anonim válasza:
Én mindegyiket verziót hallottam már és szerintem teljesen mindegy hogy hívják, egyik rosszabb, mint a másik.
14/16 anonim válasza:
Azért mert az anyatej a ciciből jön, ezért tejCI, a tápszert meg csinálni kell, az azért tejCSI. (Vicc volt).
15/16 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó!Végre valaki!😁Amúgy igen,nekem is borzalmasan hangzik!
2020. jan. 7. 15:52
16/16 anonim válasza:
A 85 éves nagymamám is tejcit mond dédunokáinak és nem újkeletű szó, mert már az én gyerekkoromban is így használta. A sógornőm tejcsit mond, náluk ez a szokás, szintén generációk óta. Ez pont olyan becéző forma, mint a husi, a kutyus, a bicaj, stb. Nevetséges, ha valakiből indulatot vált ki az ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!