Ti mennyit hagyjátok tv-t/ mobilt nézni a babátokat?
Sok barátnőmmnél látom, hogy egésznap megy a tv, ha pelust cserélnek a mobilon a YouTube - al foglalják le a babát, vagy ha nyűgös, akkor is a technika kerül elő. Ti ezt mennyire tartjátok jónak? Mennyire engedtek be a mindennapokba?
Én is hamarosan anyuka leszek, de én szeretném minimálisan hozzá szoktatni majd ezekhez az ingerekhez.
Kb 2éves korától hasznàltuk ezt a módszert, étteremben és repülőn.
Pelenkázáshoz nem is értem minek kell, az összesen 2 perc.
Nálunk volt/van babakorától limitáltan gyerekdal nézés/ hallgatás.
1 éves kora előtt az esti fürdetések utáni törölközés, öltözködés idejére. Máskülönben üvöltés volt, akármit is csinálhattam. Még mindig jobbnak tartottam, hogy lenyugodjon alvás előtt, mintsem behergelje magát, és a sírástól kifáradva elaltatni éjszakánként.
Most 1,5 éves lesz. Nap végén, fürdés előtt nézhet telefonról Bogyó és Babócát, és gyerekdalokat, kb. fél órát. Ezidő alatt fogat mosunk, lenyugszik a pörgésből.
A kezébe én nem adok se tabletet, se telefont, hanem én kezelem.
Ennyivel be is éri.
4,5 évesem nem néz tv-t. Upsz 🙊
Természetesen tudja, mi fán terem, hisz egy 130 centis van a nappaliban. Szokott menni rajta időnként a YouTube, de nem érdekli, szokta kérni, hogy kapcsoljuk ki és hoz egy könyvet 😂
Ha a nagyijánál van, ő próbálná tévéztetni, amikor belefárad, de ott se érdekli jobban. Max. a cicás videók.
1 éves a fiam, de nem nézhet semmit. Nyilván teljesen nem tudom kiiktatni, mert az üzletekben sokszor lát képernyőt, ma már szinte mindenhol van. De szándékosan nem ültetem le a tv elé, vagy kapja meg a telefonom. Nálunk is nagy birkózás amúgy a pelenkázás, de inkább olyat nyomok a kezébe amit máskor nem kaphat meg. Egy színes tubus krém, vagy színes csomagolású papirzsepi. Na ez pont leköti addig míg kivakarom a sz.rból. Nyilván ez tőlem is kreativitást igényel, mert mondjuk az érdekes csomagolású zsepi kB 3 napig hatásos, utána mást kell kitalálnom, hogy mi az ami biztonsággal a kezébe adható, de máskor nem adom oda.
Valóban nem az a világ már, és később nem szabad tiltani (a mérték, az érték). De ettől még a babák idegrendszerileg csak pont annyira érettek mint 200 éve, szóval nem való nekik. Arról nem beszélve, hogy ha hozzászokik az erős ingerekhez, akkor később aztán nem fogja érdekelni a sima fakocka, meg a pöttyös labda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!