Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szopizás közben nagyon nyűgös/...

Szopizás közben nagyon nyűgös/hisztis a gyerekem, mit kezdjek vele?

Figyelt kérdés
Már első perctől nagyon nehezen ment a szoptatás. Ezért le is fogyott és muszáj volt tápot is adni a babámnak, aki most 1 hós. El alszik cicizés közben, hisztizik, forgassa a fejét, sír, nyüglődik, mindent csinál csak ne kelljen cicizni. Ha néha nyugodtabb akkor minden rendben megy egy darabig, de legtöbbször sajnos még mindig utána kell táplálni üvegből. Tejem van elég. Még mielőtt a cumi zavar szóba jönne, szeretném leszögezni, hogy mindent megetettem annak érdekében, hogy ne kelljen üvegből hozzá táplálni, de egyszerűen lusta szívni ciciből. Valakinek van/volt esetleg hasonló tapasztalata?

2019. nov. 27. 08:16
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A fiam pl türelmetlen volt. Eleinte nem jött nekem egyből a tej és nem bírta kivárni, hogy meginduljon a folyamat. Utána már eléggé nyűgös volt ahhoz, hogy újra próbálja. Lehet hasonló van nálatok is?

Vagy a másik hogy nem tudja megtartani a szájában a cicit? Enni ötletem van.

2019. nov. 27. 08:19
 2/5 A kérdező kommentje:

Ő is nagyon türelmetlen, na meg mohó. Ugye ciciből nem jön egyfolytában a tej mint az üvegből, ezért ha egy picit el apad rögtön kiköpi és el kezd sírni vagy mohón keresni, holott a szája előtt van. Meg tartani megtudja, csak nem mindig akarja.

És te akkor hozzá táplálod vagy próbálod a nehézségek ellenére is tovább szoptatni?

2019. nov. 27. 08:25
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
En babam is nyuglodott eves kozbe de lehet az a baj hkgy rossz pozicioba volt vagy bufiznie kellett kozbe, kozbe is lehet bufiztetni nem csak a végén meg turelmetlen is volt szerintem
2019. nov. 27. 08:38
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Az enyém is hasonló volt. Eleinte nekünk a technika volt rossz, de azon segitett a szoptatási tanácsadó. Aztán pár hetig olyan volt mint az álom.

Viszont 5-6 hetesen valamiért teljesen olyan volt mint amit leírtál. Egész szoptatás közben nyögött, morgott, kiköpte, aztán folytatta. Kipróbáltam én is mindent. Büfiztetés, pihenés, később aztán már a mellváltást is (pedig az ugye rövid időn belül nem annyira jó) de sehogy se javult a helyzet. Sőt eleinte még bírta is valameddig. Kezdetben ezt úgy 10 perc után kezdte. Aztán 10-12 hetesen már 1-2 perc után megunta. Vagy nem tudom?!

Nekem mondjuk megjött a vérzésem, egyesek szerint ez befolyásolhatja a dolgot. De úgy tudom max pár napig. Szóval vszeg nem ez volt. Tejem is volt eleinte bőven, szóval az sem lehetett. A baba nálunk is nagyon mohó volt.. mostanában nyugodott le evés terén (10 hónapos). De mindenben gyors, hirtelen, akaratos, türelmetlen. Szóval lehet ez volt az oka?!

Nem tudom. De nálunk olyan 7-8 hetesen muszáj volt adni pótlást már. Idővel egyre többet (nyilván ez egy folyamat is ami egymást fokozta) aztán 12 hetesen tekjesen el is hagtuk a szoptatást. Akkor már nekem is csak nyűg volt, plusz a mellem is kezdett totál kikészülni a folyamatos kiköpködéstől.

Addig kihúztam, mert tudtam hogy fontos, jó lett volna tovább is, de akkorra már megkönnyebbülést jelentett hogy abbahagyjuk.

Nálunk tehát így alakult.

2019. nov. 27. 09:53
 5/5 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok.

Nálam több gond is volt, egy idő után csak bimbóvédővel tudtam szoptatni, mert nem tudta befogni és azzal valamelyest jobb volt. De mi feladtuk és tápszeres lett, egyszerűen nem bírtuk a folytonos “harcot”.

Aztán persze utólag derült ki, hogy erre is lett volna megoldás. Legközelebb okosabb leszek.

2019. nov. 27. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!