Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogyan és mikor kezdjük el...

Hogyan és mikor kezdjük el egy kisgyermek nevelését?

Figyelt kérdés

Kezdek teljesen kétségbeesni, mert a lassan másfél éves kisfiam napról napra egyre erőszakosabb, akaratosabb, rengeteg veszélyes dolgot csinál és senkire sem hallgat. Próbáltam már rákiabálni, de ez nem megoldás, rácsapni semmiképp sem akarok, próbáltam a figyelmét is elterelni, de nem lehet, ha látja hogy valamit nem szabad annál jobban csinálja.

Konkrét problémánk most, hogy felmászik a kanapé háttámlájára, ami elég magas és onnan röhög ránk, mi nagyon kétségbe vagyunk esve, hogy mi lesz ha leesik, de a kanapét mégsem rakhatjuk ki a lakásból. Légyszi segítsetek, vagy írjátok meg ti mit csináltok rosszalkodó gyerkőceitekkel? Köszönöm!

2010. júl. 19. 18:10
 1/3 anonim ***** válasza:

egyszer hallottam hogy a nevelés már a pólyában kezdődik ..

milyen igaz.

mondjátok neki hogy nem szabad és vegyétek le a kanapéról.

fontos hogy lényegében csak azokat a dolgokat tiltsátok ami veszélyes mert tudom az ember legszivesebben sokkal több mindent tiltana mint amennyi dolog valóban tiltandó ...

hagyjátok hogy felfedezze a világot és én úgy szoktam hogy amikor már butaságot csinál v. veszélyeset akkor avatkozok be. addig nem.

2010. júl. 19. 18:16
 2/3 anonim ***** válasza:

Hát, márpedig az ilyen dolgokat csak úgy tudod neki megtanítani, hogy milliószor elmondod, hogy nem, és leveszed, elhozod onnan, ami veszélyes, elveszed tőle a veszélyes tárgyat, stb. Türelemjáték.

No meg a lényeg, hogy kellőképpen elszántnak kell lenni, és határozottnak. Hogy értsd, mire gondolok:

Múltkor az orvosi rendelőben várakoztunk, rajtunk kívül (én csecsemővel voltam) csak egy másfél-két év körüli kisfiú volt ott az anyukájával. A kiscsávó egyfolytában zajongott, sikítozott, verte az üvegajtót, ugrált a székeken, iszonyúan visszhangzott az egész, nagyon zavaró és idegesítő volt (nem is értem, a doktornő bent a rendelőben hogy bírta idegekkel, mivel minden baromira behallatszik, mert nagyon vékony az ajtó. Anyuka meg csak ült a széken, és halkan, szinte csak magának motyogta, hogy nem szabad manó, nem szabad... És közben végig mosolygott. Ebből a gyerek mit vesz le? Hogy anyának tetszik amit csinálok, mert mosolyog. Anyuka meg persze biztos meg volt magával elégedve, hiszen ő ugye rászólt a gyerekre..Csak hát ugye nem mindegy, hogy hogy is megy az a rászólás.

2010. júl. 19. 18:48
 3/3 anonim ***** válasza:
A lányom most lesz egy éves, és személyes tapasztalatom még nincs, de készülök rá, és sokszor nézem a "szuperdada "című tévésorozatot, ahol nehezen kezelhető gyerekeket zaboláznak meg.Sok hasznos módszert mutatnak, amit már nála is lehetne használni. Tv3 és lifenetwork csatornákon megy.
2010. júl. 19. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!