Másnak is ilyen paraszt a férje, hogy ha elesik a gyerek vagy beüti a fejét, ahelyett hogy a panikoló anyukát megnyugtatná, még inkább tolja is rá a felelősséget? Hogy miért nem vigyáz rá jobban?
Figyelt kérdés
Akármennyire is azt állítja, nem lehet és nem is kell állandóan fogni a totyogó kezét, egy zárt udvaron had rohangaljon már, nem kell állandóan a fenekeben lenni, abszolút nem lesz önálló. Csak az én férjem ilyen érthetetlen hülye?2019. szept. 17. 06:41
11/29 anonim válasza:
Nem nem ilyen. Mi már mindketten lazán vesszük a dolgot. Persze csak ha nem nagyon komolyan esett el (hogy beverte a fejét vagy hasonló). Általában mindketten nevetni kezdünk és mondjuk hogy hopp nyuszit fogtál, ekkor Ő is nevetni kezd sírás helyett.
13/29 A kérdező kommentje:
Ma! A mai napon!!!
2019. szept. 17. 07:20
14/29 anonim válasza:
Na látod, tudsz te magyarul is.
15/29 anonim válasza:
Anyám...
Ha elesik a gyerek, miért anyukát kell nyugtatni??
A férjedet meg te választottad, úgyhogy némiképp tükrözi az ízlésed! Remélem, elégedett vagy a választásoddal!
16/29 A kérdező kommentje:
Az is magyarul volt, arról nem tehetek, hogy te nem értetted.
2019. szept. 17. 07:41
17/29 anonim válasza:
Iróniából kérdezték hogy mi az a máma, hogy rágyere, ez olyan kifejezés mintha a barlangból jöttél volna elő :D
18/29 anonim válasza:
Azt én sem értem, miért kellene az anyát nyugtatni, de ha teljesen biztonságos volt egy totyogónak az a zárt udvar és te vigyáztál rá, állandóan szemmel tartottad, nem pedig valami sokkal hasznosabbal voltál elfoglalva, akkor nem jogos a leszidás se. Sokszor estek és keltek a gyerekeink, volt, hogy együtt mentünk mind az ügyeletre, sosem hibáztattuk egymást a férjemmel, pláne, hogy mindkettőnknél előfordult és tudjuk, hogy ha fél centire áll az ember, még akkor is történhet baleset (pl. az egyik mikor mellette ültem a pihe-puha játszószőnyegen dőlt el a másik irányba, mint számítottam, és pont rá egy csörgőre; a másik csak a széken ülve esett le, de eltört a kulcscsontja). Ha nincs nagy baj, elég a gyógypuszi meg hideget rakni rá és fátylat :) Azt mondják az okosok, a fájdalom is tanult dolog, így ha nem problémázol sokat egy bibi felett, a gyerek kevésbé fog pánikolni előre a fájdalomtól és magasabb lesz a fájdalomküszöbe is.
19/29 anonim válasza:
Az én férjem csak az első gyereknél hisztizett, ha megütötte magát, vagy megsérült kicsit, aztán hozzáedződött, mivel már három gyerek van. Hibáztatás nem volt nála, csak pánik, meg hiszti. De szép lassan meggyőztem, hogy ezzel csak megijeszti a gyereket, nem jó semmire, amit csinál. Első gyereknél még minden szülő aggódósabb, ez általánosan igaz. De meg kell tanulni kontrollálni az érzelmeket mindkét (!) szülőnek, ez a sérült gyerek legfőbb érdeke, ezt kell szem előtt tartani.
20/29 A kérdező kommentje:
Köszönöm a végre normális válaszokat is. Sajnos valóban rosszul reagálok, ha elesik a gyerek. De nem olyankor várom el, hogy nyugtassanak mikor a gyerek még sír, nyilván ő az első. Csak tök rossz mikor az ember amúgy is magát hibáztatja és akkor a férjétől is ezt kapja. Egyébként természetesen vigyáztak rá, semmi mást nem csináltam, ott álltam mellette és mégis elesett.
2019. szept. 17. 08:32
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!