Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mennyire akadtok ki azon, ha...

Mennyire akadtok ki azon, ha pár hónapos gyereketeket mosatlan kézzel babrálják?

Figyelt kérdés
Nem tudom eldönteni, hogy jogosan akadok-e ki olyanon (magamban, nem hangosan!), hogy másfél órás buszozás után egy kis vizet enged anyám a kezére, majd megy is a gyerekhez; apósom keze fekete, körmén gomba, és piszkálja a gyerek száját (3 hónapos); sógornőm dögönyözi a kutyát, majd ő is a gyerek száját piszkálja, és ehhez hasonlók. Úgy érzem, hogy diliházba kerülök egyszer, mert annyira nem bírom ezt nézni, de szólni sem szólhatok, mert a férjem sem áll mellettem. Egyáltalán mennyi idős kor után nem gáz már, ha ilyen retkes dolgok kerülnek a szájába?
2010. júl. 15. 14:26
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%
miért nem szólhatsz?nálunk is volt,mikor nem akartak kezet mosni,aztán mondtam,hogy először kézmosás.máskor meg megkérdezték,megfoghatják-e a gyereket.én mondtam,ha mosnak kezet,persze.és ők szégyellték el magukat.
2010. júl. 15. 14:29
 2/22 anonim ***** válasza:
100%

Megértem.

Nem csak gyerekeknek veszélyes ez, bárki, pl. buszozás után, akár egy jó kis hepatitist is bekaphat.

Próbáld ezt így meglovagolni, hátha nem lesz annyira sértődés.

Bár idősebbeket elég nehéz változásra bírni.

2010. júl. 15. 14:30
 3/22 A kérdező kommentje:
Áh, nem lehet szólni nekik, mert az "én gyerekeim is így nőttek fel és nem lett semmi bajuk" - hozzáállásuk van. Erre mit lehetne mondani? Tényleg felnőttek!
2010. júl. 15. 14:32
 4/22 anonim ***** válasza:
100%

szia!

teljesen jogos amiket mondasz.

Én apósommal másfél év után össze vesztem,ill a baba volt másfél éves,11éve vagyok a férjemmel,azóta nem beszélünk ,ennek 9hónapja...azon szívta fel magát,hogy mikor megszületett közöltem ne puszilgassák,pláne ne bagósok,meg mossanak kezet.

De ezt is csak az elején kértem,mert sztem nem cukorka a gyerek ,azt sem tudja,hol van ez csak nekik kielégülés,h.puszilgatják,engem meg ők nem érdekelnek hanem a gyerekem egészsége...és neki is ugyan ez a helyzet csak a lábán...gombás-undorító csak aki erre nem figyel annak a szája milyen lehet,nah mindegy.

sztem teljesen jogos amit kérsz és igenis mondd meg neki,hogy mosson kezet szappannal ,mindegyik és baba szájába nem nyúlkáljanak,mert mi sem nyúlkálunk a szánkba és egyáltalán nem jó a babának sem,ezzel nem tanítja semmire..ha meg megsértődik,sértődjön,ha neki ennyi esze van ennyi idősen ,megérdemli.Bocsi a szókimondóságom miatt de én amúgy is ba vagyok erre rágva,pláne a saját családom példáján..meg,hogy ez még neki áll fentebb-de lesz..om,mert ők veszítenek többet.Azóta nem látta az unokáját -az első babámat,egy hónap múlva szülök és ezt a babát garantáltan nem fogja ismerni az tuti...mert aki ennyire tahó,hogy megbánt olyan dolog miatt ami szerintem magától értetődik-lsd moss kezet stb..és hónapokig játsza a megsértődötted,megérdemli...úgyhogy ezt nyugodtan felhozhatod példának is...eldönthetik mit szeretnének...34hetes kismama+ egy 2éves mamája.

2010. júl. 15. 14:37
 5/22 anonim ***** válasza:
100%
14.37es igen lehet,hogy így nőttek fel csak azóta 30évet változott avilág,sokkal veszélyesebb vírusok is vannak és más ha egy faluban nősz fel ahol max a földes kezét szologatja meg más ahol mosdatlan emberek ,igénytelen emberek nyalják egymás után a buszt össze vissza és ő ezzel a kézzel nyúl hozzá.. sajnos mikor pár hetes volt a kisfiam pont egy bevásárló kpban voltunk és láttam két faszit,behugyozva ,mocskosan,szó szerint gennyes szeme volt mind a kettőnek az egyiknek vérzett is-le sem tudom írni milyen undorító látvány volt,és belegondoltam lehet előtte egy ilyen fogta meg a bevásárló kocsit vagy a pultot vagy a gyümölcsöt vagy egy játékot ami után nyalja magát a gyerek,serényen tisztogatom is az ilyen helyeken a gyerek kezét és a bevásárló kocsiban is van egy ülőke neki hogy inkább azt fogja és nyalja ..és mondja bárki,hogy túl lihegem,ha ő látta volna ezt a két fazont ő neki is eszébe jutna nap mint nap...és a döbbenet,hogy beengedik közénk az ilyet..bármennyire legyek is lenéző amikor az ember már idáig süllyed az már az emberi mivoltát kérdőjelezi meg sztm..
2010. júl. 15. 14:43
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

Szia,

vegyél kézfertőtlenítőt amit a kézre lehet fújni és elpárolog, tedd ki oda ahol bejönnek és közöld, hogy használják, mert pict folyik az orra, vagy hőemelkedése volt vagy szájpenész. Én volt olyan, hogy azzal a kezemben fogadtam a vendégeket és mindenki kezét befújtam aki bejött.Nem féltem túlzottan, de annyi idősen még nincs szüksége ezekre, mondjuk később se nyúlkáljanak a gyerek szájához, fogják a lábát vagy a karját, minek kell a gyerek szájához nyúlni. amúgy szólhatsz nyugodtan elvégre te fogsz vele a dokihoz rohanni ha benyel vmit. A férjed meg egy tapló ha nem áll melléd, én őt is elküldeném melegebb éghajlatra.

De a mocskos körömre az nem használ csak a körömkefe

2010. júl. 15. 14:43
 7/22 anonim ***** válasza:
100%

Ezen én is kiakadnék, de nagyon!! És a férjem ugyanúgy.

Szóval, ha jön valaki hozzánk és nem kezdi kézmosással, hát szólunk neki. Lehet, hogy bunkóság - vagy ezt gondolják rólunk, de a fiúnkért mindent!!!

2010. júl. 15. 14:44
 8/22 anonim ***** válasza:
Bocs az utolsó mondat a ferőtlenítés után volt, a végen nem sok értelme van
2010. júl. 15. 14:46
 9/22 anonim ***** válasza:
Nálunk abból is majdnem sértődés lett, hogy azt mondtam nem puszilgathatják a kezét bagózás után sem, és egyébként sem, mivel most bújnak kifele a fogacskák, és az ökle egyfolytában a szájában van. Persze senkit nem érdekelt amit mondtam, azon kívül, hogy elkezdtek puffogni, hogy miért nem csinálhatnak a gyerekkel amit akarnak. Aznap tartották magukat, legközelebb ugyanúgy puszilgatták a kezét, ugyanúgy szóltam, és ugyanúgy nem érdekel senkit. Vettem steril fertőtlenítő kendőt, ami kimondottan babáknak ajánlott, és ha megyünk a rokonokhoz, állandóan törölgetem a babám kezét! Már beleuntam, hogy felnőtt emberek nem képesek ennyit megérteni, hogy nem a kezét puszilgatjuk!
2010. júl. 15. 15:26
 10/22 anonim ***** válasza:

Az én anyósom ugyanezt csinálta:)

3 hónapos a fiam, anyós most látogatta meg másodszor, leszáll a buszról, és tapizza a babát. Neki valahogy olyan kellemetlen szólni. A barátnőmnek simán mondtam, mikor szintén buszozás után simogatta a kisfiam arcát, hogy gyere, mossunk kezet, te buszos vagy, én kutyás. Nevetett egyet, és kezet mostunk. De anyós...

2010. júl. 15. 15:33
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!