Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, aki családi nyomás...

Van, aki családi nyomás hatására vállalta mégis a babát? Kinek hogy alakult utána a kapcsolata/házassága? A babát teljes szívetekből szeretitek?

Figyelt kérdés

A barátommal 3 éve vagyunk együtt, már együtt is élünk. 22 éves vagyok, van már diplomám, de most elkezdtem egy másik szakot, ami sokkal nehezebb, nem az a tipikus "elvégzem gyerek mellett" hely. Tudom, hogy akarok majd gyereket, de nem most. Egy jó 6-8 év múlva. Nem férne bele most az életembe, és sosem tudnám magamnak azt megbocsájtani, ha egy "hiba" miatt csúszna minden félre... A párom idősebb picivel (33), neki már van rendes munkája, egzisztenciája, nem is él annyira pörgős életet, mint én.

Én szeretek utazni, elmenni hetente/kéthetente bulizni még most is a barátnőimmel, vagy csinálni egy csajos hétvégét valahol, stb. Az együttélést sem úgy kell elképzelni, hogy minden napot együtt töltünk, mert hétvégente én még gyakran hazamegyek a szüleimhez, a családommal vagyok, szóval inkább heti 4-5 napot vagyunk együtt csak a barátommal. Ő is tudta, hogy nem szeretnék még babát, mikor erről beszéltünk pár hónapja, teljesen reálisnak tartotta az érveimet, és ő is mondta, hogy egyelőre neki sem hiányzik, mert látja ő is a környezetünkben, hogy mennyi lemondással jár. Viszont megtudtuk múlt héten, hogy terhes lettem, én már az első tesztnél tudtam, hogy nem akarom ezt. Leültünk, megbeszéltük. Próbált rábeszélni, de tényleg azt éreztem, hogy nagyon nem... Akkor mondtam, hogyha őt ez ennyire megviseli, jobb, ha külön megyünk, mert ezek szerint ő csak akarna gyereket már most. De hogy nem nem, nem bírná ki, ha engem is elveszítene, és túljutunk ezen majd, nagyon szeret. Erre rá 2 napra megjelent nálunk az anyja (csak én voltam itthon), és hogy hallja, micsoda örömhír ért minket, de nagyon szomorú azért, hogy én nem örülök, pedig ez egy nő életében a legnagyobb csoda. Jött egy jó órás beszélgetés, ami abból állt, hogy ő győzködött, hogy igenis szüljek, és ez mennyire csoda, de mikor látta, hogy esélytelen, akkor jött a zsarolás, hogy ezt nem tehetem meg vele, úgy kér engem, mint nő a nőt, stb. Meg hogyha úgy érzem a szülés után is, hogy nem, akkor mehetek, és ők segítenek a páromnak felnevelni a gyereket, ígéri nem kérnek gyerektartást, meg semmit, élhetek tovább ugyanúgy. Na köszi... Utána jött azzal, hogy ő gyertyát gyújtott a halottakért, és az unokájáért is, hétvégén felhívta a páromat, hogy szorít a szíve mióta velem beszélt, és ő belehal ebbe úgy érzi. Látom a páromon is azt, hogy nem azért áll mellettem, mert egyetért velem, meg tudom azt is, hogy ő küldte ide az "anyóst" akkor, amikor egyedül voltam itthon... Amikor leültünk beszélni, mondta, hogy ő akár azt is vállalná, hogy egy időre felszámolja az irodáját és home office-ban dolgozna a baba mellől itthonról, én meg folytathatnám az egyetemet, és lenne egy fix segítségünk a picihez. Mert igazából ami húzós, az a 2x6 hét vizsgaidőszak, de az aztán tényleg olyan, hogy reggeltől éjszakáig tanulás, és nincs pihi, buli, stb. Félek, hogy egy kisbaba mellett nem bírnám, mert a figyelmemet könnyű elvonni, így itthon tanulni nem tudnék. Szóval heteken át annyit látna belőlem, hogy anya reggel 8-9 körül megy itthonról, és este ér haza. Amiatt is tartok ettől, mert ahogy itt olvasgattam, sokan azért dobálják a "sz.rvagy" jelzőt, ha valaki elmegy egy órára az 1-2 éves mellől, vagy ha elmennek a párjával egy vacsira gyerek nélkül. Nem tudnám évekre félretenni magam, a szükségleteimet. Meg tényleg akkor úgy nő fel a gyerekem, hogy az első éveiben szinte ott sem vagyok?! De közben a barátomon meg azt látom, hogy szeretné, és totál tanácstalan vagyok...

2019. nov. 4. 12:14
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
77%

Menj csak nyugodtan, az eddigi kommenteid alapján már úgy is tökéletesen bebizonyítottad, hogy mennyire tudsz érvelni.

És látom következtetéseket is tök ügyin le tudsz vonni, mert hát akinek van 15 percre GYK-ra írni - bár itt jelezném, hogy ennyi időd érdekes módon neked is volt, de hát az nyilván nem jelent semmit - annak nyilván egy egész napja is van, hogy itt lógjon... :D Ohh logika, hol vagy??

2019. nov. 4. 14:30
 22/38 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem vetesd el, és add meg a 33 éves pasidnak az esélyt hogy valaki mellett időben családot alapítson. 6-8 év múlva hova vállaljon már első gyereket?!
2019. nov. 4. 14:35
 23/38 anonim ***** válasza:
78%

Utolsónak üzenem, hogy én és a párunk is úgy vállaltunk gyereket, hogy már 39 éves volt, remek apa, köszöni szépen :)

Épp ereje teljében van, mi az hogy hova vállaljon gyereket??

Mondjuk annyi igazság van benne, ha ennyire nem egyezik a rövid távú életcél (neki gyerek, neked meg tanulás stb), akkor nem érdemes együtt maradni

Köztünk is 10 év különbség van. Hasonló a háttér sztori mint ez, bár nekem végül vetélés lett a vége sajnos az első terhességnek, amit hosszas huzavona, veszekedés stb után vállaltam. Valószínűleg a túlzott stressz miatt mehetett el.

Kérdező, ha szeretnél beszélgetni írj!

2019. nov. 4. 14:43
 24/38 anonim ***** válasza:
78%

Az én férjem is 38 volt mire megszületett a fiunk és a világon semmi problémát nem okozott ez semmilyen téren! Szuper apa.

És igen, egy 39-41 éves férfi még bőven ereje teljében van, de vicces, hogy egyesek leharcolt, vén fószernek ábrázolják őket, akiknek épp hogy már csak bot nem kell és akiket egy hajszál választ el a sírtól..

2019. nov. 4. 14:57
 25/38 A kérdező kommentje:

Az elvakult gyilkosozós kommentelőhöz már nem szeretnék semmit hozzáfűzni, belegondolni is rossz, hogy mit művelhet egy könnyebben befolyásolható nővel/lánnyal.

Az, hogy valaki 40 év körül öreg lenne... Ezt cáfolnám. Apukám 54 múlt, a mai napig aktívan sportol, mozog, kirándul. Engem is sokszor leköröz pl futásban, pedig edzésben vagyok eléggé. Ha valaki nem hanyagolja el magát, figyel az étkezésre, mozgásra és ad magára, akkor 40 évesen még teljesen fitt és jóállapotú lehet. Persze van, aki már sörhasat növeszt, és az egyetlen programja a tv nézése, de szerencsére nálunk nem ez lesz remélhetőleg.

2019. nov. 4. 14:57
 26/38 anonim ***** válasza:
83%

Én nagyon nem pàrtokom az abortuszt

Viszont evben az esetben, mivel ennyire nem akarod, ( csak azért hiszed, hogy akarod mert a hormonjaid tombolnak anyós meg a párod jól betalál.

A párodat szereted és tudod, hogy ez a döntés a kapcsolatotokra is végleges hatással lehet.

Ha megtartod az is. Jó, ha tudod.

Jobb lett volna jobban figyelni, de eső után köpönyeg..

A helyzetet olvasva nem tartanám meg a helyedben.

2019. nov. 4. 15:09
 27/38 anonim ***** válasza:
92%
Én is marha nehéz szakot végeztem az egyetemen, és néha még a vajaskenyeret megkenni is sajnáltam az időt a tanulástól. Légy reális, ha ott bőg a másik szobába a kisbabád, annak a vizsgaidőszakbak off. Úgy tudom, hogy egyéni tanrendet kérhetsz, de persze attól csak egy fokkal lenne könnyebb. Én elengedném a babát és a párodat is. Egyértelműen nem ugyanott tartotok az életben, és 33 éves felnőtt férfi létére anyukáját küldi könyörögni. Nincs kérdés szerintem a továbbiakban a jövőtöket illetően..
2019. nov. 4. 15:28
 28/38 anonim ***** válasza:
18%

Na akkor most van egy kis időm erre, kedves kérdező és kedves nem tudom hányas, aki nekem esett, hogy milyen idióta vagyok.

Ez egy kérdés, amire többféle válasz adható. Ha az ember kérdez, akkor ne lepődjön meg, hogy ha nem azt a választ kapja, amit szeretne.

Az én véleményem a következő: Mivel tudjuk, hogy nincs 100%-os védekezési mód, ezért az az ember, aki szexuális életet él tisztában van vele, hogy bármikor foganhat gyerek az aktusból. Tegyük fel, hogy tényleg védekeztek a kérdezőék - egyébként még mindig kétségeim vannak, mert nem nagyon hallok olyat, hogy a fenébe is, nem védekeztünk, és terhes lettem, inkább olyanokat látok, hogy kétféleképp is védekeztünk és becsúszott...ez nekem hihetetlen,de jó elhiszem. - De a gyerek megfogant. Innentől kezdve viszont szerintem érdemes figyelembe venni az APA érzéseit is, aki szeretné a gyermeket. (Tudom ezért meg leszek kövezve, de esetleg még a Nagymama érzéseit sem kellene lehurrogni, én megértem, ha megviseli ez a szomorú hír.) Na és akkor nézzük a babát:

12 hétig végeznek abortuszt. Nekem már a 10. hetes ultrahang képeken is teljesen babaszerű volt a babám egyébként. Egy szóval sem mondtam, hogy az a magzat életképes lenne, ha megszületne, mert nyilván nem lenne, de nem is kellene megszületni még sok hónapig. Ti sem lettetek volna életképesek, ha kiszedtek volna anyátok méhéből, de nem tették, itt vagytok, kaptatok egy életet. Nem tudom felfogni azt, hogy hogyan lehet ilyen csúnya módon beszélni egy kis babáról, igen BABÁRÓL. Pontosan ugyanolyan mint egy 40. héten 3,5 kilósan megszületett aranyos kisbaba (akkor is ha még nem áll azon a fejlettségi fokon), csak kisebb.. Egy rövidke idézet a nutriklub oldalról:

"A 12 hetes magzat a viszonylag sok magzatvízben rengeteget mocorog, rugdos aprócska lábaival. Gyakran ásít, egyre többet nyitogatja a száját és szopja a jobb hüvelykujját. Kezeit már képes ökölbe szorítani, majd ismét kinyújtani. Gyakran csuklik, miközben a magzatvizet kortyolja. A körmök növekedése továbbra is tart. Már a különálló ujjbegyek is jól láthatók. Folyamatosan zajlik a csontképződés is. A magzat haja növekedésnek indul, ujjain és lábujjain puha körmök jelennek meg. A 12 hetes magzat szájában már kialakult 20 fogcsíra, amelyből később kinőnek a tejfogak. Tizenkét hetes korban a magzat már képes szopni a hüvelykujját, és egyre mozgékonyabb. A hangszálai is kialakultak, de a baba csak a születés után használja őket először. Ebben az időben a 12 hetes magzatnak már bélmozgásai is vannak.

A vérben található hormonok közvetítik kisbabád számára hangulatodat. Ha sokat aggódsz és idegeskedsz a terhesség alatt, azt kisbabád is érzékelni fogja. Légy vidám, nevess gyakran, így gyermeked is sokat fog mosolyogni, hiszen érzi boldogságodat."

Na szóval véleményem szerint egy ilyen "sejtcsomót" (akinek dobog a szíve, és élni szeretne) igenis bűn elvetetni/megölni (tök mindegy hogy fogalmazunk, a lényeg, hogy megsemmisítik), hisz te döntesz arról, hogy ő nem fog élni.. És ő lenne a te babád, aki akkor is szeretne, ha neked sok a dolgod, ha készülsz a vizsgáidra, és az a baba, akit majd várni fogsz, akkor amikor te úgy gondolod, hogy alkalmas az idő már egy másik baba lesz.Aki csak azért születhet meg, mert jókor jött..Én így gondolom. Ezzel nem lelki terrort akarok gyakorolni senkire, egyszerűen ezt diktálja a lelkiismeretem, és azt kell tanácsolnom lelkiismeretem szerint, hogy tartsa meg a babát, és oldja meg a feladatokat, amik a gyerekkel járnak.. Nem 15 éves hajléktalan szerencsétlen lány, hanem egy felnőtt nő, társsal, egzisztenciával.. Sajnálom, ha ez nem tetszik és egyszerűbb az abortusz, egyszerűen nem gondolkodhatunk egyformán.

2019. nov. 4. 17:36
 29/38 anonim ***** válasza:
74%

Miért nem lepődök meg, hogy azt írtad "érvként", amit..

Ez a tipikus magzatfanatikus duma, mindegyik ezt szajkózza. Jajj a baba már most szeret, ha megkérdezhetnéd azt mondaná élni szeretne stb. Meg sem kísérlem elmagyarázni, hogy ezek a semmitmondó maszlagok hány sebből véreznek. Kezdve ugye azzal, hogy annak az embriónak néhány hetesen továbbra sincs tudata, tehát a francokat tudnád te azt kiszedni belőle, hogy élni szeretne, mivel hogy még csak fel sem fogja, hogy ő létezik. És ez csak az egyik bibi a történettel.

Na de a lényeg tehát akkor még egyszer: nyugodtan copyzhatsz minden abortuszellenes oldalról érzelmi töltetű körítéseket, attól az még a tényen mit sem változtat, miszerint egy embrió, mikor abortusz végeznek rajta messze nem elég kifejlett még ahhoz sem, hogy önállóan lélegezni tudjon, nincs tudata, még csak fel sem fogja mi történik körülötte, nem érez fájdalmat sem, ugyanis a fájdalom értékeléséhez szükséges idegpályái nem fejlettek még ki. Már csak ezzel kapásból a hablatyod felét meg is cáfoltam. Ja és megjegyzendő, hogy az abortusz általában nem az utolsó utáni pillanatra hagyják és nem a 12. héten végeztetik el, hanem korábban, amikor még annyira sem fejlett az embrió.

"....hogy az a magzat életképes lenne, ha megszületne, mert nyilván nem lenne, de nem is kellene megszületni még sok hónapig"

Ja, szép kis öngól. Épp arról prédikálsz, hogy szegény kis embriócskát széttépik, pedig ő mennyire élni szeretne és ez mekkora bűn, miközben te magad is tisztában vagy azzal, hogy az az embrió még messze van a kifejlett, magától lélegezni képes állapotból, épp ezért kell ugye még jó sok hónapig bent lennie a nő méhében... Az abortuszt 7-8-9 hetesen elvégzik, mikor is az a sejtcsomó még olyannyira fejletlen, hogy néhány percig nem tudna életben maradni. Tehát ne hasonlítsunk egy embriót, már kifejlett emberhez és ne említsük egy lapon a kettőt, mert ez távol áll a valóságtól.

"Pontosan ugyanolyan mint egy 40. héten 3,5 kilósan megszületett aranyos kisbaba"

Pontosabban ez ismét egy erős ferdítés és épp csak biológiai szempontból nem (meg egyébből sem) állja meg a helyét. Az előbb ezt már levezettem. Egy közvetlen szülés előtt álló, maximálisan kifejlett magzat még csak véletlen sem pontosan ugyanolyan, mint egy fejletlen 7 hetes embrió, ugyanis ha ugyanolyan lenne, akkor abban a pillanatban, amikor megszületik, egyből meg is halna. Vicces egyébként az újabb öngól, mert előbb beláttad, hogy egy embrió képtelen lenne életben maradni, majd most közlöd, hogy egyébként tök ugyanolyan, mint egy már majdnem megszületett társa...:D Logika....

Senki nem beszél itt csúnyán a babákról, itt embrióról van szó és veled ellentétben, mi a tényeket és a valóságot vesszük alapul, nem az érzelmeink és a privát véleményünk vezérel.

Ja és azt azért még hadd jegyezzem meg, hogy a férfi érzelmeit figyelembe LEHET venni, ám de révén hogy a nő az, akinek a testében fejlődik 9 hónapig a magzat, ő az akinek a terhesség minden viszontagságaival meg kell bírkóznia és szintén ő az, aki iszonyú fájdalmak között meg kell szülje, az ő teste az, amit minden szempontból meggyötör egy terhesség-szülés, így teljesen egyértelmű, hogy ebbe a nőn kívül másnak nincs beleszólása! Majd ha a férfi képes lesz a nő helyett kihordani és megszülni és a feladatok 99%-át ellátja az újszülött körül, na majd akkor lehet prédikálni a férfiak érzelmeiről. Azt már meg se említsük, hogy milyen férfi az, aki képes lenne ráeőszakolni az állítólag szeretett nőre mindezt és lazán elnézné, ahogy az tönkremegy benne. Meg melyik férfi szalad anyucihoz panaszkodni és küldi rá a szerelmére az anyját, hogy érzelmileg zsarolja őt. Szánalmas.

Bár őszintén érdekelne, hogy ha annyira kampányolsz az életért, a már meglévőkkel mi a francért nem foglalkozol???! Azt miért sz*arod telibe, hogy valaki akarata ellenére terhes lesz és ha megtartaná teljesen összerokkanna benne? Miért sz*arod le, hogy valaki pusztán ezt nem akarja?? Miért sz*arod le, hogy egyetlen élete van, amit szeretne úgy élni, ahogy neki megfelel és nem szeretné ilyen fiatalon az egész hátralévő életét beáldozni egy olyan gyerekért, akit soha nem is akart? Miért van letojva a már meglévő, saját akarattal, saját döntésekkel, vágyakkal és érzésekkel rendelkező ember akarata? Neki ráadásul igazi érzései is vannak, az embrióddal ellentétben.. De nyilván az nem számít.

És akkor még nem is említettük azt az eshetőséget, ha a szuper pasija a gyerek születése után mégis csak meggondolja magát és lelép, a kérdező pedig egyedül maradna a gyerekkel, munka nélkül, 0 egzisztenciával. Ugyanis ha egy baromi nehéz szakon tanul, ami mellett ő maga írta, hogy nem tud dolgozni, akkor nyilván nincs önálló, saját bevétele. Márpedig a felelős gyerekvállalás ott kezdődik, hogy egy magam is el tudom tartani magamat és a gyereket is, nem ott, hogy nyomás hatására szülök egy anyuci pici fia típusú fickónak, akitől teljes mértékig függök anyagilag!

2019. nov. 4. 18:26
 30/38 anonim ***** válasza:
15%
29es az elejét elolvastam, annak amit írtál, de nem érdekelsz, nem vitázom veled, ha képtelen vagy felfogni, amit írok.
2019. nov. 4. 18:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.