Olyan anyukák, akik megkísérelték a hozzátáplálást 3-4 hónapos kortól, leírjátok hogyan csináltátok?
kérlek benneteket, amilyen részletesen tudjátok, írjátok le, mit hogy adtatok, mikor, meddig, nincs segítségem ilyen téren, mindenhol csak 6 hós kortól találok erre útmutatót.
nagyon köszönöm!
Ismét első vagyok, de most utoljára írok, ígérem!
Direkt miattad újra elővettem a Felicitas babagondozási tanácsadóját, melyet az Egészségügyi Minisztérium, az SzMM jóváhagyásával, a Magyar védőnők Egyesülete lektorálásával és a Magyar Ápolási Egyesület Szülésznői Szekciójának szakmai támogatásával készítettek (2009. augusztusi kiadás) - ezt csak azért írtam le az elején, hogy lásd, nem légbőlkapott dolgokat fogok írni! Tehát a fenti kiadványból idézek:
Az egészséges csecsemő és gyermek táplálása: 0-6 hónapos korig vegyes táplálás esetén anyatej + anyatejpótló csecsemőtápszer. Mesterséges táplálás esetén anyatejpótló tápszer. 5 és 6 hónapos korban gyümölcs vagy főzelék vagy gabonapehely, csak mesterséges táplálás esetén és csak egyéni javaslat szerint, orvosi felügyelet mellett!
Mikor kell elkezdeni a hozzátáplálást?
A legtöbb csecsemő számára ez 6 hónapos kor körül kezdődik. Ezt megelőzően a csecsemő nem tudja kielégítően megemészteni, feldolgozni a beépíteni kívánt táplálékot. A csecsemők emésztőrendszere még éretlen és allergiára hajlamos - így az esetleges ételallergiák kifejlődése miatt is fokozott veszélynek tennénk ki a korai hozzátáplálással.
Számos csecsemőnek háromhónapos kora körül ugrásszerűen megnő az étvágya. Ha gyermeke éhes és nem elégedett a kapott anyatejjel, próbálja meg gyakrabban szoptatni és konzultáljon gyermekorvossal, védőnővel, mielőtt megkezdené a kiegészítő táplálást.
Idézet vége.
Rengeteg dolog van még itt, de sokáig tartana mind begépelni, a lényeget leírtam. Természetesen mindenki maga dönt, de továbbra is teljes jóindulattal javaslom, hogy a gyerekorvossal vagy a védőnővel beszéld meg!
Üdv
nagyon köszönöm a részletes válaszokat.
igen, a tápit szeretném kiváltani, nem a szopit.
beszéltem a dokival és a védőnővel is, küzdöttünk, hogy elég tejem legyen, de nem volt más választásunk, tápszert kellett felírni.
ezt szeretném kiváltani a kertemből gyümölccsel, zöldséggel.
még ha abban segítenétek, hogy milyen eszközöket kellene beszereznem, turmix, pépelő, ilyesmi, ami ilyen tápláláshoz kell.
"beszéltem a dokival és a védőnővel is, küzdöttünk, hogy elég tejem legyen, de nem volt más választásunk, tápszert kellett felírni."
Tehát nem mondták azt, hogy kezdd el a hozzátáplálást, hanem azt mondták, hogy kiegészítésként tápszert adj, ha jól értelmezem, igaz?!
Na, hagyjuk, mert a butaság úgyis megint győzedelmeskedni fog! Jó étvágyat a babádnak!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!