Most akkor megnyugodhatok, vagy aggódhatok tovább?
Én vagyok aki nemrég azt kérdezte, miért bújik ki minden foga a kisfiamnak kékes-szürkés színben ? Ma dokinál voltunk.Gondoltam leírom, h az orvos azt mondta, h a zománca rendben. Ő sem látott még ilyet, pedig két orvos is megnézte. Tennivaló nincs. Nem igazán lehet vele kezdeni semmit. Jók a fogai. Mind egy szálig ilyen rizsszínűek. Fluorid, d-vitamin...meg ezek a dolgok nem hiányoznak a szervezetéből...dokik szerint ezt nem ezek hiánya okozza. Valószínűleg genetika. És jó hír az egészben, h nincs semmi összefüggés a között, h a maradandó fogai milyenek lesznek.
Úgyh most nem tudom örülhetek e...vagy aggódjak.

sztk-s vagy magándokihoz vitted?
ha sztk-shoz akkor javaslom vidd el egy magándokihoz. amúgy arra nem esküdnék,hogy a maradandó fogaira ez nem lesz hatással. a tejfogak gyulladása ill.bármely elváltozása hatással van a maradandó fogra, ugyanis a tejfog alatt már ott van a maradandó fog csírája, ami akár sérülhet is.

ja és ez azért vicces: nem tudják mitől van, de nem lesz hatással a maradandó fogaira. akkor ezt meg honnan tudják?
szerintem ne aggódj, csak ne hagyd annyiban.

kecskemét. Magándokihoz vittem.
10 hós a picim, és nekem is ilyen volt a fogam...anyum mondta. De velem nem szaladgált sehová. Maradandóim jók.
Az első doki akihez vittem, azt mondta h még nem látott ilyet, szerinte zománcprobléma. Szólt a kolléganőjének, aki tulajdonképpen erre van specializálódva, és ő is megnézte. Megtutujgatta a kicsit, és azt mondta h a zománca rendben van, a színe valóban kissé rizsszerű. Teendő semmi, Hisz nem nagyon lehet mit tenni ilyen esetben. Erre tettem föl én a kérdéseimet. Nem e fluor, vas, vagy d vitaminhiány, cumi, tea...steb rongálta meg a színét, és alaposan mindenre kitért. Kedvesen és egyártalán nem aggódva mondta el h mi miért nem lehet. Egyedül annyit mondott, h Zimmafluort adhatok neki, h a maradandóit majdan megerősítsük...de ez a színelváltozás nem lesz hatássalrá. Aztán ő kiment és maradtam a másik dokival. Ő azt mondta h nincs mitől félni. Genetika okozhat ilyet még...ennyi. De ő mivel nem ez a speckója,nagyon pici babák szájába nem nézegetett még.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!