Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 hetes babával miket pakolnát...

6 hetes babával miket pakolnátok utazásra? Tényleg túlzás, amit művelek?

Figyelt kérdés

Hétfőn utazunk egy kicsit pihenni, kirándulni. Viszont míg a férjem úgy van vele, hogy nem kell túlbonyolítani, máshol is felnőnek gyerekek, és ha valami itthon marad, hát veszünk kint, vagy megállunk útközben. Én pedig szeretnék felkészülten menni, nem azon rágódni, hogy mikor találunk boltot, hol tudunk pl pelust venni, stb. Szóval én ezeket pakoltam/pakolnám be:

-babaruhák: úgy számoltam, hogy minden napra 3 szett (egy, ami rajta lesz, és két váltás, ha valami baleset történne), éjszakára pedig 1 "pizsama", és egy váltás. Nem bukós baba, pelusos baleset sem nagyon szokott lenni, de jobb felkészülni.

-pelenka, pelenka kuka

-légzésfigyelő

-utazó ágy, matrac, babafészek

-3 lepedő, egy vízhatlan

-4 takaró (két vastagabb, egy a hordozóba, egy a babakocsiba)

-kiskád, állvány

-babakozmetikumok

-fertőtlenítő

-éjjelifény, körforgó

-tápszer, adagoló, az autóba cumisüveg melegítő

-cumisüveg+két pót

-2 db cumi + két pót

-sterilizáló

-pelenka, törlőkendő, popsikrém

-pár játék

-gyógyszeres pakk, lázmérő

-orrszívó

-babakocsi, kendő

Szerinte felesleges elvinni az utazóágyat matracostól, mert folyton közöttünk alszik még, nem kell egy külön bőrönd a "pót" dolgoknak, meg felesleges elzötyögtetni itthonról a pelenkákat, mikor vehetünk kint is, helyben. De pl. az utazóágyat azért gondoltam, mert úgy beszéltük (beszéltem :) ), hogy maximum 2 hónapos koráig aludna velünk (a kezdeti különszobás alvásból ez lett az első éjszaka már). És arra gondoltam, hogy ez tökéletes lenne, hogy megpróbáljuk a külön alvást, mert úgyis egy szobában leszünk még, szóval egy karnyújtásnyira lesz tőlünk.

Autóval megyünk, szóval igazából csak a csomagtartóba kell mindent bepakolni, ezért nem gondolom, hogy most belehalunk egy plusz bőröndbe, vagy egy kiságy összerakásába. Vagy ti miket húznátok ki a listámról?

2019. okt. 26. 10:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
89%

Nem picit, nagyon túlzás

Van amiből annyit viszel, amennyi a 16 hónaposomnak nincs itthon sem annyi.

3 lepedő?

4 takaró???????? 2 max

1 benn egy a babakocsiban ( bentre a hálózsák egyébként is jobb.. )

Babakocsit és kendőt én is vinném.

Mindkettő másra való. Kendőt gyakrabban hasznsltam de egész napra fáradztó.

Hány nap?

Ha valóban köztetek alszik, akkor az utazóágyas sztori felesleges..

Ha nem, akkor ha szokott köztetek aludni okafogyott a légzésfigyelő legalább erre a pár napra( melletted alvással sem veszed észre ha baj van)

Nem utazás alatt váltunk, a

Legjobb, ha a lehető legtöbb dolog a megsuokott lesz, ne itt teszted a különalvást...de ez csak az én

véleményem

Pelenkakuka van akinek itthon sincs ( én is imádom amúgy)

De utazásra kinek?

Max 1 játék, amit szeret..

4 cumi?

Max 2 ( bár mi egyáltalán nem használtunk.. Akkor is irreálisnak tűnika. 4 db)

Körforgó? Babafészek? Felesleges..

Kiskádállvány is hülyeség utazásra.

Ruha is sok!

Mekkora az autó, a közepes kombinkba ez mind tuti nem férne bele, a tui cuccotok nincs is benne még

2019. okt. 26. 11:34
 12/27 A kérdező kommentje:

Hétfőn megyünk, vasárnap jövünk vissza, szóval majd' 1 hét. Ruhát azért vinnék ennyit, mert nincs kint mosógép, így nem akarok egyszercsak "kifogyni" a tiszta ruhákból.

Egy nagyobb fajta SUV-ja van a férjemnek, de anyukám mondta, hogyha kell, hozzájuk is pakolhatok, vagy bátyámhoz is (ő egyedül utazik, és neki is nagy az autója, szóval oda több cucc is fér).

2019. okt. 26. 11:42
 13/27 anonim ***** válasza:
98%
Jah, három autót teleraknál, az látszik.
2019. okt. 26. 11:49
 14/27 A kérdező kommentje:

Nem feláras szerencsére, és súlyhatár sincsen. :)

Tudtuk, hogy a babával való utazás kicsit körülményesebb lesz, de idővel belejövünk biztosan.

2019. okt. 26. 11:52
 15/27 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj

Balesetek nem szoktak lenni nálatok.

Visszel annyit amennyi nap/ éjjel nem tudom

Miben alszik/ plusz 5 -6 db.

Nekem fostos gyerekem van, de ennyit vittem volna amúgy is.

Ha nagy gáz van, akkor veszel ott.

Amúgy kézzel kimosod, megszárad2 nap alatt, úgysem hagyod veleszáradnii a cuccot gondolom.

Vagy ha szàlloda, annak van ám tisztítója...

Ne parázd túl, mert rémálom lesz.

Milyen a hely?

Mert én spec szoktam vinni ágyat, de a legtöbb helyen tudnak biztosítani.

2019. okt. 26. 11:53
 16/27 anonim ***** válasza:
87%

Rengeteg. Te kompletten az egesz gyerekszobát elvinnéd. Jézusom, es emellett befértek a kocsiba?

babaruhák: úgy számoltam, hogy minden napra 3 szett (egy, ami rajta lesz, és két váltás, ha valami baleset történne), éjszakára pedig 1 "pizsama", és egy váltás. Nem bukós baba, pelusos baleset sem nagyon szokott lenni, de jobb felkészülni. - Elég napi 2 szett bőven.

-pelenka, pelenka kuka - Pelenkakuka felesleges, ott ia van kuka, vagy haza akarod hozni a kakispisis csomagot?

-légzésfigyelő - Ez mehet.

-utazó ágy, matrac, babafészek - Ha veletek alszik, tök felesleges, ha a szállás bababiztos, tud biztosítani utazóágyat. Max a matracot vinném.

-3 lepedő, egy vízhatlan - 1 lepedő pluaz vizhatlan elég.

-4 takaró (két vastagabb, egy a hordozóba, egy a babakocsiba) - Minek? 1 vastagabb, 1 vékonyabb elég.

-kiskád, állvány - Megintcsak felesleges, ha bababarát helyre mentek, ezek is vannak.

-babakozmetikumok - Tusfürdő, popsikrém, popsitörlőre gondolsz, ugye?

-fertőtlenítő - Mihez? Én max kézfertőtlenítőt vittem.

-éjjelifény, körforgó - Ujabb felesleges cucc, megoldható mashogy is az éjjelifeny, a körforgoból amugy sem fog fel semmit.

-tápszer, adagoló, az autóba cumisüveg melegítő - Ez még oké, mondjuk 1 dz, adagolókanál van a tapszeres dobozba.

-cumisüveg+két pót - 1 miért nem elég?

-2 db cumi + két pót - Ebből max 2.

-sterilizáló - Minek? Mosogatoszer üvegmosó caak lesz ott, ha nem, akkor veszel.

-pelenka, törlőkendő, popsikrém - Ez sem kell zsákszámra, ha tényleg tustok ott venni.

-pár játék - Egy 6 hetesnek igazán elég 1 db valami szines.

-gyógyszeres pakk, lázmérő - Fájdalomcaillapíto, lázcsillapíto, lázmérő oké, de csak van ott patika nem?

-orrszívó - Miért?

-babakocsi, kendő - Talán ez a kettő az,aki nem felesleges, de tényleg nagy ügyet csinálsz belőle.

2019. okt. 26. 11:56
 17/27 anonim ***** válasza:
87%

Akkor sem kell úgy menni, mintha a dzsungelben mennétek kirándulni. Lesznek ott is boltok, gyógyszertárak, ha kifogysz a ruhából, max vesztek. Mi mikor elmegyünk nyaralni 3x annyi ruhával jövünk vissza, mint amennyivel mentünk, mert jajj, ez is, de cuki, meg az is de cuki, meg a nagyi is talált 2 szettet ami nagyon cuki.

Játékok szintén feleslegesek, mert a játékokból is tuti találni fog a nagyi legalább egyet, ami jajj de cuki és mégveszi. Az ilyen idós babáknak meg úgyis az az izgi ami új, szóval le lesz szarva amit vittetek.

Az ilyen nyaralási abból állnak általában, hogy felvásárolják az emberek a fél várost, szóval tényleg csak olyat vigyetek, amit nem lehet ott kapni, vagy drága és felesleges belőle mégegy.

Pl: babakocsi, hordozókendő, etetéshez szükséges holmik, 2 takaró, egy vastag egy vékony, esetleg az orrszívók, és az utazásra elég pelenka, popsitörlő, popsikrémet, és pár db ruha.

2019. okt. 26. 11:57
 18/27 A kérdező kommentje:

Nem kell beszólogatni, és személyeskedni. Elsőbabás szülők vagyunk, konkrétan a kerületen kívül még nem voltunk a picivel. Szerintem érthető, hogy mindent jól és helyesen szeretnénk csinálni, és igen, lehet, hogy emiatt néha túlgondolom a dolgokat, dehát ez van. Ettől nem kell sértegetni, akinek erre telik az idejéből, inkább találjon magának valami hasznos hobbit.

A többi válaszolónak köszönöm, akkor a különalvós ötletet offolom az ottlét alatt, a szettekből is kiveszek párat, és nem visszuk az álványt sem a kiskáddal. De közben találtam egy szupi ötletes kádat, ami "összehajtható", szóval nagyon kevés helyet fog foglalni. Szóval beruházunk egy olyanra, úgyis kelleni fog máskor is.

2019. okt. 26. 12:36
 19/27 anonim ***** válasza:
64%

Semmit, 6 hetessel eszembe sen jutna utazgatni.

(de amúgy lakóbuszotok van vagy mi? Csak mert úgy fest a gyerek összes cuccát vinnéd)

2019. okt. 26. 13:09
 20/27 A kérdező kommentje:

Miért nem?

Autópályán kb 4-4,5 óra alatt ott vagyunk. Este, éjjel fogunk menni, hogy biztos végigaludja az egész utat, és ne legyen nagy forgalom se. Jól érzi magát bárhol, nekünk is jót fog tenni egy kis kikapcsolódás, feltöltődés. Plusz anyukámék is unokázhatnak többet picit, már várják nagyon (az ő ötletük volt az utazás). Nem szállodában leszünk, hanem külön házban, így még azt sem lehet mondani, hogy mások pihenését fogjuk zavarni.

A lányunk ráadásul jó alvó, meg tényleg az a fajta baba, akinek ha tele van a pocija, akkor kerek a világ. Könnyebb most utazni, mint egy örökmozgó 2 évessel. Ha meg úgy jövünk haza, hogy nem volt jó, senki nem élvezte, akkor tudni fogjuk, hogy egy ideig hanyagoljuk az ilyesmit. De szerintem semmivel sem rosszabb egy ilyen út, mintha vidékre utaznánk nagyszülőzni a szülővárosunkba.

2019. okt. 26. 13:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!