Mikor adtatok eloszor almalevet a babatoknak? 3 honaposan mar el lehet kezdeni?
Adjál neki nyugodtan!
Úgyis csak azért tetted fel ezt a kérdést, mert most nagyon felbojdult itt a társaság a hozzátáplálás kapcsán, és élvezed, hogy tovább szítod a feszültséget!
Ha netán mégis komolyan kérdezted: 6 hónapos kor előtt nem jó elkezdeni a hozzátáplálást semmilyen formában!
Szerintem itt nem mindenki a vita szítása miatt kérdez, már megbocsássatok.
Kedves kérdező, igen, adhatsz neki kicsinyenként. Én is ekkor kezdtem el a kóstoltatást a kisfiamnál.
Annak idején anyáink már 2 hónapos korunkban nyomták belénk a reszelt almát. Lett valami bajunk tőle???????
Én is adtam 3 hónaposan a kislányomnak, és ízlett neki, semmi baja nem lett tőle.
Nyugodtan adjad!
Kezd már elegem lenni ebből a " 6 hónapig csak anyatejet, semmi mást; még teát se!!!" hülyeségből!
Annak idején a kislányok 14 évesen házasodtak, majd azonnal gyereket szültek, 9-et 10-et, a férjük rendszeresen megerőszakolta őket, mivel a szex házastársi kötelesség volt. Az abortusz is tilos volt, így nagyon sok sok-gyerekes és szegény család volt.
Mondjuk ebből csak azt akartam kihozni, hogy ANNAK IDEJÉN az egész világ másképp működött, nem is foglalkoztak annyira az emberek azzal, hogy mi egészséges, meg minek milyen hosszú távú következményei lehetnek, bár valószínűleg nem is folytak ilyen jellegű kutatások, hiszen adott esetben egy háború után próbálták összekaparni magukat az emberek. Egyébként ha jobban belegondolok ez a szegénység is oka lehetett annak, hogy amikor az anyáknak elfogyott a teje, ami a legolcsóbb volt, de gondolom a miénknél stresszesebb élet következtében mégis... meg ugye mert 3-4 óránként "kellett" szoptatni és fogalmuk nem volt az igény szerinti szoptatásról, meg kereslet-kínálat, stb. szóval gondolom olcsóbb volt elkezdeni a hozzátáplálást egy almával, mint bevásárolni a drága tápszert.
Egyébként természetesen el lehet kezdeni, akár két hónaposan is, el lehet korábban is, akár már másnap, miután hazavitted a gyerekedet a kórházból, csak azt nem értem, hogy miért tennéd ezt vele, amikor még az ő emésztőrendszere nincs erre felkészülve.
És azt sem értem, hogy sokan miért gondolják, hogy ha ők felnőttként megemésztik a vasszöget is, ahogy itt írják néhányan, hogy egy kisbaba szervezete ugyanolyan lenne mint egy felnőtté. Csak egy kicsit kellene gondolkozni és belátná, hogy ha a mozgása is fejlődésben van, az idegrendszere is fejlődésben van, az agya is fejlődésben van, minden egyes szerve... miért pont a veséje és a gyomra működne már újszülött vagy pár hónapos korában ugyanúgy, mint egy felnőtté!
Nem véletlenül "találták ki", hogy fokozatosan kell a hozzátáplálást is csinálni, és csak bizonyos kor után adjunk tejet, kenyeret és alapból is csak bizonyos kor után kezdjük el az egész hozzátáplálósdit!
Ja, és még annyit, hogy a kóstoltatás az nem "csak" az ízek megismertetése, hanem az már a hozzátáplálás első lépése! Addig nem táplálsz hozzá, amíg a babád csak anyatejet kap, vagy kiegészítésként tápszert, vagy csak tápszert, ami az anyatej pótlására való. És igen, tápszeres babáknak sem javasolt 6 hónapos kor előtt hozzátáplálni. És igen, sok orvos is mást mond, mert a régi rendszer szerint járnak el és nem tájékozottak az újabban elfogadott irányelvekről, de annak ellenére, hogy ezek újak még nem rosszak!
Gondolom sok más dologban sem szeretnél a 60-as évek "divatja" szerint élni!
Aki így is akarja, kezdje el... de ha nem lenne ennyi ilyen kérdés, akkor nem is kellene oly sok helyen leírni, hogy NEM, nem ajánlott 3 hónaposan!
1. Nem a '60-as években születtem, hanem a '80-as években!
2. Anyám diplomás nő, 3 gyereket nevelt fel, és semmi bajunk nem volt a reszelt almától. Jelzem, sokáig szoptatott minket, bőven volt teje, nem kellett tápszerrel pótolni!
3. Lehet, hogy a Te gyerekednek nincs problémája a székletével, de az enyémnek sajnos volt. Úgy voltam vele, hogy inkább almát adok neki (rost), mint gyógyszert. Vagy Te inkább a gyógyszert tömnéd bele?????????????????????
Erről ennyit!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!