A ti párotok mennyire veszi ki a részét a babanevelésbe? Heti hányszor jár el otthonról egyéb programra?
Bár már nem babáink vannak, de akkor is így volt:
Volt olyan időszak amikor tanfolyamra járt, aztán jogsit csinált, ezek mellett csak munkába jár. Kb negyed évente meglátogat 1-1 barátja akik külföldön élnek, ennyi. Amúgy nem jár sehová, a gyerekekkel jóval többet játszik, mint én. Fürdet, együtt csinálnak vacsorát. Régen pelenkázott, éjszakázott a tápszeres aludni kézben hajlandó babánkkal, védőnőhöz járt velünk stb
Teljesen aktívan szerencsére, nagyon jó apa. Ketten együtt mindig igyekszünk mindent megoldani. 8 órás munka mellett zenél, így heti két próbára eljár, koncertszezonban kicsit többet van el, néha elugrik haverokkal is de inkább mostanában ők jönnek hozzánk. Sosem szólok érte, neki is kell a kikapcsolódás és amíg egészséges mértékben van a dolog, nem érzem, hogy bele kellene szólnom, mivel szeret minket és foglalkozik a babával minden nap. Mindig megkérdezi vagy észreveszi a munkát itthon. Nem panaszkodom.
Ellenben szerintem a párod nagyon nincs felkészülve erre az apa dologra, talán ha nagyobb lesz a gyerek, jobban fogja érdekelni, vagy bízzunk benne :/ Neked se ártana a sarkadra állnod kinyitnod a szádat mert így előbb utóbb bele lehet bolondulni a mókuskerékbe :(
Akár egész nap el lenen vele egyedül.
Pár havonta megy el itthonról..
De sokat mégsincs velünk.
Munka és esti suli (2 éves) így altatás után ér haza
Teljesen jól elvan vele, igaz ez nem volt mindig így. Az első 5 hónapban kevesebbet volt vele, nemtudja mit kezdjen az egésszel. 3 hónaposan furdette először.
Viszont 8 hónapos kora óta szinte minden nap ő fürdeti.
Ha haza ér játszik vele, elviszi magával boltba, vagy amerre megy. :)
De ha épp rossz napja van, akkor nem úgy foglalkozik vele. Ez ritka, szóval elnezem. Pelenkázta mindig, igaz eleinte kakis pelust nem, de egy idő után már azt is cserélte. Enni is ad neki, altatni is szokta.
Kisfiam 2 éves.
Nagyjából minden idejét velünk tölti. Ami nem sok van, mert két állásban dolgozik. Ő sem tökéletes, a házimunkát nem látja meg, de ha kérek segítséget akkor segít. A gyerekkel viszont annyi időt tölt amennyit csak tud, de a kakis pelenka miatt azért szokott szólni... 😆 Nyilván ha néha én nem vagyok itthon akkor megoldja ő is.
1 éves a fiúnk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!