Mit kell tudnia az egy hónapos babának?
Tudnia semmit sem KELL. A saját ütemében fejlődik minden gyerek. Ilyenkor az enyém már követett a szemével dolgokat de nem nyúlt semmiért, rövid ideig elbámészkodott de amúgy evett és aludt. A fejét egyik oldalról átfordította a másikra de nem emelte még. Ellenben a haja hullot, az arca tele volt tejkiütéssel és ebben a korban kezdett többet ébren lenni.
Csak egy tipp: ne támassz hozzá már ennyi idősen mindenféle elvárásokat és ne hasonlítgasd más gyerekéhez...
Forgatni a fejét úgy tudom kell, az enyémek tudták de kb ennyit. :) nyúlni nem kell még, a 3 hónapos státuszon se, ott csak annyi a kérdés, hogy a kezébe adott csörgőt megtartja-e. 1 hónaposan talán még annyi, hogy a beszélőre figyel, de nézd meg a kiskönyben, minden státuszkérdés ott van.
Nekem az egyik nehezen fordította át a fejét, meg sokáig sokat aludt, 1 hónaposan alig volt fent. Emelni kicsit emelte a fejét. A második pár naposan ugyanezt tudta, 1 hónaposan rendesen emelte már, ha kivettem az ágyból hasalva is tartotta már a fejét, függőleges helyzetben olyan 6 hetesen, akkor könyökölt is az alkarján már. Hát ő nem volt nagy alvó már akkor se. 😂
Mit kell tudnia?
Enni, kakilni, sírni...
KB ennyi.
Itt vannak a védőnői kérdőívek, itt tudsz tájékozódni: www.koragyermekkor.hu/szuloi_kerdoiv/letoltheto_szuloi_kerdoivek/01_eves_korig.html .
Kisfiam a fejét emelgette hason és egyik oldalról a másikra átfordította. A csörgő ekkor még nem érdekelte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!