Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell már tudnia a 2 hós...

Mit kell már tudnia a 2 hós babának?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tapasztalt anyukák segítségére van szükségem! Kislányom 8 hetes, és a doki azt mondta, hogy látszik, hogy keveset van hasom, többet tegyem hasra. Ez volt 3 hete, azóta teszem is mindennap, és bújom az internetet, hol kellene már tartanunk.

Segítenétek, a Ti babátok ilyen idősen mit tudott már?

Az én kislányom háton fekve forgatja a fejét, keze lába jár, félig oldalra fordul, beszélünk neki felveszi a szemkontaktust, visszamosolyog, néha tükrözi amit én csinálok, pl mondom hóóó akkor úgy forgatja a száját ő is; egyszerű hangokkal gagyorászik.

Hason fekvéssel viszont nagyon le vagyunk maradva szerintem. Eleve a 7 hetes kontroll előtt nem is volt hasom, csak egy párszor, de sírt én meg visszafordítottam. :( Az orvos mondta, hogy bizony akkor is kell erőltetni, nagyon fontos. Azóta mindennap hasra tesszük, még mindig nem szereti de azért már nem sír annyira. Viszont a fejét nem emeli, ritkán fordítja át a másik oldalra. Lábát felhúzza.

Illetve nem is fog még dolgokat. Most néztem egy videót, azt mondták, hogy például a csörgőt kellene már fognia, de igazából észre sem veszi, nem érdekli, így meg sem fogja.

Amit fog az az ujjunk, a cumiját ha megunja kiveszi a szájából és tartja sokáig, majd próbálja visszatenni, ami néha már sikerült.

Az ágy feletti forgó játékok érdeklik nagyon, “kommunikál velük”.

Nekünk első baba, a tapasztalataitokra nagyon kíváncsi vagyok. Legközelebb februárban kell vinnem az orvoshoz, addig is szeretném segíteni Őt.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2019. dec. 26. 12:46
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
25%
Azért az nem igaz, hogy csak ennie, meg aludnia kell. Hason fel kell emelnie a fejét, az én lányom ezt nem tudta megcsinálni, 10 hetesen elkezdtük dévényre vinni, hamar megtanulta. Mást nem kell neki tudni szerintem. Tedd hasra viszonylag kemény terepen, úgy kömnyebb neki felemelni.
2019. dec. 26. 14:49
 12/15 anonim ***** válasza:
64%

Én is viszonylag későn kezdtem el hasra tenni, mert sírt mint a Te babád. Nem emelte a fejét és "repülőzött". Nekem a védőnő szólt, hogy ez mennyire fontos, így Kb. 3 hónaposan kezdtem el minden nap hasra tenni és napról napra tovább bírta.

Ma már 20-25 percet is elvan a hasán és ha megúnja átfordul. 5 hónapos. Szóval hamar behoztuk a lemaradást.

Ne aggódj 😊 Először napi több alkalommal néhány néhány perc hason aztán szépen hozzá szokik és fokozatosan lehet emelni a hason töltött időt. Segít, ha mellette fekszel és beszélsz hozzá.

2019. dec. 26. 19:49
 13/15 anonim ***** válasza:
62%
Enni, aludni, sírni, hason fejet emelni, hang irányába kapni a fejét. Kb ennyi.
2019. dec. 26. 20:01
 14/15 anonim ***** válasza:
52%

Szerintem normális ha érdeklődsz, h mit csinál a legtöbb baba ebben a korban... De ha nem is csinálja nem kell erőltetni, minden babának meg van a maga ritmusa...

Amúgy a nagykönyv szerint, élénk színű tárgyak megtekintése, ha erőteljesebb hangot hall viselkedése megváltozik, de a hang forrását még nem keresi.

Mozgó tárgyat követ a tekintetével, esetleg a kezeit kezdi figyelni...

Kezébe helyezett tárgyat rövid ideig megtart, torokhangokat ad.

Hasonfekve fejét 45 fokban emeli, ujjait egyre gyakrabban kinyújtja, vagyis nem csak ökölbe vannak szorítva...

Az én lányom pl a nyakát már ügyesen tartotta ha fel volt véve de hason nem volt hajlandó emelgetni... Most három hónaposan csinálja csak...

A kezeit meg egyáltalán nem bámulja... XD

2019. dec. 27. 10:24
 15/15 anonim ***** válasza:
29%

Teljesen tökéletes amit tud!!! Nem kell aggódnod.

Amúgy igen, fontos a hasaltatás, de azért még nagyon picike, és hidd el semmivel sincs lemaradva és nem lesz is lesz.

Az albán babákat pl, 9 hónapos korukig leszorított pólyában tartják, és aztán behozzák az összes mozgásos szakaszt.

Az én kisfiam már 10 hónapos, de a szüleim teljesen le voltak sokkolódva hogy miért kell annyir hasratenni, meg edzeni szegényt. Az “ő idejükben” ez még nem volt. Apukàm gyerekorvos és nem igazán értette ő se hogy mik ezek az új dolgok. Minket sose raktak hasra, mégis felnőttünk, és még jópáran abban és az az azelőtti/utáni jópár generációban.

Én ellene sem vagyok, csináltam amit kértek és meg is csinált esdig mindent a babám amit kellett. De a leírtak alapján a te babád gyönyörűen fejlődik, így nem hiszem hogy emlatt aggódnod kellene. Tedd hasra amikor csak lehet, ennyit tehetsz :)

2019. dec. 27. 11:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!