Csak én húzom fel magam ezen? Bővebben lent.
Azért akkora különbség nincs az 1-es és 2-es táp között, hogy az legyen az oka az éjszakai evésnek.
Majd, ha már főzelékeket eszik vacsira, meg "komolyabb", tartalmas ételeket, akkor nem fog már kelni.
Egyébként "felírni" - ha nem HA-s táp - akkor nem tud tápot, szóval szerintem még szívességet is tett neked ezzel.
Ne akadj ki, az én kislányom is evett éjjel egyszer még nyolc hónaposan is, aztán magától elhagyta.
Nem a tápon múlt, és igazándiból nem is nagyon tudom, hogy min, mert egyik napról a másikra csinálta, minden előzmény nélkül.
Meglátod, hogy az éjszakai evés magától megoldódik majd, ha elérkezettnek érzi a babád!
A kalóriatartalmát ha megnézed a kettes tápinak a dobozon, valóban nem sokkal ír többet, mint az egyesnél. De az ásványi anyag és vitamin összetétele totál más, mint az egyesnek!!! Ezt nem szabad elfelejteni! Tény, hogy az egyes tápira az van írva, hogy egy éves korig adható, de ha én a 10 kg-os lassan 10 hónapos kisfiamnak az egyeset akarnám még adni, kiröhögne. Szóval minden baba más, az egyik jól tud lakni az egyessel, a másik nem.
Egyébként meg megtömni nem lehet a babát. Ha a gyomrának a kapacitása mondjuk 210 ml, akkor te hiába szeretnéd, nem fog tudni belőle többet meginni, és éjszaka éhes lesz. Ilyenkor szinte biztos, hogy váltani kell kettesre. Amúgy meg ha nincs rá indok (nincs allergiás a családban és a baba sem tejfehérje allergia-gyanús), nem kötelező HA-s tápit adni, vehetsz neki bármilyen simát.
Amikor azt tapasztalod, hogy ha kikerülsz a babád látóköréből, elkezd sírni, ha már tud mászni, akkor követ mindenhová, állandóan rajtad csimpaszkodik, esetleg éjjel is többször felkel, és csak a jelenlétedre nyugszik meg. És ehhez hasonló tünetek. Állítólag pár hónapig tart csak, viszont van akinél erősebben, van akinél gyengébben jelentkezik, sőt, vannak babák, akiknél egyáltalán nem.
Nálunk enyhébb lefolyású a dolog: követ mindenhová a lakásban, és elég sokszor csimpaszkodik rajtam, de hála az égnek nem csak a kezemben van el, éjszaka alszik... talán még annyi, hogy ha el kell mennem itthonról, akkor nincs baj, de ha hazajövök, láthatóan meg van sértődve, nem tárgyal velem fél óráig, nincs olyankor haverfelvétel. :) De majd csak túlleszünk ezen is.
Köszönöm Banyuci hogy leírtad.
Akkor ez nálunk is meg van.Mostanában pár napja állandóan fölsír és az apja nem tudja megnyugtatni.Ahogy én fölveszem és beszélek hozzá,dúdolok neki egyből csönd,szipog egy darabig és visszaalszik.Hajnalban ugyanez van addig amíg magam mellé nem rakom és alszik tovább.Ezzel kell orvoshoz menni?Amúgy pl. mamával elvan ha nem vagyok ott.Ez meddig tart mert már 8 hós.Ugye ebből kinőnek mert várjuk a kistesót és így akkor nem tudom mi lesz velem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!