Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire akadtok ki azon, ha...

Mennyire akadtok ki azon, ha pár hónapos gyereketeket mosatlan kézzel babrálják?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy jogosan akadok-e ki olyanon (magamban, nem hangosan!), hogy másfél órás buszozás után egy kis vizet enged anyám a kezére, majd megy is a gyerekhez; apósom keze fekete, körmén gomba, és piszkálja a gyerek száját (3 hónapos); sógornőm dögönyözi a kutyát, majd ő is a gyerek száját piszkálja, és ehhez hasonlók. Úgy érzem, hogy diliházba kerülök egyszer, mert annyira nem bírom ezt nézni, de szólni sem szólhatok, mert a férjem sem áll mellettem. Egyáltalán mennyi idős kor után nem gáz már, ha ilyen retkes dolgok kerülnek a szájába?
2010. júl. 15. 14:26
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

jogos a felháborodásod. Én egyszer szóltam anyámnak és apámnak hogy gyerek előtt kézmosás!!!! azóta cipőlevétel, táskaletétel után az az első hogy mennek a fürdőbe. :-)

muszály hogy szólj nekik, szerintem nem ciki.

Ha nem áll melléd a férjed, akkor mond el neki hogy félsz attól hogy a buszról a kórokozó átjut a picibe. Ha nem érti meg, akkor az az ő baja.

anyósodéknak is szólj és kész. ha megsértődnek... hát így jártak.. vagyis én így kezelném a dolgot.

A puszilgatást ne is említsétek... én is utálom ha puszilgatják a gyerekem. akárhol, akárki.

2010. júl. 15. 16:02
 12/22 anonim ***** válasza:

Mindenképp szólj! Nálunk ki van téve a kézfertőtlenítő és bárki jön, ha kérdik, hogy felvehetik-e a gyereket mondjuk, hogy persze, kézmosás után és azt is mondjuk, hogy van ilyen jó kis kézfertőtlenítőnk is kézmosás utánra, amit nem is kell lemosni, egyértelmű, hogy használják.

Úgysem tudod mindentől megvédeni, eddig csak egyszer utaztunk el egy hétvégére, ahol nem győztem törölgetni a kezét miután huszan összefogdosták mocskos kézzel és rögtön beteg is lett, úgyhogy vigyázni kell nagyon! De persze nem kell azért pánikolni, hiszen túl vannak a betegségen hamar, meg fejlődik az immunrendszer, stb., ahogy nőnek egyre több mindent a szájukba vesznek maguktól is, dehát ha nem muszáj akkor se fogdossák piszkos meg BKV-s kézzel, meg retkes körömmel amíg ilyen picik, elég lesz majd akkor, amikor ők maguk szedik össze az utcán koszt!

2010. júl. 15. 16:16
 13/22 anonim ***** válasza:
semmi baja nem lesz, ő is úgyis mindent a szájába töm, ami csak a keze ügyébe kerül. de én elmondtam mindenkinek, hogy ez a helyzet, eszik a gyerek elég koszt maga is, úgyhogy ha lehet, ne rólunk kerüljön már rá! eddig senki nem problémázott, max kiröhögtek (dédi), de azért kezet mostak.
2010. júl. 15. 16:31
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Édesapaként kicsit radikálisabban szólnék a témához.

(A kultúra keretein belül)

Az emberek nagy része egy paraszt, nemtörődöm, felelőtlen ember. Nekünk 4 hónapos a kisfiunk és mindent a gyerek körül együtt teszünk a feleségemmel. Eljutottunk egy olyan pontra, hogy nyugodtan meg lehet sértődni kedves rokonok, barátok ismerősök! Eljátszhatjuk azt is, hogy felhívom a rokonokat ,szomszédokat telefonon, vagy személyesen is és elkezdek beleszólni a magánéletükbe és úgy csinálok, hogy "nem értem, hogy most min vagy kiakadva". Persze ezen megsértődne! Határozottan oda kell taposni, mert ha a gyerek beteg lesz ostoba, önző emberi érdekek, mulasztások miatt, nekünk kell majd hetekig szenvedni vele és nézni, hogy neki "az" fáj. És persze, senki sem fogja megkérdezni saját magától, hogy "vajon tehetek e róla, az én ostobaságom miatt történt mindez?"

Szerintem egy férjnek, édesapának a családja (felesége-gyerekek) mellett a helye. És ezt ne a "szerep" miatt tegye, hanem, mert felelősek vagyunk a tetteinkért.

Persze az immunrendszer fejlődése, edződés fontos,(főleg a mikor, mit teszünk) de ennyiből a 3 hónapos kisbabával ejtőernyőzni is mehetnétek, mert úgy legalább ellenáll majd a huzatnak is....

Az emberek nagy része tudatlan, buta és felelőtlen. Rajtad is áll, hogy kezet fogsz e a tudatlansággal, vagy határozottan NEM-et mondasz! A gyereked és saját magatok miatt.

Bocs ha szókimondó voltam.

2010. júl. 15. 21:32
 15/22 anonim ***** válasza:

Kedves 21:32!

Én köszönöm, hogy ezt leírtad, itt és így! 1000%-osan igazad van!

Bár minden apa így gondolkozna! (na meg az anyák is)

2010. júl. 15. 22:09
 16/22 anonim ***** válasza:

Kedves apuka ,teljesen igazad van én is ezt akartam elmondani:)

Én vagyok az aki az apóssal össze veszett lassan 10hónapja a hülye dolgai miatt,mert megsértődött..most ott járunk,hogy 8hónapos kismama vagyok és akedves anyósom sem kérdezi meg mi van velem...szval ennyit arról kinek az érzelmei kinek a józan esze diktál,mert sztem olyanon nem kellene megsértődni,hogy kezet kell mosni,meg nem puszilgasson egy 3hetes gyereket..no mindegy.Rájuk kell szólni ,mert legyen az barát ,rokon stb ha ezeket nem tudják tényleg a paraszt kategóriába tartozik...és ez vonatkozik a saját családomon belül is..sajnos és nem a földművesekre gondolok ezzel.

Kedves kérdező,szólj rájuk,mert a te felelősséged a te babád és te fogod nézni ha bekap valami fincsi vírust és reméljük nem a legrosszabbat...mert bár mindentől nem lehet megóvni de azért igyekezzünk a felesleges dolgokat elkerülni sztem.

34hetes kismama

2010. júl. 16. 09:09
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon sok dologban így vagyunk mi emberek. A legnagyobb Istencsapás a tudatlanság és a kényelem az életünkben. E kettő sajnos legtöbbször a családunk és rokonaink környékén támad bennünket. A saját életünket nekünk kell élnünk. Mindenki okosabb akar lenni a másiknál és nem valamiféle közösségként éljük meg az egymás melletti életet, hanem valamiféle "bezzeg a mi időnkben az aknának is ellenálltunk, meg a tank is elbotlott bennünk"- olyan erősek voltunk, hogy csak na és nem voltunk ám betegek, mint ti most!-. Igen. Meg talán nem volt ilyen hajtás, csúcs számítógépek, nem kellett 3 nyelven beszélni, hogy megélj és az idegbetegség. Akkor volt más. Most meg most van. Persze akkor még más fertőzések voltak. A saját hibáikat és tévedéseiket meg nem szívesen reklámozza az idősebb generáció. A generációk kölcsönös tisztelete valahogy kihalni látszik és a saját családunk is képes egymás ellen fordítani bennünket kicsinyes butaságok és a "nagy önérzet miatt"

Örüljenek, hogy van még új, fiatal generáció, kis jövevény, unoka akit lehet szeretni. Neeem, ez nem elég, "okosnak" is kell lenni, meg jó nagyokat belerúgni érzelmileg a"gyerekekbe"! Meddig tart megmosni a kezüket és betartani pár apró kis szabályt, hogy mindenkinek jó legyen?! Semeddig! Ilyen önzőek vagyunk mi emberek sokszor. Érdemes higgadtan, megbeszélni ezt a rokonainkkal. És ha akkor sem értenek a szóból, fel kell venni a török, zúzok kesztyűt. Sokszor csak abból értenek. Ilyenek vagyunk. :-)

Apuka

2010. júl. 17. 17:21
 18/22 anonim ***** válasza:

Igen teljesen igazad van,én vagyok a 34hetes kismama aki az apósával veszett ezért össze,mert nem engedtem,hogy a 3hetes gyerekemet az összes rokon végig nyalja.Eltelt lassan 10hónap annyit nem mondott,hogy bocs,pedig elég csúnyán beszélt 11év után velem,ma meg azt hallom az anyóstól a férjemen keresztül,hogy én nem akarok békülni..Uram Bocsáá,ha téged elküld valaki a francba ok nélkül,meg kidob stb és utólag tudod meg miért is kötött beléd még te fogsz odamenni és békülni?Béküljön a hóhér nekem nincs szükségem ilyen emberre,rokonra ,barátra stb-és ez mind azért ,mert nem engedtem körbe smárolni az újszülött gyerekemet,meg megmondtuk,hogy ne cigizzenek az erkélyen mert a frissen mosott gyerek ruha ott szárad stb..és ez rosszul esett és másfél év után leordítva adják elő.

Hát tudod mit ordítsanak,de csak egyszer fognak...nem tudom ki fog többet sírni.

2010. júl. 18. 22:12
 19/22 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Megértem, és a kérdésre válaszolva, engem is nagyon bosszant, és én szoktam is szólni, akár megsértődnek akár nem. De azért szerintem apósékkal, anyósékkal ilyen sok idő után azért érdemes békét kötni. Tudom, hogy ez önérzeti kérdés is, hogy ha ő volt az ostoba, akkor nehogymár én menjek, de akkor a vita azért volt, mert a gyerek érdekét néztétek. Ha most is azt nézed, akkor nem jobb neki, ha anya jóban van a papával meg a mamával?

Persze, ha más is gond, vagy annyira igénytelenek, akkor megértem, de egyébként szerintem nem érdemes "egy életre" összeveszni semmin.

2010. júl. 18. 22:22
 20/22 anonim ***** válasza:
Kedves 22.22 amikor az apósom a 10hónapos gyerek kezébe szöget meg kalapácsot akar adni és megsértődik,hogy rászólok,hogy ezt nem kéne,és azt még megpróbálja kétszer..és utána rám olvassa,aztán meg hozzám vágja,hogy én eltiltom a gyerektől,mert nem engedem játszani vele-pedig egy hete voltunk ott 3órát-jelzem 250km re lakunk egymástól és csak 2-3havonta megyünk haza ő meg nem ,hogy játszott volna vele ,elment aludni és egy hét után meg hozzám vágja,hogy én nem engedem őt,meg neki csak a kutyánk az unokája ezt 3szor kijelenti,mert az van ott-kertes ház..pedig szoktunk direkt ott aludni,erre ő beborozik és ordíttatja a tv-t,pedig a gyerek tök rossz alvó és annyi hajlandóság nincs benne,hogy legalább addig lehalkítsa amíg elalszik..szval ezek egy idő után már sokak,meg mikor engem lehord mindennek,azért meg szólok a 12hós gyereknek,hogy hozza ide a 30éves tűzoltó autó létráját ,hogy megnézzem,hogy nem tud e letörni valami róla,mert egyfolytában a szájában lóg..erre ő elkezd ordítani,hogy én nagyon féltem,meg minek kell ilyen pesszimistának lenni stb..és,hogy én mindent negatívan látok stb..kérdem én ,ki felelőssége a gyerekem egészsége?Ha a torkán akad valami és megfullad az ki hibája lesz ,ki fogja siratni,ő vagy én??Neki van unokája több-úgy fogja fel..ő nem foglalkozik ezzel...meg nem így érzékeli,sztem egyik anya sem hagyná,hogy egy apró alkatrészes régi játékot szopogasson agyerek.Meg azt sem,hogy szögeljen meg kalapácsoljon 10hósan...szval ez az ürge egy agymenés,nem beszélve arról,hogy mendennek elmondott.a saját apám nem beszélhet így velem,nemhogy egy olyan ember aki nekem senki.Tiszteletben tartottam 11éven keresztül,bár sosem bírtam ---jelzem ő sem engem,de mikor nekem esett és minden voltam,meg közölte ő nem akar engem legalább 2évig látni,meg erre a házra az ő neve van kiírva és ő parancsol,hát tudod....minek béküljek-és még én-hagyjuk már...nekem sokkal nyugisabb ha nem kell az ő idegesítő természetét és képét elviselni,azok után,hogy a saját unokáját tagadta meg.Azóta 4hét és jön következő babánk-unokája,egyáltalán nem vette a fáradtságot,hogy közeledjen,pedig úgy érzem nem én bántottam meg őt és nem én mondjam el mindennek,azok után,hogy 10perce érkeztünk meg 250km ről hozzájuk és 3napot töltöttünk volna ott.....10perc után eljöttünk..szval lehet van olyan hülye-bocsi a kifejezésért aki ezeket hosszú távon elviseli,én 11évig viseletem el a hülye csipkelődéseit nem vagyok hajlandó,meg ha ott lettél volna kedves hozzá szóló akkor te is azt mondanád,hogy ennyit nemér..mikor a saját anyósom sem védett meg és azóta sem állt ki mellettem,pedig hasonló esetben úgy érzem ha velem lett volna ilyen,hogy a fiam feleségének esik a férjem igen csak kiosztom,mert nincs joga beleszólni semmibe-azért mert én úgy nevelem a gyerekemet ahogy én szeretném,nem pedig a szomszédba dobom át mint a sógornőm ....aki szte jól csinálja...úgyhogy könnyű látatlanba beleszólni ebbe,csak ez egy kicsit komplikáltabb mint egy egyszerű nézet eltérés.. 34hetes kismama
2010. júl. 19. 09:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!