Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Össze vannak tapadva a kisajka...

Össze vannak tapadva a kisajkai. Hogy kezelik ezt?

Figyelt kérdés
Holnap megyünk nőgyógyászhoz. Mit csinál vele, nagyon fájni fog a babámnak? És mitől van az összetapadás?
2008. nov. 16. 08:57
 1/4 anonim ***** válasza:

Ezt találtam neked egy gyermeksebész tollából:

A kisajkak részleges összetapadása elég gyakori elváltozás. Oka lehet a nemi hormonok szintjének változása (normális újszülött-csecsemőkorban) vagy gyulladás.

Amennyiben nem okoz tüneteket-panaszokat (gyulladás, húgyúti fertőzés), akkor indokolt a várakozás. Az összetapadás magától is oldódhat. Amennyiben ez nem következik be, akkor ösztrogén tartalmú kenőcs használata legtöbbször segít. A sebészi szétválasztás csak

utolsó lehetőségként jön szóba, mivel altatás nélkül fájdalmas beavatkozás, másrészt a szétválasztás után újra kialakulhat az összetapadás.

Dr. Kálmán Attila

Forrás: babanet.hu

2008. nov. 16. 09:04
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm, kicsit megnyugodtam. A gyerekorvosunk azt mondta, hogy a nőgyógyász fájdalommentesen szétszedi. Akkor ez sehogy nem jön össze...(mármint amit a mi dokink mondott)
2008. nov. 16. 09:49
 3/4 anonim ***** válasza:
74%
Az én kislányomnak kétszer nőt össze a nunusa mind a kétszer ugy tépték szét neki a korházban azt nem kívánom senkinek hogy azt végig nézze szörnyű volt,és utánna egy ideig figyelni kellett hogy vissza ne nőljön neki,ha teheted inkább sebésszel beszéld meg az talán nem ilyen drasztikus,és a babódnak sem fog úgy fájni.Vagy kérdezd meg a nőgyógyászt hogy nem e lehetne érzéstelenítővel mert akkort utánna sem fog fájni a kislánynak annyira,hogy mitől lehet nem tudni ,ez olyan mint a kisfiúknál a fütyiük mikort le tapad a bőr.Üdv.
2008. nov. 16. 12:17
 4/4 anonim ***** válasza:
Az én pici lányomnak is össze volt nőlve és agyerekorvoson csinálta meg neki ha jól emlékszem egy éves kora kökül. Egy tompa végü valamivel, egyáltalán nem fájt neki és azóta sincs gond vele. Amúgy az én gyerekorvosom sebész.
2008. nov. 17. 08:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!