Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Folyton hisztizik a kisfiam,...

Folyton hisztizik a kisfiam, mit tehetnék?

Figyelt kérdés
5,5 hónapos és kb. két hete tart ez az áldatlan állapot. Nem lázas, nem éhes, nem szomjas és egyedül sem érezheti magát, mert a nap 24 órájában mellette vagyok. A foga lehet, hogy jön, de ez nem fájdalmas sírás, hanem hiszti. Ha ülésbe húzom, akkor elhallgat, de hát nem töltheti üldögélve a napot, az nem tenne jót neki. Nem is tud még egyedül ülni, tehát tartani kell. Játszom vele rengeteget, tornázunk, stb. De mostanában ezekhez sincs kedve. Játéknál eldobálja a játékait majd hisztizik tovább. Ha felveszem és járkálok vele akkor szintén csönd van, de hát ezt sem bírom egész nap csinálni. Mi okozhatja a problémát? Kérlek, segítsetek!
2009. ápr. 21. 18:12
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ez még nem hiszti. Próbáld szórakoztatni, de ne vidd túlzásba. Neked kell kitalálni, hogy mi a baja, de lehet, hogy semmi, csak próbálgatja, hogy hogyan reagálsz. Ha mindig felveszed és járkálsz vele, akkor erre hamar rá fog jönni és csak azért is üvölteni fog, hogy vedd fel.
2009. ápr. 21. 18:20
 2/6 A kérdező kommentje:
Igen, ezen én is gondolkoztam, hogy lehet e hiszti ennyi idősen. De annak tűnik, mert felsír és utána hatásszünet, várja hogy reagálom le. Aztán ha nem a számára megfelelő módon, akkor megint felsír egyet és megint várja a hatást. Végül 3-4 ilyen után masszív üvöltésbe kezd, vörösödik a feje és néha levegőt venni is elfelejt. Könnyek nélkül csinálja persze mindezt. Lehet, hogy mégsem hiszti?
2009. ápr. 21. 18:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A foga gyanús. Nem fáj az nekik, inkább általános kellemetlenség amit éreznek. VIBURCOL homeopathiás kúpot javasolnék. Fogzásra, nyűgösségre kiváló.

A másik lehetőség: Unatkozik.

Az enyém is legszívesebben üldögélt volna, mert igy jobban tud matatni. Kúszni még nem tud, tehát nem igazán tudja lekötni magát.

Szülői felügyelettel próbáld: Franciaágyon gurítani balról jobbra és vissza.

Kukucsot játszani.

Zenélő játékot tenni a kezébe.

Hempergőt ( ha van) vidd oda , ahol napközben te is tartózkodsz, vagy olyan helyre tedd a szőnyegre, ahol téged is lát.

Csak felügyelettel!!!: Vastaglapú színes újság. Imádják, csak figyelni kell nagyon nehogy széttépje és lenyeljen belőle egy darabot.

Erkélyre, teraszra teríts le vastag plédet. a szabad környezetben akkor is elvannak, ha odabent az Istennek sem.

Elem nélküli, áttörölt távirányító. Szintén a vágyott tiltott gyümölcs, nagyon szeretik nézegetni.

Ha mégis fogzana DENTINOX fogzáskönnyítő gél is jól jöhet.

Remélem tudtam segíteni.

2009. ápr. 21. 18:28
 4/6 anonim ***** válasza:
Szió! Az én kisfiam is ugyanezt csinálta. Volt hogy már megőrülök a sok nyafogástól, de rájöttem, hogy csak próbálgatja a türelmem, én meg bedöltem. Most már tudom, hogy nagyon igényli a foglalkozást. Egyszerűen ki kell kapni az észből. Egyik szobából be kb. fél óra játék, utána másik szobában megint másik játék, konyha együtt főzés autósülésből lesett, vagy ha már nem bírta kenguruba tettem ésúgy kavargattam a főzelékhez a rántást stb. Ő közben rágta a fakanalat. Imádja a babavizes flakonokat, kisautót, távirányítót (régi), rágókát. stb. Mindig más kellett neki. Közben fogzási folyamat is beindult, akkor chamomilla vulgaris ch 15-s golyócskát adtam neki (napi 2x5 golyó vízben feloldva) és akkor picit jobb volt. Babakocsiztattam, ott el is alukált, de azért én itthon altatom többnyire. Egyébként ezek a nyűgös napok 3-4 naponta változnak mindig, utána mint egy kis angyal, olyan volt. Aztán megint nyűgi, megint angyal és ez így megy. Az a lényeg, hogy nem kell minden nyöszörgésre felvenni. A játszószőnyegre is leteheted, menj el hogy ne lásson, egy picit sírni fog, utána érdekes módon (nálunk) elhallgat. Sok sikert, és jó babázást!
2009. ápr. 21. 19:14
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kipróbálom. Bővítem egy l pár aprósággal a játéktárát is, arra is gondoltam, hogy azokat unja már. Amikor bedühödik, a játékait elkezdni szétdobálni. Hátha egy-két új darabbal ellesz egy darabig. A Dentinox gél semmit nem segített, azt már próbáltuk. Megpróbálom ezt a homeopátiás bogyót is, hátha segít valamit. Lehet, hogy tényleg a változatosságra is vágyik.
2009. ápr. 21. 19:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Szia! Próbálj meg énekelni neki! Nálunk az jön be a legjobban. A "Cirmos cica, haj" és a "Kalózdal az almaszószról" a kedvenc. A kislányom 4 és fél hónapos, ugyan ezeket a "tüneteket" produkálja.
2009. ápr. 21. 23:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!