Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Csak én húzom fel magam ezen?...

Csak én húzom fel magam ezen? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Ma voltunk a doki néninél.Szóltam neki,hogy szeretném a 2-es tápszert adni a kislányomnak aki 7 hónapos.Mert már nem elég neki az 1-es.Este alvás előtt azt eszik.6 körül vacsi ami tejpép.Éjjel felkel és nem csak iszik hanem eszik is.Jól leb@szott,hogy nem tömöm meg eléggé és,hogy olyan nincs,hogy nem lakik jól.Ja.és felkelhet és sirhat azért is mert szeparációs szorongása van.Azt tanácsolta,hogy fektessem magam mellé és aludjak vele.Nem akarom mellénk szoktatni hogy utána nehéz legyen visszarakni az ágyába.Nagyon rosszul esett,hogy hülyének nézett.Kiváncsi lennék,hogy ezt egy 3 gyerekes anyukával is eljátszaná????!
2010. júl. 20. 21:52
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sajnálom, hogy ilyen furcsa dokitok van. Nekünk simán felirta a korának megfelelő tápszert, nem értem, miért derogált ez neki a ti esetetekben!! Meg azt sem értem, miért kéne mellétek szoktatni amiatt a gyereket, mert éhes... Én lehet, másik gyerekorvost keresnék.
2010. júl. 20. 21:57
 2/11 anonim ***** válasza:
Ha szeparációs szorongása van, attól is megnyugszik, h. magadhoz öleled, dúdolsz neki stb. Ha nem nyugszik meg, nyilván éhes. Amúgy tök normális, ha a gyerek egy éves koráig felkel enni (mondjuk ez főleg az anyatejesekre igaz). Elég gáz a dokinőd! Az enyém sem egy főnyeremény, sajnos! Ő is tök hülyének nézett párszor, már azon gondolkozom, orvost váltok. Szerintem próbálj meg egy kicsit többet adni vacsira, éjjel pedig egyre kevesebbet, szokja meg szépen lassan mikor kell enni. De ne erőltesd semmiképpen! Ha pedig szépen visszaalszik a kiságyban, minek vennéd magad mellé? Ha szep.szor-ja van, nem alszik vissza egyedül a saját ágyában.
2010. júl. 20. 22:01
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Azért akkora különbség nincs az 1-es és 2-es táp között, hogy az legyen az oka az éjszakai evésnek.

Majd, ha már főzelékeket eszik vacsira, meg "komolyabb", tartalmas ételeket, akkor nem fog már kelni.

Egyébként "felírni" - ha nem HA-s táp - akkor nem tud tápot, szóval szerintem még szívességet is tett neked ezzel.

Ne akadj ki, az én kislányom is evett éjjel egyszer még nyolc hónaposan is, aztán magától elhagyta.

Nem a tápon múlt, és igazándiból nem is nagyon tudom, hogy min, mert egyik napról a másikra csinálta, minden előzmény nélkül.

Meglátod, hogy az éjszakai evés magától megoldódik majd, ha elérkezettnek érzi a babád!

2010. júl. 20. 22:01
 4/11 anonim ***** válasza:
Csajok! A kettes tápszer még felírja a doki? Nekem azt mondták, 6 hónapos kor után csak a HA tápit írja fel, mást nem. Ha nem HA-t eszik, akkor vehetsz a boltban olyan kettest, amilyent szeretnél ;)
2010. júl. 20. 22:03
 5/11 A kérdező kommentje:
HA-s tápszert irattam fel.Gondolkodtam,hogy orvost váltok.Ez már a második volt,hogy hülyének nézett.Köszi a válaszokat!
2010. júl. 20. 22:09
 6/11 anonim ***** válasza:
A kettes tápszerek kalóriatartalma nem magasabb, mint az egyesé. Csinálhatod esetleg sűrűbbre, hogy laktatóbb legyen. Amúgy az én dokinénim is azt mondta, hogy csak egy éves kor után váltsak kettesre, ezt be is tartottam. Lehet, hogy a tápszer, mint étel már nem elég neki, esetleg próbálj egy pici kaját is adni a tápszer mellé este.
2010. júl. 20. 22:10
 7/11 anonim ***** válasza:

A kalóriatartalmát ha megnézed a kettes tápinak a dobozon, valóban nem sokkal ír többet, mint az egyesnél. De az ásványi anyag és vitamin összetétele totál más, mint az egyesnek!!! Ezt nem szabad elfelejteni! Tény, hogy az egyes tápira az van írva, hogy egy éves korig adható, de ha én a 10 kg-os lassan 10 hónapos kisfiamnak az egyeset akarnám még adni, kiröhögne. Szóval minden baba más, az egyik jól tud lakni az egyessel, a másik nem.

Egyébként meg megtömni nem lehet a babát. Ha a gyomrának a kapacitása mondjuk 210 ml, akkor te hiába szeretnéd, nem fog tudni belőle többet meginni, és éjszaka éhes lesz. Ilyenkor szinte biztos, hogy váltani kell kettesre. Amúgy meg ha nincs rá indok (nincs allergiás a családban és a baba sem tejfehérje allergia-gyanús), nem kötelező HA-s tápit adni, vehetsz neki bármilyen simát.

2010. júl. 21. 07:45
 8/11 anonim ***** válasza:
Leírnátok nekem mi az a szeparációs szorongás?
2010. júl. 21. 11:48
 9/11 anonim ***** válasza:

Amikor azt tapasztalod, hogy ha kikerülsz a babád látóköréből, elkezd sírni, ha már tud mászni, akkor követ mindenhová, állandóan rajtad csimpaszkodik, esetleg éjjel is többször felkel, és csak a jelenlétedre nyugszik meg. És ehhez hasonló tünetek. Állítólag pár hónapig tart csak, viszont van akinél erősebben, van akinél gyengébben jelentkezik, sőt, vannak babák, akiknél egyáltalán nem.

Nálunk enyhébb lefolyású a dolog: követ mindenhová a lakásban, és elég sokszor csimpaszkodik rajtam, de hála az égnek nem csak a kezemben van el, éjszaka alszik... talán még annyi, hogy ha el kell mennem itthonról, akkor nincs baj, de ha hazajövök, láthatóan meg van sértődve, nem tárgyal velem fél óráig, nincs olyankor haverfelvétel. :) De majd csak túlleszünk ezen is.

2010. júl. 21. 11:53
 10/11 anonim ***** válasza:

Köszönöm Banyuci hogy leírtad.

Akkor ez nálunk is meg van.Mostanában pár napja állandóan fölsír és az apja nem tudja megnyugtatni.Ahogy én fölveszem és beszélek hozzá,dúdolok neki egyből csönd,szipog egy darabig és visszaalszik.Hajnalban ugyanez van addig amíg magam mellé nem rakom és alszik tovább.Ezzel kell orvoshoz menni?Amúgy pl. mamával elvan ha nem vagyok ott.Ez meddig tart mert már 8 hós.Ugye ebből kinőnek mert várjuk a kistesót és így akkor nem tudom mi lesz velem.

2010. júl. 21. 19:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!