Lehet autista a gyerekem?
Ma voltunk 1 éves státusz vizsgálaton a kisfiammal és a védőnő nagyon megijesztett ☹️ kisfiam már feláll bútorok mentén, viszont nem ül a fenekén, csak a térdén szokott ülni. Azt mondta emiatt már érdemes lenne tornára hordani, mert nem tud a fenekén támasztás nélkül stabilan ülni.
De, ami még probléma, hogy a fiam nem figyel oda a nevére, nem mutat rá tárgyakra, ha kérdezzük pl hol a maci, nem néz oda, nem megy oda, nem mutat rá, semmi. Ha beszélek hozzá, a szemkontaktust se keresi mindig, inkább csak nézelődik, valami más vonja el a figyelmét.
Azt mondta a védőnő hogy 15 hónapos koráig várjunk, de utána elküld minket kivizsgálásra, neurológiaira is, meg a pedagógiai szakszervezethez, mert lehet autista??
Ez valóban lehet annak a jele?
Nem Pedagógiai Szakszervezethez, hanem Pedagógiai Szakszolgálathoz.
Amúgy meg azzal még várhat. 1 éves gyereket miért küldene oda??
Egy neurológiai vizsgálat NEM árt. Valamint hallásvizsgálat. Az legyen az első!!
Hallásvizsgálat már megvolt, az rendben van.
Bocsánat hogy kevertem a kettőt
És köszönöm a választ
Amúgy meg mit akar a védőnő egy 1 éves gyerektől?? Ráadásul kisfiú, ők lassabban fejlődnek általában.
Az én lányomra se mondták még ki, hogy autista,pedig vannak jelei, nem is kevés. 3.5 éves.
Nem tudom, de aggódom picit hogy esetleg én nem fejlesztem jól stb..
Te kislányodnál voltak jelek 1 évesen?
Az én 15 hónapos lányomnak mindenféle autisztikus tünete volt.Rohantam vele a védőnőhöz, hogy beteg a gyerekem.Tuti autista.Az meg csak azért nem röhögött teljesen körbe, mert első gyerekes anya vagyok, aki nagyon jól informálódik az interneten(ahol mindenféle faxság van).Minden autisztikus tünetet elnőtt 2 éves korára.Kutya baja.Szerintem a védőnőd kicsit bátor ha 1 éves gyereknél már meri ezt pedzegetni, akkor mikor amúgy ebben a korban és még hónapokig fog ,,tüneteket" produkálni, mert minden ilyen korú ezt teszi.Az a különbség, hogy az egészséges gyerek kinövi, a beteg nem.
Neurológiai vizsgálat nem árt, de ne idegeskedj feleslegesen.Nem ok nélkül nem lehet 3 éves kor előtt gyerekre ráhúzni az autista jelzőt.
Az én fiam sem mutogat még. 13 hónapos. Egyedül a babát mutatja meg.
Az ülés miatt vidd el Tsmt tornára. Kisfiam sem ült még majdnem 1 évesen sem. Kiderült, hogy egy csecsemőkori nyaki reflexe nem épült még le. Elkezdtük a tornát és 2 hét múlva tudott ülni.
A védőnőd meg egy barom.
Labujjhegyezik?
Ha, igen akkor valószínű hogy autista.
Az én fiam 3 éves autista
Már lépked, néha még labujjhegyen, de javában inkább a talpán áll, attól függ miben kapaszkodik meg.
Ülni is már ül "rendesen", csak a kommunikáció hiánya az ami aggaszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!