Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mi volt a legfurább név...

Mi volt a legfurább név kisgyereknek, amivel a játszótéren, ismerősök körében találkoztatok?

Figyelt kérdés

Olyan, amire már felkaptátok a fejeteket.

Nekem: Lorenzo(Lorenzó?). Az apuka nem olasz és az anyuka se, mindketten magyarok. :)

2010. júl. 14. 13:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/111 anonim ***** válasza:
Kála a gumimacikban volt hercegnő.
2010. júl. 16. 10:32
 102/111 anonim ***** válasza:
Jajjj tényleg:D Akkor azt a lányt,hogy hívták...hmmm
2010. júl. 16. 13:27
 103/111 anonim ***** válasza:
Ez a jogszabály érvényes a nemzetiségekre és az etnikumhoz tartozókra: "A szülő által meghatározott sorrendben azt a legfeljebb két, a Magyar Utónévkönyvbe felvett nevet lehet anyakönyvezni, amely megfelel a gyermek nemének. Kivételt képeznek a nemzeti kisebségekhez tartozó szülők gyermekei: a bolgár, cigány, görög, horvát, lengyel, német, örmény, román, ruszin, szerb, szlovák, szlovén, ukrán származású gyermekek esetében, a szülő döntése alapján érvényesnek tekintendő az adott nemzetiségi utónév is, melyet ők a Magyar Utónévkönyvben szereplő nevekre vonatkozó kötöttségek nélkül viselhetnek." Tehát, ha te valamelyik kisebbséghez tartozónak vallod magad, nem vonatkozik rád, hogy az MTA által elfogadott nevet adhatod a gyerekednek, hanem azokat a neveket is, amit az adott nemzetiség eredeti hazájában is használnak... Pl. Ott van a horvátok által előszeretettel adott Snjezena (Hófehérke?). Ugye a romák mögött nincs állam, így ők szinte bármit adhatnak...
2010. júl. 16. 21:50
 104/111 anonim ***** válasza:
58%
Miért furcsa neked az Elizabet?Szerintem szép név.Amikor Mo.n Milannak hivnak vkit az miért nem furcsa???Az egy szerb név!Tehát szerintem semmi köze a nemzetiségnek a név választáshoz!Az én kislányom Maja,akkor az őt is leszólnák egyes emberek nem ma barnultnak vagy akármi másnak is?????Ez hüjeség!!!A legtöbb esetben nem a nemzetiségtől függ a névválasztás,hanem a szülőktől!PL:Hallottam már olyan nevet is h. Szamandaléna,sőt láttam is akit igy hivnak,ja és nem a nem az idén barnult(ahogy a legtöbben hivjátok őket)népcsoporthoz tartozik!!!
2010. júl. 20. 08:33
 105/111 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon idegen hangzású az Elizabet (én írtam, hogy tetszik, csak furcsa).

Azt hiszem, hogy ha mondjuk Angliában élnék, simán adnám a gyerkőcömnek magyarként is, de itthon... nem merném, mert olyan "sznobnak" tűnne, hogy akkor már miért nem Erzsébet.

Mindegy.

Van rengeteg gyönyörű magyaros hangzású név, amik közül választhatok, ha majd jön a következő gyerkőc.

Csak példának írtam, hogy bele vagyok szerelmesedve az Elizabet névbe, de nem adnám a gyerekemnek, mert szerintem ennyire idegen hangzású névvel kicsesznék vele.

Nem leszóltam a nevet, épp ez a lényeg!

2010. júl. 20. 09:04
 106/111 anonim ***** válasza:
08:33! A hülyeséget "ly"-vel írjuk. ;)
2010. júl. 20. 20:16
 107/111 anonim ***** válasza:
A Milán mióta szerb eredetű?
2010. júl. 20. 21:20
 108/111 anonim ***** válasza:
Egész pontosan szláv eredetű, nem szerb név a Milán. [link]
2010. júl. 21. 07:04
 109/111 anonim ***** válasza:
Bodza és Sába szerintem ezek a nevek is elég fura nevek.
2010. aug. 23. 14:01
 110/111 anonim ***** válasza:
Bátor, és Mandula...a kislányom osztálytársai:)
2010. szept. 2. 11:37
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!