Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit kell már tudnia a 2 hós...

Mit kell már tudnia a 2 hós babának?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tapasztalt anyukák segítségére van szükségem! Kislányom 8 hetes, és a doki azt mondta, hogy látszik, hogy keveset van hasom, többet tegyem hasra. Ez volt 3 hete, azóta teszem is mindennap, és bújom az internetet, hol kellene már tartanunk.

Segítenétek, a Ti babátok ilyen idősen mit tudott már?

Az én kislányom háton fekve forgatja a fejét, keze lába jár, félig oldalra fordul, beszélünk neki felveszi a szemkontaktust, visszamosolyog, néha tükrözi amit én csinálok, pl mondom hóóó akkor úgy forgatja a száját ő is; egyszerű hangokkal gagyorászik.

Hason fekvéssel viszont nagyon le vagyunk maradva szerintem. Eleve a 7 hetes kontroll előtt nem is volt hasom, csak egy párszor, de sírt én meg visszafordítottam. :( Az orvos mondta, hogy bizony akkor is kell erőltetni, nagyon fontos. Azóta mindennap hasra tesszük, még mindig nem szereti de azért már nem sír annyira. Viszont a fejét nem emeli, ritkán fordítja át a másik oldalra. Lábát felhúzza.

Illetve nem is fog még dolgokat. Most néztem egy videót, azt mondták, hogy például a csörgőt kellene már fognia, de igazából észre sem veszi, nem érdekli, így meg sem fogja.

Amit fog az az ujjunk, a cumiját ha megunja kiveszi a szájából és tartja sokáig, majd próbálja visszatenni, ami néha már sikerült.

Az ágy feletti forgó játékok érdeklik nagyon, “kommunikál velük”.

Nekünk első baba, a tapasztalataitokra nagyon kíváncsi vagyok. Legközelebb februárban kell vinnem az orvoshoz, addig is szeretném segíteni Őt.

Köszönöm előre is a válaszokat.

2019. dec. 26. 12:46
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
59%
Szegény gyerek, már 2 hónaposan teljesítenie kell...
2019. dec. 26. 12:48
 2/15 anonim ***** válasza:
68%
Nem akarlak megbantani de ez amit csinalsz beteges. Mar most teljesitesi kenyszered van. Mi lesz kesobb? Nem csinal idoben valamit, autista meg a mostani divat betegsegei lesznek?
2019. dec. 26. 13:00
 3/15 A kérdező kommentje:

Nem teljesítésről van szó te nagyon okos!

Megkérlek, hogy mivel egyértelműen inkompetens vagy a témában, hagyd a kérdésem figyelmen kívül. Bár amennyi nagyon hasznos választ olvastam már tőled, eleve a témakört kellene figyelmen kívül hagynod.

2019. dec. 26. 13:01
 4/15 anonim ***** válasza:
21%
#13.01 Több, mint 10 ezer pontot nem lehet összeszedni inkompetens tanácsokkal. 74 százalékot sem. Bocs, hogy zavartalak. Remélem, sok hasznos tanácsot kapsz majd.
2019. dec. 26. 13:06
 5/15 anonim ***** válasza:
89%
Egy ket honapos gyereknek szopizni Kell ,kakilni, pisilni,aludni ! Ennyi
2019. dec. 26. 13:10
 6/15 anonim ***** válasza:
83%
Mèg csak 8 hetes.... szegénykém.
2019. dec. 26. 13:22
 7/15 A kérdező kommentje:

A kettes válaszoló is félreértett, nem vagyok beteges, és a megfelelési kényszer is távol áll tőlem.

Egyszerűen csak foglalkozom a gyermekemmel, és a gyerekek fejlődésének vannak szakaszai, nem csak kibújnak ‘azt majd megnőnek, mint a dudva. Butaság volt lehet, de úgy gondoltam, hogy tapasztalt anyukákkal lehet beszèlgetni, ha kérdésem van. Ez akkor nem a megfelelő platform erre.

Mert itt mindenki vagy rossz anya, aki minek szült; vagy beteges,mert egy apróság miatt autistànak hiszi gyerekét. A két véglet között persze senki sincs, akinek kérdése van.

2019. dec. 26. 13:22
 8/15 anonim ***** válasza:
83%

A védőnői kérdőív nagyjából jó támpont, bár sok helyen pontatlan és többet követel.

[link]

azt töltsd le, amiben képek vannak

2019. dec. 26. 13:54
 9/15 anonim ***** válasza:
69%
Ne haragudj de egyet értek az előttem szólókkal. 8hete még a pocakodban volt, kakilni, pukizni, büfizni, enni,sírni,aludni ez a dolga. Bőven ráérsz elemezgetni, hogy mikor mit csináljon meg hasonlítani máshoz.
2019. dec. 26. 14:21
 10/15 anonim ***** válasza:
73%
5 válaszolóból 5 egyetért vele, hogy túlparázod. Az orvos mondta, legyen hason. Hát legyen hason. Ennyi.
2019. dec. 26. 14:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!