Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 10,5 hónapos babánál el lehet...

10,5 hónapos babánál el lehet kezdeni a bilire szoktatást?

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm, 3 gyerkőcöt nevel és mindkét nagyobb gyereke már 15 hónaposan szobatiszta volt. Azt mondta nyugodtan kezdjem el én is, a legkisebb fiát, aki 9 hónapos, már naponta 3* ráülteti. Előtte nem foglalkoztam ezzel, de nagyon elgondolkodtatott. Nem korai? Vegyek bilit a kislányomnak?
2008. nov. 19. 10:45
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
58%
Szia lányom 1 évesen szobatiszta volt. Nyugottan próbálkozz, de ne erőltesd, ne tedd kötelezővé, mert ha sokáig erőlködik, aranyeret is kaphat.
2008. nov. 19. 10:47
 2/15 anonim ***** válasza:
63%
vannak gyerekek akik akarják vannak akik nem. megkérdezheted töle, és vagy megpróbálja vagy nem. sok szülötöl hallottam ezt egyévesen már bili, de sokszor késöbb még ius vissza szoknak a pelusra. mikor beindul a dackorszak csak azért is bugyiba megy majd.
2008. nov. 19. 10:49
 3/15 anonim ***** válasza:
89%
Nagyon korai. Akiket így szoktatnak, előfordul, hogy visszaesnek, mármint később kezdenek el "baleseteket" okozni, bekakilnak, bepisilnek mikor már jó ideje elvileg szobatiszták. Az orvosok szerint 2, 2 és fél éves korra alakul ki igazán a képesség, hogy szobatiszták lehessenek, mert akkor már tudják, mi az a pisilés, kakilás, képesek saját maguktól elkülöníteni, addig még nagyon a sajátjuknak érzik, nem szívesen válnak meg tőle. Ez nem vicc, még pszichológiából is tanítják. Lehet, hogy sikerül átmenetileg biliztetni, és ennek ugye nagyon fogtok örülni, de nem hiszem, hogy ez jó lenne a babának. Persze ez csak egy vélemény, nyugodtan tégy belátásod szerint. :)
2008. nov. 19. 10:52
 4/15 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon korai még. 1.5 éves korától, de inkább utána kezd el.

1 évesen szobatiszta, az nagyon érdekes. Hogy csináltad???

2008. nov. 19. 10:53
 5/15 anonim ***** válasza:
66%
Szia! Az én fiam most lesz 2 éves. Még nem nagyon beszél.A melegebb őszi napokon megpróbáltam, hagy csupaszkodjon, ill kis alsónaciban volt, de nem igazán jött be neki, így mindig visszakapta a pelust. Eldöntöttem, hogy hagyom, majd ha elérkezettnek látja az időt, úgyis szól. Addig is esténként fürdés előtt ráül a wc-re, de általában nem jön semmi. Úgysem marad örökké pelenkás, előbb-utóbb zavarni fogja a pisi-kaki, szerintem ráér addig. Nem akkora fáradtság átpelenkázni, hogy ne lehetne kibírni amig ő igényli. Szóval összegezve, próbáld meg, tedd játékossá, és ha nem szeretné még, hisz nagyon kicsi, akkor hagyd rá, semmiféle kára nem okozik belőle, ha ő nem lesz 1 éves korára szobatiszta, vagy nem beszél 2 évesen 4 nyelven, mint a mai "zsenik" :)
2008. nov. 19. 11:04
 6/15 anonim ***** válasza:
60%

Szerintem még korai!

Más az, hogy 9 hónapost ráültetek, meg más az, ha magától ül rá.

Anyósom is folyton jön, hogy párom már 6 hónaposan bilizett. Persze, mert az etetőszéke olyan volt, hogy bili is egyben. Ha ráültetem a babát megkajál, és ül rajta 1-1,5 órát biztosan produkál valamit, de az nem tudatos!

10 hónaposan még nem érett arra, hogy szabályozni tudja ezt, esetleg, ha kifigyeled, mikor pisil, mikor kakil, és úgy ki tudod számítani, mikor ültesd bilire, akkor tedd, de 1,5-2 éves korára érik meg rá a kicsik szervezete, hogy a kiválasztást - pisilés, kakilás ingerét - érzékeli és lehet tudatosítani benne, hogy ilyenkor bilire, vagy wc-re üljön, vagy jelezze, hogy kell neki.

Ugyanezt itt is elolvashatod:

[link]

Egy a lényeg! Semmit nem szabad időnek előtte ráeröltetni a gyerekre, csak hogy verhesd a melled, hogy a te gyereked már miket tud! Bocs, hogy így írtam!

2008. nov. 19. 11:07
 7/15 anonim ***** válasza:
73%

Az én kislányom 2 éves kora előtt lett szobatiszta (nappalra), amikor ő akarta. Amikor én szerettem volna, akár 8-szor is körbepisilte a szobát. Komolyan! Félóránként!

És amikor ő úgy határozott, akkor már a bilibe ment mindig.

Amikor 9-10 hónaposan ráültetik a bilire, csak éppen bele sikerül, nem a baba olyan "ügyes".

Most 4 éves a kislányom, és éjszaka még mindig fel kell ébreszteni egyszer, mert különben bepisil. És nem tudok vele semmit csinálni. Sajnos.

Én úgy gondolom, nyugodtan vehetsz egy bilit, legyen a szobában, s hátha kedvet kap hozzá hamar.

2008. nov. 19. 11:59
 8/15 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondoltam, hogy korai, nem is foglalkoztatott a dolog, de azóta mindenki azzal jön / Anyu, Mama, Anyós /, hogy nyugodtan elkezdhetem hozzá szoktatni. Nem akarom megzavarni a kis életét, kényszeríteni meg pláne nem, ezért tettem fel a kérdést. A kakát tudom mikor van, reggeli és ebéd után 5 percel már tele is rakja a pelust, tehát ilyenkor ráültethetném ill. egy pisi idejét is biztosan tudom, amint bele állítjuk a fürőkádba este, már néz is le és mosolyogva figyeli, ahogy csurog a vízbe a pisi:-))). Ezt már megszoktuk, úgyhogy direkt kevés vizet engedünk. Na, még rágom magam a dolgon.
2008. nov. 19. 14:12
 9/15 anonim ***** válasza:
38%

Bocs, de a kérdés is nagyon morbid!!!Jesszusom, 9-10 hónaposan bilire szoktatni???!!!!Nem tudom, hogy hova megy a már ez a dolog, hogy szinte minden 2. gyerekre erőltetnek valamit, hogy bilizzen 10 hónaposan, hogy üljön 3-4 hónaposan, hogy járjon 6-7 hónaposan. Hihetetlen!

Anyukák, nyugi, MINDEN GYEREK TUDJA, HOGY MIKOR MINEK VAN ITT AZ IDEJE.

És a harmadik válaszolónak nagyon igaza van.

Persze azt csinálsz amit akarsz.

2008. nov. 19. 14:39
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
utolsó válaszoló, én vagyok a 3., köszi hogy igazat adtál. Tökre így vagyok ezzel, mármint túl sokat várnak el a babáktól, és sajna nem is a saját anyukájuk, lásd a kérdező, akiben szerintem fel se merült volna ilyen hülyeség, ha nem erőszakoskodnak az ismerősei. Minden anyának az ösztöneire kell hallgatni, nem a többi marha okos emberre, akiknek lehet sose volt gyerekük, vagy a nagyszülőkre, akik úgy érzik, minden gyermek egyforma és mindegyikről mindent tudnak, vagy a játszótéri anyukákra, akik rád csodálkoznak, mert még nem ülteted a babakocsiban a gyereked 4 hónaposan...
2008. nov. 19. 14:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!