Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit csináljak 3 éves kislányom...

Mit csináljak 3 éves kislányommal, folyton hisztizik. Amikor megyek érte az oviba, mostanában akkor is hisztizik, valamikor lefekszik a földre, az utcán, boltba folytatja. Hogy viselkedjek vele ilyenkor?

Figyelt kérdés
2012. nov. 26. 17:43
 1/6 anonim ***** válasza:

Otthon szólok 2x fejezze be, ha nem teszi, megy a sarokba, ahol 3 percet áll! Az elejen kijött, De vissza vittem ha kellett 10 x is. Ez a büntetés bevált, tart tőle

Boltban, utcán is rászólok fejezze be, ha nem teszi, megmondom nwki megyünk haza, állhat a sarokba, felállítom, haza vonszolom!

2012. nov. 26. 17:48
 2/6 anonim ***** válasza:
Először is fogadd el, hogy ez életkori sajátosság. Nem a te hibád és nem tart örökké, el fog múlni. Kezelni legjobban úgy tudod, ha ilyenkor kivonod a forgalomból. Otthon a legegyszerűbb, leülteted egy székre 3-4- percre. Ha nyilvános helyen csinálja, ott is vonuljatok el valahova, pl. gyertek ki a közértből, s csak akkor menjetek vissza, ha már megnyugodott. És ne szégyenkezz miatta. Az én fiam is elég hisztis. Egyszer a boltban óriási patáliát csapott, mert nem vettem neki csokit. Égett a fejem a pénztárosnő előtt. Másnap mikor újra találkoztunk, ő maga tért vissza a helyzetre, és azt mondta elmesélte otthon a férjének, hogy mennyire tetszett neki, hogy se kiabálni nem kezdtem a gyerekkel, se a követelését nem teljesítettem. Ő biztos, hogy felpofozta volna a sajátját. Szóhoz se jutottam. Tehát nem kell félni a nyilvános hisztitől sem.
2012. nov. 26. 17:51
 3/6 anonim ***** válasza:
Múltkor az egyik boltban láttam egy esetet. A gyerek iszonyatosan hisztizett, mert meg akart kapni valamit. Anyuka megmondta, hogy nem, és húzta el a gyereket végig az egész üzleten. A gyerek csak bömbölt, üvöltött, kiabált, zengett az egész bolt. Komolyan gondolkodtam azon, hogy odamegyek az Anyukához, mert borzasztó lehet ezt megélnie, de szerintem nagyon jól csinálta. Mert tényleg muszáj megtanítani a gyerekkel, hogy nem kaphat meg mindent, és a hiszti nem vezet semmire. Néha ezt is jelenti jó szülőnek lenni. :) Kitartást!
2012. nov. 26. 18:51
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Az én kisfiam is ilyen.Múltkor bementünk egy boltba, mondtam neki,hogy ha jól viselkedik akkor kap egy csokit.Mondta is,hogy jó kisfiú lesz.Na ez tartott addig,míg be nem mentünk.Meglátta a sok játékot,azt megértette,hogy most nem veszünk,de amint nem tolhatta a kosarat (száguldozott vele,majdnem neki tolta mindenkinek) jött a tombolás.Ordít,lefekszik a földre, tombol,én megmondtam neki,hogy nem kapja meg amit akart,mert nem viselkedett.Még jobban rázendített, én meg fogtam és húztam magam után.Néztek,de engem nem érdekelt.Ha beszólt volna valaki,úgyis megmondtam volna a magamét.:)

Nehéz,de nekem is ezt mondják,hogy kinövi.Amin mosolygok,mert most olyan lehetetlennek tűnik.2,5 éves kisfiú anyukája:)

2012. nov. 27. 07:01
 5/6 anonim ***** válasza:
Nekem csak mesélte édesanyám, hogy a bátyám egyszer rákezdett egy óriási hisztire (rendkívül elkényeztetett gyerek volt, míg én meg nem születtem). Bement anyum a fürdőszobába, és egy negyed pohár vizet tesóm arcába loccsantott. Tesóm úgy meglepődött ezen, hogy soha többé nem ordított/hisztizett.
2013. nov. 19. 11:39
 6/6 anonim válasza:
Amikor én kicsi voltam és hisztiztem édesanyám mindig egy kis pohár vizet a fejemre öntött. Később már csak annyit kellett mondania "Hozzak vizet?" és egyből abbahagytam.
2014. jan. 21. 16:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!