Mikortól lehet/kell a kisfiúk kukiján húzogatni a bőrt? Most egy hónapos. Még nem vagyunk elkésve, ugye?
sziasztok
nekem azt mondta doki, hogy fürdetés elött, parafinolajjal törölgessem le neki, és csak óvatosan amennyire engedi a bőr húzzam.
minden másnap csinálom
Ebben ismét megoszlanak a vélemények.Az én fiam 8 hónapos és nekünk a háziorvos kezdetektől fogva mondta hogy tornáztassuk a fütyijét mindig piciket húzogatni(de ezt az orvos mutatta meg hogyan mert nem mindegy ,mert ha nagyon meghúzod berepedhet),5,5 hónaposan teljesen hátra tudjuk húzni a fütyijét ,csak a makkja alatt van még letapadva egy kicsit!2szer kifakadt már neki a lerakódott váladék.De még mindig van egy kis szűkülete.Ilyen pici korban észre sem veszik hogy mit csinálsz,de nagy korában még rosszabb szerintem ha hirtelen a doki megcsinálja neki!Az már fáj!
De nekem is sok ismerősöm nem nyúl a kukihoz!Dönts Te és az orvosod közösen!
Bár nem egyezik azzal amit én csinálok de hátha segít valakinek!Most találtam!De a váladékról jól gondoltam,hogy vigyázni kell vele mert elfertőződhet!Ha valami szokatlant észlelsz inkább mutasd meg az orvosnak,azzal nem vesztesz semmit!
Szia!
Nekünk is azt mondták, hogy ráér egy éves korától a dolog. A tisztántartás miatt a fürcsi közben ameddig engedi a bőr, hátra szoktuk húzni, finoman, lazán, és lemosni a tetejét, de csak ennyit, és nem többet.
Szerintem a dokitokat kérdezd meg, ha ezek a válaszok nem nyugtatnak meg.
Üdv: egy 5 hónapos kisfiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!