Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Kisfiam 9 hónapos mult, levan...

Kisfiam 9 hónapos mult, levan tapadva a fütyijén a bör, éppen csak hogy latszik a fitymája. Mikortol kell huzogatni neki?

Figyelt kérdés
2011. máj. 5. 10:47
 1/10 anonim ***** válasza:
Nekem amikor hazahoztam a kórházból azt mondta a védőnőm,hogy minden fürdésnél óvatosan húzogassam Neki.A gyerekorvos viszont azt,hogy nem óvatosan kell hanem igen is erősebben persze nem annyira,hogy felszakadjon.A kicsi 3 hónapos,de neki is le van tapadva hiába húzgáljuk minden áldott fürdetésnél.
2011. máj. 5. 10:52
 2/10 anonim ***** válasza:

5,5 hónapos és kb. a negyedéig feljön simán.

Minden fürdetésnél "mozgatjuk".

2011. máj. 5. 10:53
 3/10 anonim ***** válasza:

Na, látom ebben is olyan nagy az egyetértés a védőnők között, mint a hozzátáplálás kérdésben... :(

Nekem azt mondták, hogy még ne húzogassam, de azt nem mondta, hogy mikortól igen...

Azért én minden fürdetésnél picit megmozgatom rajta a bőr, hátrébb húzom, sokszor oda is bekerül a popsikrém (direktbe soha nem kenjük), begyűlik.

Most 7 hetes a baba.

2011. máj. 5. 10:58
 4/10 A kérdező kommentje:

szóval én is huzogatom neki furdés után,néha pelusozás közben is.de semmi látszatja

lejön neki orvosi beavatkozás nélkül is?

2011. máj. 5. 10:59
 5/10 anonim ***** válasza:
nálunk annira le volt tapadva hogy alig látszott valami, aztán a 4 hónaposon mondtam a doktornéninek hogy én nem tudom neki hátrahúzni, sőt egyáltalán nem megy, ő meg két mozdulattal nagyon szépen lehúzta, persze a bőr megrepedt egy picit, nagyobb volt a sírás mint a szurinál, de azóta én is tudom csinálni, teljesen hátra húzható, de az első napokban minden pelusozásnál csináltam nehogy megint letapadjon, azóta csak este kell és minden rendben. Szóval nekünk sikerült, ennyi beavatkozással :)
2011. máj. 5. 11:03
 6/10 A kérdező kommentje:
jó lenne ha mi is megusznánk ennyivel
2011. máj. 5. 11:08
 7/10 A kérdező kommentje:
a dokinénitek megfogta a kukiján a bört és lehuzta lassan vagy megrántotta?
2011. máj. 5. 11:12
 8/10 anonim ***** válasza:
2 éves koráig nem kell erőltetni, fürdetéskor csak annyira kell hátrahúzni (a tisztítás miatt), ameddig könnyen megy. Ha megsérül a fityma, attól rosszabb lesz a helyzet. A doki két évesen fogja ellenőrizni, mennyire csúszik hátra, ekkor lehet helye esetleges beavatkozásnak. Kivéve azt az esetet, ha pisiléskor fitymaszűkület miatt ballonszerűen felfúvódik a bőr, vagy csak nagyon vékony sugárban csordogál a pisi. Ha fekve íves sugárban jön a pisi, nincs okod aggódni. Olvass ennek utána a neten, és kérdezd meg a gyermekorvost is.
2011. máj. 5. 11:32
 9/10 anonim ***** válasza:
Hát nem rántotta, hanem határozottan húzta , de közben nekem is mutatta hogy hogy kell:)nagyon rendes volt
2011. máj. 5. 12:16
 10/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekünk azt mondták, hogy amíg pelusos, addig jobb is, hogy le van tapadva, mert nem megy alá semmi. Húzogatjuk mi is rendületlenül, de semmi változás, pedig az én fiam már 19 hónapos.

Sógornőm védőnő, 2 fiú anyukája (7 és 5 évesek) és épp a minap kérdeztem meg tőle, hogy mi újság ilyen ügyben. Azt mondta, hogy az ő nagyobbik fiának még az egyik oldalon mindig le van tapadva, a kicsinek meg teljesen. Az orvos annyit mondott neki (főorvos a GYEK-ben), hogy ha problémát nem okoz, akkor felesleges a műtéti beavatkozás, meg a feltépegetés, mert az többet árt, mint használ, kamasz korában, ha majd hirtelen megnő neki, akkor megoldódik ez a probléma magától.

2011. máj. 5. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!