Miért nem akar aludni a 13 napos babám? Nem “rontom” el ha köztünk alszik?
13 napos baba még nagyon pici.
Èn ilyenkor azért nem tanácsolom a közöttetek alvást, mert akár mekkora is az ágy, a kettötök közötti levegö nagyon kevés. Ez ugye elég nagy veszély a babának, eleve kevesebb oxigénhez jut.
DE ugye az anya közelsége kell, pont ezért találták ki ezeket a babab ágyakat amiket direkt a szülöi ágy mellé lehet tenni, és külön, de még is veletek alszik. Ez azért is jó, mert saját helye van, de ha kell ott van telejsen melletted.
Masodik...inkabb mashol eld ki a perverz vagyaidat.
Tudom en sem szeretem ha velunk alszik. En nem is tudok melyen aludni mert minden kis rezzenesere felkelek. Sajnos az a babaagy nem jo nekunk mert eppen befer az agyunk a fal melle es nem tudnam odatolni a kisagyat :(
Ne görcsölj a napirenden még, az nagyon ráér. Ne hagyd bealudni a cicin, csipkedd meg picit az arcát picit.
Ha meg leteszed, következetesen a saját ágyába.
Nálunk is az egyik csak köztünk aludt, különben félóránként ébredt. 3 hónapos korában adtam be a derekam, mert nem bírtam tovább. Onnantól csak két óránként kelt, de legalább ő még szopott, én már aludtam, amivel éjszakánként legalább 3 órával több jutott nekem. 2 évesen hiszti nélkül szokott le és került nagy ágyba és külön szobába. De még 3 éves koráig hajnalban átjárt. 4 éves korától kezdte átaludni az éjszakát. Egyszerűen idegrendszerileg éretlenebb volt és van is több területen (pedig ugyanolyan okos és ügyes), mint a tesója, aki már pár hónaposan szépen egyedül és hatalmasakat aludt. ÉS hát eredetileg mindkettőt ugyanúgy állt szándékomban altatni. :)
Ha viszont nálatok csak az éhség gond a szerinted, 13 hónaposan már simán ehetne laktatóbb vacsorát.
Hova akarsz még egy 13 naposnak napirendet? Az én 2 honaposomnak is csak annyi fix hogy mikor fürdik. Azt pedig tudnod kell, hogy veled mindig jobban fog aludni. Nyugodtabban és többet. Ezt az eszik, alszik dolgot meg kb innentől el is felejtheted. Egyre többet lesz ébren.
"Nem szeretném azt se ha megszokna köztünk mert akkor elfelejthetem, hogy valaha külön alszik"
Ilyen kicsit még nem lehet hozzá szokatni.
Három gyerekkel aludtunk együtt. Így nem voltam hulla nappal.
Amikor leszoktak a szopiról, elkezdtek beszélni, és megértették, hogy mit akarunk, onnantól mentek saját ágyba. Eleinte addig vele voltam, amíg elaludt. Ha reggel felkeltek, még átjöttek. 3-4 évesen nem is akartak máshol aludni, csak a saját ágyban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!