Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mennyit hagyjátok tv-t/...

Ti mennyit hagyjátok tv-t/ mobilt nézni a babátokat?

Figyelt kérdés

Sok barátnőmmnél látom, hogy egésznap megy a tv, ha pelust cserélnek a mobilon a YouTube - al foglalják le a babát, vagy ha nyűgös, akkor is a technika kerül elő. Ti ezt mennyire tartjátok jónak? Mennyire engedtek be a mindennapokba?

Én is hamarosan anyuka leszek, de én szeretném minimálisan hozzá szoktatni majd ezekhez az ingerekhez.

2019. dec. 29. 18:05
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Kb 2éves korától hasznàltuk ezt a módszert, étteremben és repülőn.

Pelenkázáshoz nem is értem minek kell, az összesen 2 perc.

2019. dec. 29. 19:05
 12/16 anonim ***** válasza:
77%

Nálunk volt/van babakorától limitáltan gyerekdal nézés/ hallgatás.

1 éves kora előtt az esti fürdetések utáni törölközés, öltözködés idejére. Máskülönben üvöltés volt, akármit is csinálhattam. Még mindig jobbnak tartottam, hogy lenyugodjon alvás előtt, mintsem behergelje magát, és a sírástól kifáradva elaltatni éjszakánként.

Most 1,5 éves lesz. Nap végén, fürdés előtt nézhet telefonról Bogyó és Babócát, és gyerekdalokat, kb. fél órát. Ezidő alatt fogat mosunk, lenyugszik a pörgésből.

A kezébe én nem adok se tabletet, se telefont, hanem én kezelem.

Ennyivel be is éri.

2019. dec. 29. 20:19
 13/16 anonim ***** válasza:
56%
1,5 évesen. Pelenkacserénél és utazásnál életmentő. Amikor tiszta xaros a gyereked és üvölt, hogy neki nincs kedve öltözni és mindent összeken jó ha le tudod foglalni. Nálunk ez az egy segített amúgy egy nagy harc volt minden öltozes és pelenka csere.
2019. dec. 29. 20:36
 14/16 anonim ***** válasza:
79%
Másfél éves kora körül volt, hogy megkapta a telefonom, elejtette, megrepedt a képernyője, úgyhogy ezzel be is fejezte a telefonos pályafutását. Tablet nincs, anyuéknál nyomkodhatja, meg is látszik a viselkedésén. Tv-t kb két éves kora óta néz, általában egyszerre egy mesét nézhet meg, aztán kikapcsolom. Ha sokáig nézi ezeket, kezelhetetlenné válik, nem vagyok szakértő, nem tudom a pontos okát vagy azt, hogy csak az én gyerekemre van-e ilyen hatással vagy máséra is, de hisztisebb lesz tőle, ezért nem szeretem.
2019. dec. 29. 21:16
 15/16 anonim ***** válasza:
81%

4,5 évesem nem néz tv-t. Upsz 🙊

Természetesen tudja, mi fán terem, hisz egy 130 centis van a nappaliban. Szokott menni rajta időnként a YouTube, de nem érdekli, szokta kérni, hogy kapcsoljuk ki és hoz egy könyvet 😂

Ha a nagyijánál van, ő próbálná tévéztetni, amikor belefárad, de ott se érdekli jobban. Max. a cicás videók.

2019. dec. 29. 22:43
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

1 éves a fiam, de nem nézhet semmit. Nyilván teljesen nem tudom kiiktatni, mert az üzletekben sokszor lát képernyőt, ma már szinte mindenhol van. De szándékosan nem ültetem le a tv elé, vagy kapja meg a telefonom. Nálunk is nagy birkózás amúgy a pelenkázás, de inkább olyat nyomok a kezébe amit máskor nem kaphat meg. Egy színes tubus krém, vagy színes csomagolású papirzsepi. Na ez pont leköti addig míg kivakarom a sz.rból. Nyilván ez tőlem is kreativitást igényel, mert mondjuk az érdekes csomagolású zsepi kB 3 napig hatásos, utána mást kell kitalálnom, hogy mi az ami biztonsággal a kezébe adható, de máskor nem adom oda.

Valóban nem az a világ már, és később nem szabad tiltani (a mérték, az érték). De ettől még a babák idegrendszerileg csak pont annyira érettek mint 200 éve, szóval nem való nekik. Arról nem beszélve, hogy ha hozzászokik az erős ingerekhez, akkor később aztán nem fogja érdekelni a sima fakocka, meg a pöttyös labda.

2019. dec. 30. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!