6 hetes babával miket pakolnátok utazásra? Tényleg túlzás, amit művelek?
Hétfőn utazunk egy kicsit pihenni, kirándulni. Viszont míg a férjem úgy van vele, hogy nem kell túlbonyolítani, máshol is felnőnek gyerekek, és ha valami itthon marad, hát veszünk kint, vagy megállunk útközben. Én pedig szeretnék felkészülten menni, nem azon rágódni, hogy mikor találunk boltot, hol tudunk pl pelust venni, stb. Szóval én ezeket pakoltam/pakolnám be:
-babaruhák: úgy számoltam, hogy minden napra 3 szett (egy, ami rajta lesz, és két váltás, ha valami baleset történne), éjszakára pedig 1 "pizsama", és egy váltás. Nem bukós baba, pelusos baleset sem nagyon szokott lenni, de jobb felkészülni.
-pelenka, pelenka kuka
-légzésfigyelő
-utazó ágy, matrac, babafészek
-3 lepedő, egy vízhatlan
-4 takaró (két vastagabb, egy a hordozóba, egy a babakocsiba)
-kiskád, állvány
-babakozmetikumok
-fertőtlenítő
-éjjelifény, körforgó
-tápszer, adagoló, az autóba cumisüveg melegítő
-cumisüveg+két pót
-2 db cumi + két pót
-sterilizáló
-pelenka, törlőkendő, popsikrém
-pár játék
-gyógyszeres pakk, lázmérő
-orrszívó
-babakocsi, kendő
Szerinte felesleges elvinni az utazóágyat matracostól, mert folyton közöttünk alszik még, nem kell egy külön bőrönd a "pót" dolgoknak, meg felesleges elzötyögtetni itthonról a pelenkákat, mikor vehetünk kint is, helyben. De pl. az utazóágyat azért gondoltam, mert úgy beszéltük (beszéltem :) ), hogy maximum 2 hónapos koráig aludna velünk (a kezdeti különszobás alvásból ez lett az első éjszaka már). És arra gondoltam, hogy ez tökéletes lenne, hogy megpróbáljuk a külön alvást, mert úgyis egy szobában leszünk még, szóval egy karnyújtásnyira lesz tőlünk.
Autóval megyünk, szóval igazából csak a csomagtartóba kell mindent bepakolni, ezért nem gondolom, hogy most belehalunk egy plusz bőröndbe, vagy egy kiságy összerakásába. Vagy ti miket húznátok ki a listámról?
Az utolsó a érték egyet, én se utaznék. Ilyen hosszú útra legalábbis biztos nem mennék ilyen picurral.
Azt ugye tudod, hogy 1-1,5 óránként ki kell enni kicsit a hordozó ól? Nem tesz jót a gerincének, ha 4-5 órát abban tölt egyhuzamban.
Anyósomék kB 2,5 órára laknak tőlünk. Egyelőre még hozzájuk sem indulunk el a 3 hónapossal. Kifejezetten rosszul viseli, ha még örül a napirendje,még itthon, a megszokott környezetben is.
Persze a ti babátok lehet, hogy nem fogja zavarni.
Beszéltünk az orvosunkkal, azt mondta, hogyha nem napi szinten tervezünk megtenni ekkora utat, akkor semmi gond nem lesz. Ha nyűgös, sír, persze megállunk, meg úgy is terveztük direkt, hogy nem pont időben kell odaérnünk, beleférhet csúszás is.
Mi mindig aktívabbak voltunk, terhességem alatt is simán mentem bárhová, és a pici mellett is szeretnénk tartani ezt a "szokást". Alkalmazkodunk hozzá teljesen, az ő kényelmes lesz a legfontosabb, de szerintem nem jó az sem, ha a szülők bezárkóznak, és akkor évekig sehova. Szeretnénk, ha ő is természetesnek venné azt, hogy néha útra kelünk, máshol alszunk, stb. Ettől persze a napirendet igyekszünk tartani, nem tervezünk egésznapos túrákat, veszélyes terepeken. De én már annak is örülök, hogy kicsit kiszakadunk az itthonlétből, a hegyekben leszünk, a természetben.
Már voltunk amúgy vele kicsit nagyobb lélegzetvételű programon, eseményen, vagy éppen volt sűrűbb napunk, és teljesen jól viselte, hogy nem itthon evett, a babakocsiban aludt, vagy hogy az autóban kellett gyorsan átpelenkáznom.
Hát én 6 hetesen alig éltem,menni alig bírtam a gátmetszésem miatt, irigyellek hogy neked semmi bajod!
Jó utat nektek!Hova mentek egyébként, ha nem titok? :)
Az nem gond, hogy egy épphogy még újszülött babával 4-5 órát utaztok, rögtön az első útján, amikor ennyit alapból nem kellene autós hordozóba ülnie, de a csomagolásból meg emellett ekkora ügyet csinálsz?
Ez inkább “nagyzolás”, “magamutogatás” még ha anonim módon is... legalább 8-10 ember normalisan leírta hogy ez mennyire túlzás. (Tenyleg, extrán az!) és neked nem tetszik hogy emellett 1-2-en elviccelik a dolgot és odaszólnak?
Te sem gondolhatod komolyan hogy erre mindre szükség van...🤦🏻♀️ Az meg már tényleg nevetséges hogy 3 autót pakolnák tele egy 6 napos utazás miatt. Főleg hogy ezek szerint nem is csak ti lesztek, hanem nagyi, rokonok. Tehát konkrétan 3-4 ember tud majd bármikor bárhova elugrani bármiért.
Aztán meg azt írod hogy tulajdonképpen nincs is másra szüksége csak rátok. Hátööö... wtf??!
Szerintem meg egy ekkora babának inkább biztonságra és nyugalomra van szüksége, a tiszta és “megszokott” otthonában.
Nem mondom hogy nem kell néha kimozdulni, de nem egy ennyi időssel, és főleg nem egy hétre. Az hogy szeretnétek továbbra is úgy élni az életeteket mint előtte az egy egészséges hozzáállás, de nem gondolom hogy már a gyermekágyi időszakban el kell kezdeni “ezen” dolgozni.
Persze ti tudjátok..
Ami tök felesleges: a rémtemérdek ruha, pelenkakuka, utazóágy, matrac, lepedők, ennyi sok takaró, kád+állvány, ejjeli fenyek, forgó, játékok, millio cumisüveg és cumi, és játekok..ennyi idősen még meg se tudja fogni őket. Jóformán csak eszik meg alszik.
Egyébként attol hogy jól alszik ejszaka, nem biztos hogy jól birja majd az éjszakai utazást is. Főleg nem, ha hajnalban megérkezve elkezdeitek a kis “fészkéből” kivenni, meg berendezkedni. Persze lehet hogy ezzel nem lesz gond.
Nekem a babám 3 hónaposan utazott előszõr, 2 órát a nagyszülőkhöz. 4 éjszakát voltunk. Hiába volt szuper alvó ott borzasztóan aludt. Egész éjjel nyöszörgött, addig már csak 1x kel baba, 3-4x felkelt. És hazatérve újabb 3-4 éjszaka ráment hogy megint máshol vagyunk...ő azóta is átalussza az éjszakár. De új helyen minsig rosszabbul alszik. Úgyhogy még az is lehet, hogy ilyen szempontból nehéz dolgotok lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!