Van olyan akinel ez kimaradt kb.6hós babajánál? “Párbeszédszerű hangadásba bevonható? (Azaz hallgat, amikor beszélnek hozzá és hangokat ad, amikor a felnőtt elhallgat? ) ”
Nekünk az egyetlen pont volt amire a 6 hós státuszon “nem”-mel válaszoltam. Az enyém ilyet akkoriban abszolút nem csinált. Adott ki mindenféle hangokat (beszedszerű dolgokat, “hamma”, baboa, eö, heö...stb) gurgulázott, köhécselt, sikitott, de ezt így ahogy le van írva nem csinálta.
Majd 6 hónap utan mar kezdte is mondani hogy bababa, papapa, vavava, ilyeneket. Meg is dicserte a vedőnő, de mondtam neki, hogy ugye azt a parbeszedszerű dolgot meg nem csinalta. Persze a baba végig “dumalta” az egész latogatast. Mondta a védőnő, hogy de hat mit akarok, mi beszélünk és ő is. Ennél többet nem kell várni.
Aztán kicsit később 7-7,5 hósan már volt, hogy beszeltem es valaszolt aztan megint beszeltem es hallgatott. Ha ugy volt kedve ramnezett es magatol elkezdtett gagyoraszni. Most mar ha akar valamit keservesen mondja hogy “mamamama” vagy barmi egyebet. Neha ha beteszem a jarokaba mondogatja hogy nem-nem-nem (nem tudom hogy ez veletlen-e, szerintem igen) de sokszor nevetgel ránk es, hincutkodik.
De a szotagokat pl amiket ismetelget, mai napig is sokszor inkabb a jatekokhoz vagy a maga szórakoztatására mondogatja. Most 10 hós lesz lassan.
Nálunk igy alakult, es tulajdonkeppen a vedőnő nem paraztatott be rajta. Aztan lattam más babákat is, akkor is és utána is hasonlóan gagyogtak, gagyognak mint az enyem.
Hogy őszinte legyek nem tudom mit kellene ez alatt a pont alatt érteni. Remelem semmi kórosat nem mutat.
Mondtak Nektek erre valamit? Amugy gőgicsel a babàd szépen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!