Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Édesanyák! Ti mit éreztek,...

Édesanyák! Ti mit éreztek, meddig tartoztok felelősséggel a gyereketek sorsáért? És mi az a pont, vagy kor, ami után már nem akartok felelősséget vállalni érte?

Figyelt kérdés

Itt nem arra gondolok, hogy a törvény a 18 éves kort tartja számon. Csak például ha már munkaképes, de mégis otthon lóg a szülők nyakán, vagy felnőtt, de valami nagy butaságot követett el, következményekkel. Csúnyán szólva: Meddig "köteles" egy anya a gyerekét eltartani, megvédeni stb.

Ne is arra gondoljunk, hogy nem vagyunk kötelesek, csak megtesszük, mert szeretjük.

Csak kíváncsi vagyok a véleményekre.

2013. szept. 24. 15:04
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
94%
Élete végéig. Ennyi. Normális szülő így gondolkodik.
2013. szept. 24. 15:06
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Amíg a gyerek rászorul, és nem pedig visszaél a szülői támogatással.
2013. szept. 24. 15:06
 3/14 anonim ***** válasza:
80%
Én még nem vagyok szülő, bár már 28 éves vagyok, de az én anyukám nekem mindig azt mondja, hogy élete végéig fog. :)
2013. szept. 24. 15:10
 4/14 anonim ***** válasza:
100%
Mármint tanácsokkal is segíteni fog végig természetesen, de akár anyagilag is, amikor csak szükségem lesz rá.
2013. szept. 24. 15:15
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Anyósom (nem barnabőrű) addig vállalt felelősséget a fiáért, míg családi pótlékot kapott utána. Anyukám viszont élete végéig fog értem, értünk. Úgy érzem, hogy az édesanyám útját fogom követni.
2013. szept. 24. 15:17
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Élete végéig, ha megbecsüli a segítséget!

Pl.: Anya dolgozik jól keres, tudja támogatni a már FELNŐTT gyermekét, de Ő elissza és eldrogozza a pénzt... És nem hajlandó a segítségemmel változtatni, akkor nem segítek, mert igazándiból csak lejjebb segítem. Egészségügyileg és erkölcsileg is az a legjobb akkor, ha nincs pénze. Sztem.

2013. szept. 24. 15:19
 7/14 A kérdező kommentje:
És ha az illető 30 éves, az anyja nyugdíjából él, dolgozni nem megy és elvárja, hogy az anyja főzzön, mosson rá, akkor is?
2013. szept. 24. 15:31
 8/14 anonim válasza:
100%

Amyagilag addig, míg keresőképes nem lesz.

Sajnos ên nem tudtam nagylányomat támogatni az egyetemi tanulásban, de elmondtam neki mik a lwhetőségei és miben számíthat rám.

Édesanyám ezt másképp gondolta, pedig ismerze az anyagi hátteremet, amit a lányonak és nekem ki is fejtett. Megoldást persze nem tudott, csak annyit, hogy az első félévet nefizette.

Szerencsémre jó a viazonyom a lányommal, amit anyukám 'okoskodása 'nem tudott befolyásolni.

Vagyis, ha elég nagy már a gyerek, tanuljon még felelösséget vállalni önmagáért.

2013. szept. 24. 15:40
 9/14 anonim válasza:
100%
Elnézést a nyelvtani hibákért, telefonon írtam, így nehéz volt visszaellenőrizni.
2013. szept. 24. 15:43
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, ez kimeríti nálam a kihasználás fogalmát. Második voltam. Én abban az esetben tartom el a nemdolgozó gyermekem, amennyiben tesz azért, hogy dolgozzon. De legalább tanul, hogy jobb munkája legyen, ne pedig sírjon, hogy ő nem akar gyárba menni. Akkor tegyen érte, hogy máshová is kelljen. Ha pedig van munka, elvállalja, akkor tovább segítem, míg el nem tud kezdeni a saját lábára állni pénzügyileg. Ha nincs munka, de keresi, akkor is segítem. Ha van munka, de neki az nem tetszik, mert pl. térd műtött és sokat kell állni, akkor sem kényszeríteném, de akkor tanuljon valamit, hogy ülő munkája lehessen.

Ha otthon van, elvárja a kiszolgálást, nem tanul, hogy jobb legyen neki, nem adja be sehova a jelentkezését, akkor elbeszélgetnék vele. Ha nem hat a beszélgetés, akkor - kő szívű vagyok - de szankciókat vezetek be. Neki nem mosok, neki nem főzök, amíg nem keres munkát. Ha nem hat, mehet amerre lát.

2013. szept. 24. 16:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!