Hogyan és mikor kezdjük el egy kisgyermek nevelését?
Kezdek teljesen kétségbeesni, mert a lassan másfél éves kisfiam napról napra egyre erőszakosabb, akaratosabb, rengeteg veszélyes dolgot csinál és senkire sem hallgat. Próbáltam már rákiabálni, de ez nem megoldás, rácsapni semmiképp sem akarok, próbáltam a figyelmét is elterelni, de nem lehet, ha látja hogy valamit nem szabad annál jobban csinálja.
Konkrét problémánk most, hogy felmászik a kanapé háttámlájára, ami elég magas és onnan röhög ránk, mi nagyon kétségbe vagyunk esve, hogy mi lesz ha leesik, de a kanapét mégsem rakhatjuk ki a lakásból. Légyszi segítsetek, vagy írjátok meg ti mit csináltok rosszalkodó gyerkőceitekkel? Köszönöm!
egyszer hallottam hogy a nevelés már a pólyában kezdődik ..
milyen igaz.
mondjátok neki hogy nem szabad és vegyétek le a kanapéról.
fontos hogy lényegében csak azokat a dolgokat tiltsátok ami veszélyes mert tudom az ember legszivesebben sokkal több mindent tiltana mint amennyi dolog valóban tiltandó ...
hagyjátok hogy felfedezze a világot és én úgy szoktam hogy amikor már butaságot csinál v. veszélyeset akkor avatkozok be. addig nem.
Hát, márpedig az ilyen dolgokat csak úgy tudod neki megtanítani, hogy milliószor elmondod, hogy nem, és leveszed, elhozod onnan, ami veszélyes, elveszed tőle a veszélyes tárgyat, stb. Türelemjáték.
No meg a lényeg, hogy kellőképpen elszántnak kell lenni, és határozottnak. Hogy értsd, mire gondolok:
Múltkor az orvosi rendelőben várakoztunk, rajtunk kívül (én csecsemővel voltam) csak egy másfél-két év körüli kisfiú volt ott az anyukájával. A kiscsávó egyfolytában zajongott, sikítozott, verte az üvegajtót, ugrált a székeken, iszonyúan visszhangzott az egész, nagyon zavaró és idegesítő volt (nem is értem, a doktornő bent a rendelőben hogy bírta idegekkel, mivel minden baromira behallatszik, mert nagyon vékony az ajtó. Anyuka meg csak ült a széken, és halkan, szinte csak magának motyogta, hogy nem szabad manó, nem szabad... És közben végig mosolygott. Ebből a gyerek mit vesz le? Hogy anyának tetszik amit csinálok, mert mosolyog. Anyuka meg persze biztos meg volt magával elégedve, hiszen ő ugye rászólt a gyerekre..Csak hát ugye nem mindegy, hogy hogy is megy az a rászólás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!