Baja lehet a babámnak ha 3 hónaposan nem tettem még hasra? De nem szereti.
Első baba,fiú és elég lusta. A nap nagy részében alszik a babakocsiban vagy a kiságyban. Tápszeres, ahogy megette rögtön ki is dől, igy nrm keltegetem hagyj aludjon. Van, hogy 5 órát is alszik egyben. Napirend nincs m8ndig változó mit mikor csinál. 120-160ml között eszik. Több mint 6 kiló. Pontosan nem tudom mert 3-án megyünk a védőnőhöz. Eleg sokat hízott egy-egy hónapban de még határon belül volt.
Mostanában kezdtem el lerakni a játszószőnyegre ott elvan, nézi a játékokat. De nem csinál semmit még. Talán a kezeit mozgatja de ennyi. Hason sem kiságyban sem a szőnyegen nem tettem még, mert a gyerek ordít olyankor. Lehet ebből baj?
Mikor lehet neki adni a tápszeren kívül mást is?
Köszi!
Igen, lehet baja: mindent később fog csinálni. Ugyan minden baba a maga ütemében fejlődik, de kB neked se lesz leanyalom, ha elmesz egy baba mama klubba és a tőle fiatalabb babák már többet fognak tudni, mint neki kellene...
Az, hogy sir, nem azért van, mert fáj neki, hanem mert kényelmetlen, szokatlan neki.
En is azon csodálkozom, a védőnő és a gyerekorvos hol van? Ilyenkor már régen figyelmeztetni kellett volna téged...
Majd három évesen is cipelni fogod, mert nincs kedve járni? Kicsit gondolkozz...
Le kell tenni. Ez szolgálja a feljődését, ez kell ahhoz hogy erősödjön. Feküdj mellé, mutogass játékokat, énekelj neki, játssz vele, tereld el a figyelmét. Az én lányom 3 hónaposan gyönyörűen emelte magát, 20-30 perceket volt el a játszószőnyegen, matatott, elszórakoztatta magát, ennyi idősen már bőven forgott. Most öt hónapos, kúszik és négykézláb hintázik, lassan mászni kezd, folyamatosan forgolódik. Ő korán van kicsit, de le nem kötözhetem. A kezdetektől hason alvó, WHO irányelvek ide vagy oda, sosem aludt máshogy, már a kórházban is csak úgy nyugodott meg. Úgyhogy volt ideje gyakorolni.
Mindenképp tedd le. Először csak 1 percre, aztán szép fokozatosan többet. Vagy úgy gondoltad, 3 hónap után egyszer csak leteszed és a semmiből fog tudni hason feküdni?
3 hónapos kisfiam már húzza fel magát,átfordul hasra,nézelődik hason. Ő sem szerette az elején de napi pár perc sírásnak,kínálódásnak meglett az eredménye. A védőnő nem kérdezi a havi státuszokon,hogy mit csinál és mit nem? Mert ha elmondod neki akkor már rég tornára kéne vinned.
Ne az legyen ebben az esetben amit a babád akar
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!