Baja lehet a babámnak ha 3 hónaposan nem tettem még hasra? De nem szereti.
Első baba,fiú és elég lusta. A nap nagy részében alszik a babakocsiban vagy a kiságyban. Tápszeres, ahogy megette rögtön ki is dől, igy nrm keltegetem hagyj aludjon. Van, hogy 5 órát is alszik egyben. Napirend nincs m8ndig változó mit mikor csinál. 120-160ml között eszik. Több mint 6 kiló. Pontosan nem tudom mert 3-án megyünk a védőnőhöz. Eleg sokat hízott egy-egy hónapban de még határon belül volt.
Mostanában kezdtem el lerakni a játszószőnyegre ott elvan, nézi a játékokat. De nem csinál semmit még. Talán a kezeit mozgatja de ennyi. Hason sem kiságyban sem a szőnyegen nem tettem még, mert a gyerek ordít olyankor. Lehet ebből baj?
Mikor lehet neki adni a tápszeren kívül mást is?
Köszi!
De ezzel fájdalmat okozok neki nem szeretem ha így sír.
Mit értesz az alatt hogy késik a mozgásfejlődés?
Nem fog időben mászni, menni?
Én 4 hónaposan gondoltam kezdeni sütőtökkel, almával.
Először kúszni fog (alapesetben),aztán mászni. De ha nincs hason,akkor egyiket sem. Vannak direkt arra a célra kifejlesztett párnák,amikor nem szeret a baba hason feküdni.
De az is jó megoldás,amit írtak előttem,feküdj le te is a babáddal szemben. Tegyél elé,mellé játékokat,beszélj hozzá.
Ne félj,nem fáj neki az,ha hasra fekteted,csak még pici és nincs hozzá szokva. Fokozatosan több időt legyen hason,még nem késett le semmiről.
Az én babám 4 hónaposan nyúlt először játékok után,pedig ő szeret hason lenni.
A fiam full lusta volt 6 honaposan semmit sem csinalt ! De komolyan semmit
Bambult evett aludt...
Aztan eluntam es viccbol felultettem es jeee ez tud ulni!!! Onnan tol 4 honap alat behozott mindent bar eleg sajatosan. Pl egyszer csak felallt a szoba kozepen es csak acsorgott vagy 3 hetig. Ha el akart menni visszanegykezlabb majd ptt megint felallt
Majd siman elindult, jol ram is ijesztett 😂 de soha nem esett pl. Csak akkor csinalt valamit ha tutira ment neki
Fura volt mert a nagylanyom meg mar 3 honapsan maszni akart mozgot mint a veszedelem kuzdott mindent cm-ert 🙂
Szoval minden gyerek mas 🙂
Neki teszel rosszat ha nem teszed hasra. Így erősödik a hátizma ami elég fontos szerepet tölt be a mozgasfejlődésbe.
Eleinte csak kicsit tedd hasra es próbáld elterelni a figyelmét.
Esetleg vedőnőtől is kerhetsz tanacsot hatha tud valami praktikát amivel izgalmasabb lesz a babának.
Nem hinném , hogy fáj neki a hason fekvés inkább csak nem tetszik neki vagy szokatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!