Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van, aki családi nyomás...

Van, aki családi nyomás hatására vállalta mégis a babát? Kinek hogy alakult utána a kapcsolata/házassága? A babát teljes szívetekből szeretitek?

Figyelt kérdés

A barátommal 3 éve vagyunk együtt, már együtt is élünk. 22 éves vagyok, van már diplomám, de most elkezdtem egy másik szakot, ami sokkal nehezebb, nem az a tipikus "elvégzem gyerek mellett" hely. Tudom, hogy akarok majd gyereket, de nem most. Egy jó 6-8 év múlva. Nem férne bele most az életembe, és sosem tudnám magamnak azt megbocsájtani, ha egy "hiba" miatt csúszna minden félre... A párom idősebb picivel (33), neki már van rendes munkája, egzisztenciája, nem is él annyira pörgős életet, mint én.

Én szeretek utazni, elmenni hetente/kéthetente bulizni még most is a barátnőimmel, vagy csinálni egy csajos hétvégét valahol, stb. Az együttélést sem úgy kell elképzelni, hogy minden napot együtt töltünk, mert hétvégente én még gyakran hazamegyek a szüleimhez, a családommal vagyok, szóval inkább heti 4-5 napot vagyunk együtt csak a barátommal. Ő is tudta, hogy nem szeretnék még babát, mikor erről beszéltünk pár hónapja, teljesen reálisnak tartotta az érveimet, és ő is mondta, hogy egyelőre neki sem hiányzik, mert látja ő is a környezetünkben, hogy mennyi lemondással jár. Viszont megtudtuk múlt héten, hogy terhes lettem, én már az első tesztnél tudtam, hogy nem akarom ezt. Leültünk, megbeszéltük. Próbált rábeszélni, de tényleg azt éreztem, hogy nagyon nem... Akkor mondtam, hogyha őt ez ennyire megviseli, jobb, ha külön megyünk, mert ezek szerint ő csak akarna gyereket már most. De hogy nem nem, nem bírná ki, ha engem is elveszítene, és túljutunk ezen majd, nagyon szeret. Erre rá 2 napra megjelent nálunk az anyja (csak én voltam itthon), és hogy hallja, micsoda örömhír ért minket, de nagyon szomorú azért, hogy én nem örülök, pedig ez egy nő életében a legnagyobb csoda. Jött egy jó órás beszélgetés, ami abból állt, hogy ő győzködött, hogy igenis szüljek, és ez mennyire csoda, de mikor látta, hogy esélytelen, akkor jött a zsarolás, hogy ezt nem tehetem meg vele, úgy kér engem, mint nő a nőt, stb. Meg hogyha úgy érzem a szülés után is, hogy nem, akkor mehetek, és ők segítenek a páromnak felnevelni a gyereket, ígéri nem kérnek gyerektartást, meg semmit, élhetek tovább ugyanúgy. Na köszi... Utána jött azzal, hogy ő gyertyát gyújtott a halottakért, és az unokájáért is, hétvégén felhívta a páromat, hogy szorít a szíve mióta velem beszélt, és ő belehal ebbe úgy érzi. Látom a páromon is azt, hogy nem azért áll mellettem, mert egyetért velem, meg tudom azt is, hogy ő küldte ide az "anyóst" akkor, amikor egyedül voltam itthon... Amikor leültünk beszélni, mondta, hogy ő akár azt is vállalná, hogy egy időre felszámolja az irodáját és home office-ban dolgozna a baba mellől itthonról, én meg folytathatnám az egyetemet, és lenne egy fix segítségünk a picihez. Mert igazából ami húzós, az a 2x6 hét vizsgaidőszak, de az aztán tényleg olyan, hogy reggeltől éjszakáig tanulás, és nincs pihi, buli, stb. Félek, hogy egy kisbaba mellett nem bírnám, mert a figyelmemet könnyű elvonni, így itthon tanulni nem tudnék. Szóval heteken át annyit látna belőlem, hogy anya reggel 8-9 körül megy itthonról, és este ér haza. Amiatt is tartok ettől, mert ahogy itt olvasgattam, sokan azért dobálják a "sz.rvagy" jelzőt, ha valaki elmegy egy órára az 1-2 éves mellől, vagy ha elmennek a párjával egy vacsira gyerek nélkül. Nem tudnám évekre félretenni magam, a szükségleteimet. Meg tényleg akkor úgy nő fel a gyerekem, hogy az első éveiben szinte ott sem vagyok?! De közben a barátomon meg azt látom, hogy szeretné, és totál tanácstalan vagyok...

2019. nov. 4. 12:14
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
35%
Ebben a sztoriban legjobban a gyereket sajnálom ne tartsd meg, mert egy gyerek 0-24ig tartó "munka" de persze az anyaság a legszebb meló mikor kacag mikor gügög de te ezt még nem szeretnéd.
2019. nov. 4. 13:37
 12/38 anonim ***** válasza:
92%

"egy másikét viszont nincs, ha megszüli és rájön, hogy tényleg nem tud gondoskodni róla, azzal elcseszi a gyereke minimum első 20 évét"

És az ő elcseszett hátralévő életével mi van?? Ha esetleg megszüli és rájön, hogy neki ez mégsem megy, akkor miért tök magától értetődő, hogy az ő életét le kell sz*arni a pitsába, csak a gyerek..? Ha mégsem menne neki az mamás-papás szerep, akkor az apja (és a drága anyósjelölt) vélhetően magához venné és felnevelné azt a gyereket, tehát nem utcára kerülne, hogy olyan szörnyű sorsa legyen, ellenben a kérdező élete ott és akkor, ugyanúgy megpecsételődne! És az legalább annyira fontos, mint a gyereké! Sőt....

"kutya kötelessége félretenni önmagát"

A nagy büdös francokat, azt! Csak azért, mert valaki gyereket vállal, még nem szűnik meg nőnek, sőt embernek lennie sem! Egyáltalán nem kell minimum 20 évre totál háttérbe szorítania magát és a saját vágyait, csak mert gyereke van. Őszintén sajnálatos, ha valaki így gondol a gyerekvállalásra.

És hiába próbálsz magyarázkodni, te szó szerint azt írtad, hogy csak a gyerek számít ebben a történetben, a kérdező már meglévő élete a kutyát sem érdekli.. Hát gyönyörű felfogás, mit ne mondjak.

2019. nov. 4. 13:39
 13/38 anonim ***** válasza:
5%
Én jogi szakvizsgát toltam le kisbaba mellett, neked is menne az egyetem, csak akarni kell.
2019. nov. 4. 13:58
 14/38 A kérdező kommentje:

Lehet én vagyok a hülye, de sehol nem találom azt a részt abban, amit írtam, hogy "terhes lettem, mert nem védekeztünk". Valószínűleg azért, mert nem így történt. De nem gondolom, hogy még ha így is lenne, akkoris kötelességem lenne félretenni mindent, és alárendelni magam valaminek, amit nem akartam, nem terveztem még jóideig. Továbbá, az abortusz nem gyilkosság! A nő a 12. hétig szabadon dönthet, és képzeld, sem őt, sem az orvosát nem fogják letöltendő szabadságvesztésre ítélni emberölés miatt. Az ilyen bigott, elvakult ítélkezésre nem vagyok kíváncsi.

Ez a "csak akarni kell" dolog is nagyon visszás. Különbözőek vagyunk, különböző képességekkel. Valakinek az orvosi is "könnyű", más egy magyar-töri szakkal szenved. Egyelőre én is úgy érzem, hogy jól megy az egyetem, az első zh-kat sikerrel teljesítettem, de jelenleg 0 egyéb dolgom van az egyetem, tanulás mellett. Így könnyű. Egy kisbaba mellett, aki ébren lehet akár egész éjjel, már lehet nem menne.

2019. nov. 4. 14:03
 15/38 anonim ***** válasza:
84%

Mint a kérdező írta, Nem Akarja a babát, tehát ez a "megy csak akarni kell" szöveg rohadtul nem ide való, mert hogy nem akarja 😂

Nem értem az ilyen tartsd meg a babát válaszolók mi a rákért írnak választ??

Szánalmas komolyan. Nem elég egyértelmű, hogy nem akarja a gyereket?

Kérdező, ha nem akarod, ne vállald a gyereket, te is és a gyerek is valószínűleg egy életre lelki nyomorékok lesztek, hisz a nem kívánt terhességgel együtt jár általában egy jó adag szülés utáni depresszió, amiből nagyon nehéz kimászni. Bűntudat, ha mégsem megy a babázás.. A kedves lelki zsarolós anyósnak meg a közelébe se engedném a gyerekem, látod, a fia is ilyen aljas módon akar a lelkedre hatni, volt kitől tanulnia..

Ezt a kapcsolatot meg itt megette a fene, gondold át miért maradsz a pasiddal, én tuti elküldeném ha az én mensi kimaradásomról trécselne anyuval.

2019. nov. 4. 14:08
 16/38 piroska és a farkas ***** válasza:
92%
Ha velem ezt csinàlta volna a pàrom, aznap csomagoltam volna össze a cuccaim.
2019. nov. 4. 14:09
 17/38 A kérdező kommentje:

És hol érdekel engem az, hogy itt más hogyan lesz terhes?! Ne haragudj, de ennyire korlátolt nem lehetsz. Szóval ha más azt hazudja esetleg, hogy gyógyszert szedett, hogy megússza a szentbeszédedet, akkor az már kizárja, hogy valaki TÉNYLEG fogamzásgátlás mellett lett terhes?

Olyanok véleménye érdekelt volna elsősorban, aki hasonló helyzetben volt, mint én. Nem a bigott "gyilkos vagy" válaszokra.

2019. nov. 4. 14:11
 18/38 anonim ***** válasza:
81%

#13: Te meg nehogy már megakard mondani másoknak, hogy mikor, milyen feltételek fennállása esetén és milyen ürüggyel vetetheti el a nem kívánt terhességet! Tovább kéne látni az orrodnál, mert ha szerinted a kérdező csak a "bulikázás" miatt nem akarja megtartani a terhességet (bár jelzem, ahhoz sem lenne közöd), akkor valószínűleg a nem létező olvasási képességed csak addig terjedt ki, hogy "baba-baba-baba".

Nem mellesleg az még nem egy baba. Egy fejletlen embrió, aminek se tudata, se fájdalomérzete és ami 1 percig nem maradna életben a nő testén kívül! Szóval jó lenne tanulni egy kis bioszt, mielőtt ordas nagy baromságokat hordasz össze. Továbbá az nem nézőpont kérdése, hogy az abortusz nem gyilkosság, hanem TÉNY! Gondolni azt gondolsz, amit akarsz, egy embrió elvetetése a világon semmilyen törvénybe nem ütközik. Senkit nem fognak lecsukni, se az orvost, se a nőt, amiért abortuszt végez/végeztet!

"akinek minden testrésze megvan"

Ismét nettó hazugság! Olyan szinten fejletlen, hogy leginkább egy pacára hasonlít, semmint emberi lényre. Semmilyen szerve nincs olyan szinten kifejlődve, hogy életben maradhasson! Szóval ne hazudozzál már össze-vissza és állíts valótlan, hazug dolgokat. Nyilvánvaló, hogy soha egy biológia órán nem vettél részt, mert akkor nem hordanál össze ennyi sületlenséget.

A legundorítóbb dolog meg pont az, amit te művelsz itt, meg amit anyósjelölt és a kedves barát. Hogy érzelmileg akarod zsarolni a másikat és gond nélkül tönkre vágnád az életét, csak hogy a sajt nézeteidet erősíthesd! Na meg, hogy minden kreált, hazug dolgot idehánysz, ami még csak nem is igaz, csak hogy magadat igazolhasd. Na ez az undorító, nem az hogy valaki nem akarja évesen az egész hátralévő életét eldobni egy olyan dolog miatt, amit a háta közepére sem kíván.

"még el is hitetheted magaddal, hogy ez nem gyilkosság."

Akarod mondani, te próbálod itt mindenki torkán letuszkolni, hogy gyilkosság, miközben egyértelműen nem az. Elfelejtetted odarakni, hogy SZERINTED gyilkosság. Normális ember pedig tudja, hogy nem az. Vagy a gyilkosságért talán nem börtön jár? Jéé, hány orvos is van börtönben abortusz miatt? És hány nő? Ja, hogy egy se, világos... :D

2019. nov. 4. 14:19
 19/38 anonim ***** válasza:
80%

Hát ugye, mikor a nem létező érvek elfogynak.. :D

Ohh, egyébként csak nem a hazug, kamu Néma sikoly propagandára gondolsz, amiben egy hetesnél jóval nagyobb magzaton végeznek abortuszt és aminek egyetlen célja szintén az általad alkalmazott érzelmi zsarolás? Köszi, kihagyom.

A tények azok tények, nem kell semmilyen videót megnézni ahhoz, hogy tudjuk egy embrió nem érez fájdalmat, mert nincsenek kifejlődve a szükséges idegpályái, nincs tudata, nincsenek érzelmei és képtelen egyedül életben maradni. Jól látod, ezek mind tények. Amiket te idehánytál, mind alap nélküli rizsa, amivel érzelmileg próbálsz másokat zsarolni. Nagyon ügyes vagy. :D

Ja értem, tehát te minden törvény felett állsz és neked jogod van a törvényt is megkérdőjelezve a tényeket tagadni. Hát jó, egészségedre váljék. :D

2019. nov. 4. 14:26
 20/38 anonim ***** válasza:
0%
Majd ha lesz időm érvelek neked, most el kell látnom a gyerekeimet, és nem érek rá egész nap itt lógni.
2019. nov. 4. 14:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!