Mennyire akadtok ki azon, ha pár hónapos gyereketeket mosatlan kézzel babrálják?
Megértem.
Nem csak gyerekeknek veszélyes ez, bárki, pl. buszozás után, akár egy jó kis hepatitist is bekaphat.
Próbáld ezt így meglovagolni, hátha nem lesz annyira sértődés.
Bár idősebbeket elég nehéz változásra bírni.
szia!
teljesen jogos amiket mondasz.
Én apósommal másfél év után össze vesztem,ill a baba volt másfél éves,11éve vagyok a férjemmel,azóta nem beszélünk ,ennek 9hónapja...azon szívta fel magát,hogy mikor megszületett közöltem ne puszilgassák,pláne ne bagósok,meg mossanak kezet.
De ezt is csak az elején kértem,mert sztem nem cukorka a gyerek ,azt sem tudja,hol van ez csak nekik kielégülés,h.puszilgatják,engem meg ők nem érdekelnek hanem a gyerekem egészsége...és neki is ugyan ez a helyzet csak a lábán...gombás-undorító csak aki erre nem figyel annak a szája milyen lehet,nah mindegy.
sztem teljesen jogos amit kérsz és igenis mondd meg neki,hogy mosson kezet szappannal ,mindegyik és baba szájába nem nyúlkáljanak,mert mi sem nyúlkálunk a szánkba és egyáltalán nem jó a babának sem,ezzel nem tanítja semmire..ha meg megsértődik,sértődjön,ha neki ennyi esze van ennyi idősen ,megérdemli.Bocsi a szókimondóságom miatt de én amúgy is ba vagyok erre rágva,pláne a saját családom példáján..meg,hogy ez még neki áll fentebb-de lesz..om,mert ők veszítenek többet.Azóta nem látta az unokáját -az első babámat,egy hónap múlva szülök és ezt a babát garantáltan nem fogja ismerni az tuti...mert aki ennyire tahó,hogy megbánt olyan dolog miatt ami szerintem magától értetődik-lsd moss kezet stb..és hónapokig játsza a megsértődötted,megérdemli...úgyhogy ezt nyugodtan felhozhatod példának is...eldönthetik mit szeretnének...34hetes kismama+ egy 2éves mamája.
Szia,
vegyél kézfertőtlenítőt amit a kézre lehet fújni és elpárolog, tedd ki oda ahol bejönnek és közöld, hogy használják, mert pict folyik az orra, vagy hőemelkedése volt vagy szájpenész. Én volt olyan, hogy azzal a kezemben fogadtam a vendégeket és mindenki kezét befújtam aki bejött.Nem féltem túlzottan, de annyi idősen még nincs szüksége ezekre, mondjuk később se nyúlkáljanak a gyerek szájához, fogják a lábát vagy a karját, minek kell a gyerek szájához nyúlni. amúgy szólhatsz nyugodtan elvégre te fogsz vele a dokihoz rohanni ha benyel vmit. A férjed meg egy tapló ha nem áll melléd, én őt is elküldeném melegebb éghajlatra.
De a mocskos körömre az nem használ csak a körömkefe
Ezen én is kiakadnék, de nagyon!! És a férjem ugyanúgy.
Szóval, ha jön valaki hozzánk és nem kezdi kézmosással, hát szólunk neki. Lehet, hogy bunkóság - vagy ezt gondolják rólunk, de a fiúnkért mindent!!!
Az én anyósom ugyanezt csinálta:)
3 hónapos a fiam, anyós most látogatta meg másodszor, leszáll a buszról, és tapizza a babát. Neki valahogy olyan kellemetlen szólni. A barátnőmnek simán mondtam, mikor szintén buszozás után simogatta a kisfiam arcát, hogy gyere, mossunk kezet, te buszos vagy, én kutyás. Nevetett egyet, és kezet mostunk. De anyós...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!