Mit tegyek, ha a 4 hónapos babám folyton hisztizik?
Nem akarlak elkeseríteni, de könnyen lehet, hogy ilyen alkat. Ezzel sokat nem tudsz kezdeni. Az én fiam is ilyen volt babának, most 9 éves, és azóta is folyamatosan elégedetlenkedik. Van ilyen.
Szeretgesd sokat, mást nem tudom, tudsz-e tenni.
"nincs olyan amit nem vettünk meg neki"
Itt a hiba. A babák idegrendszere éretlen, nem tudnak sok dologra figyelni egyszerre. A túl sok információtól besokall, és sírással igyekszik kizárni a külvilágot. Magyarán minél több játékot teszel elé, minél jobban akarod szórakoztatni, minél több újdonsággal, fejlesztő csillogó-zenélő-beszélő kütyükkel halmozod el, annál rosszabb lesz. Legyen előtte egy-két játék, de ne több. Legyen egy sima takaró leterítve a szőnyegre ahol tud forgolódni, kapcsold ki a tévét ha megy. Tanultam gyerekpszichológiát is egy rövid ideig, de legfőképpen a saját két gyerekemen is egyértelműen észrevehető. Lehet sok játéka, de egyszerre előtte 1-2-nél több felesleges. A másik meg hogy vidd ki a levegőre. Semmi nem jobb fejlesztő, mint figyelni a fák levelét, nap csillogását, madarakat, más embereket. Az enyémek is megőrülnek, ha nem megyünk. Jelenleg a gyerek a legfontosabb dolgod, ne mindenféle játékkal akard lekötni, hanem a TI figyelmetekre van szüksége.
És csak hogy tisztázzuk: egy 4 hónapos baba nem tud hisztizni. Ő a sírást még nem tudja manipulatív céllal "használni", ő csak a diszkomfortérzetét fejezi ki vele, semmi más.
Persze könnyű mondani,de egész nap nem ülhetek mellette! A babakocsit nem szereti, folyton ki akar szállni, a hordozókendőben "lefogva" érzi magát, szintén pár perc után nyafizik benne. Igen nagyon könnyű mondani, én tulajdonképpen boltba nem tudok vele menni, mert sehogy sem jó neki, csak ha arcal kifelé cipelem...
Tud már hátról hasra fordulni, de vissza még nem, átfordul bedühödik és sír. Visszafordítom kezdődik előlről, de akkor már háton is sír.
Egyszerre nem teszünk elé sok játékot de kb úgy néz ki egy nap, hogy ülök mellette és adogatom neki a játékokat. Egy játék kb 1-2 percig érdekli. Nagyon kimerítő folyton a szeszélyeit lesni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!