Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem szívesen engedném a...

Nem szívesen engedném a nagyszülőknek, hogy vigyázzanak majd a gyerekre. Van így még valaki? Mit tegyek?

Figyelt kérdés

Baba egyelőre 3 hónapos, még nem aktuális, de már mindig téma anyósoméknél, hogy majd egyszer otthagyjuk náluk a gyereket több napokra...4 órányi autóútra laknak tőlünk. (eleve nem ér meg 16 óra autókázást egy gyerekmentes hét/hétvége nekem, de mindegy, nem ez a lényeg..)

Most végülis nem részletezném az okokat, nem akarom hogy csak az anyósomék savazására menjen ki a dolog, de a lényeg hogy én egyáltalán nem szeretném hogy akár csak egy órára is ők vigyázzanak rá. Idővel le fogunk utazni hozzájuk (mert muszáj, de egyébként én utálok lemenni), és amíg én ott vagyok a gyerekkel, és én gondoskodom róla, addig oké. De elképzelni sem tudom, hogy otthagyjam a gyereket náluk, főleg olyan messzire itthonról.

Ők is jönnek hozzánk, havonta egyszer-kétszer, de nálunk aludni nem lehet, mert kicsi a lakás.

Jöjjenek, és mi is lemegyünk, mert azt nem lehet hogy ne lássák egymást, de mennyire "gonoszság" az, ha én nem fogom engedni hozzájuk a gyereket egyedül? Megtehetem?

(Férjem egyébként a "sérelmeimben" a pártomat fogja, amikről panaszkodtam azt mondta mondjam el neki és ő megbeszéli majd a szüleivel... ami szép, csak tudom, hogy falra hányt borsó, és le sem tojják hogy mi hogy nevelünk gyereket és mit szeretnénk kérni.)

Én szüleimhez sem lesz lepaterolva hosszasan a gyerek egyébként, egyrészt dolgoznak is, másrészt amúgy sem nyitottak rá, és én sem.

2019. aug. 26. 14:06
1 2
 11/20 A kérdező kommentje:

10 Tudom, igazad van, én is bánom már hogy nem szóltam erélyesebben, de már belefáradtam, hogy mindig engem utálnak mindenért, és én vagyok a "fura" meg a gonosz...elszakítottam őket a fiúktól és most az unokájuktól is...

Kb. 10 percet voltunk csak lent egyébként szerencsére.

2019. aug. 26. 15:01
 12/20 A kérdező kommentje:
és már ilyen 4 óra fele vittük le, olyankor már az uv elvileg nem olyan erős, de melegnek meleg volt...
2019. aug. 26. 15:02
 13/20 A kérdező kommentje:

8-as: direkt nem akartam részletezni, hogy ne az jöjjön le hogy panaszkodom itt...de legyen, csak a legutóbbi ittlétükről:

Mondtam, hogy fáradt a gyerek, anyósom mondta, hogy dugjam be az ágyba és csukjam rá az ajtót. Mondtam, hogy nem alszik el, sír, de persze jött a "nem baj erősödik a tüdeje".

Mindegy, elaltattam végül (kb. 5 perc éneklés+séta után elalszik, nem egy horror) erre olyan hangosan ordítva társalogtak, hogy persze 10 perc múlva ébredt. Fáradt maradt, nyűgös maradt, aztán hallgathattam, hogy milyen sírós, hisztis ez a gyerek. (És nem járunk egyébként lábujjhegyen a gyerek mellett mi sem, főzünk, pakolunk, élünk, de azért nem ordítozunk, azért szerintem ez alapvető.)

Anyós megtömte cumisüvegből vízzel, mert az kell (anyatejes baba). Mondtam hogy nem fogadja el, de ő akkor is. Tényleg nem fogadta el. De adjak neki anyatejen kívül mást is. (7 kilós a gyerek 3 hónaposan, kb. mindenkitől azt hallgatom hogy óriási baba)

Folyamatos hülyeségek mondogatása, nem jó a babakocsi, nem jó az ülés, nem jó semmi, úgy, hogy fingjuk sincs a mai gyerek cuccokról egyébként. És nem tippeket adnak, okoskodnak. Kezet nmosni babázás előtt? Ugyan, nem lesz a gyereknek semmi baja.

Ezek mellett az, amit már valamivel feljebb leírtam, azok a megjegyzések inkább, amikből nagyon sok nagyon apró ronda megjegyzés van, vagy a gyerekről, vagy neki címezve, és ezekből nem kérek.

2019. aug. 26. 15:19
 14/20 anonim ***** válasza:
100%

Amiket irsz, azok nekem sem fernenek bele. eddig nem lattam biztositva a gyerek erzelmi es fizikai biztonsagat, addig nem adtam oda a felugyeletem nelkul. Nalunk ez szerencsere 3 evesen mar eljott, es addigis vittuk, hogy jo legyen a kapcsolat. A gyerek meg 3 evesen lett eleg nagy ahhoz, hogy el kezdje megerteni, hogy amikor a papa mond valamit, azt o ertelmezheti maskepp is. Ertelmes emberekkel amugy a legfontosabb dolgokat meg lehet beszelni. Tesom es anyum is nagyon szepen betartjak, amit kerek, akkoris, ha nem ertenek egyet velem. Ezeket viszont tenyleg mindenkinek a sajat csaladjaval erdemes lerendeznie. A ferjednek kellene mondania, ha valami nemtetszik. Nalunk aposomekkal ez ugy mukodik amugy, hogyha jelen vagyok, ferjem viszont nincs, es ilyet mondanak a hisztizo haromevesnek, hogy gonosz/rossz/stb., akkor rogton forditom neki, hogy ,,a papanak tul hangos, ahogy beszelsz, es szeretne, ha megvarnad, ameddig...”. A szokasokkal ugyanigy, a gyereket tanitom, hogy magatol tudjon nemet mondani, illetve ertelmezni, ha mondanak neki valamit, az eletben semfogomtudni mindentol megvedeni, igyekszem felkesziteni.

Nalunk kiskorbanrosszul fogtak, leptettek, ultettek, mikor meg pici volt, es magatol nemtudott, illetve kostoltattak volna idejekoran, illetve anyosom nemszolt, mikor par hetes volt, elmentunk 1,5 orara, es a gyerekemvegigsirta az egeszet, csak utolag mondta el. Meg olyantanacsokat kaptam, amikbollatszott, hogy sok dologban nem ertunk egyet. Ket eves koraban nem szerettem vinni, mert akkor gyorsan kiakadtak tole, es idegesek lettek, ilyeneket mondtak, mint aposod, meg hogy majd kesobb gond lesz vele, stb. 3,5 evesen ezeknek szinte nyoma sincs, nagyon egyuttmukodo, igy mar ott merem hagyni veluk 1-1 napra.

En a helyedben nem csinalnek semmi visszavonhatatlant. Beszeljen errola ferjed veluk, illetve egyelore menjetek ti, meg jojjenek ok. 2x4 oras utat siro gyerekkel en sem vallaltam volna be rendszeresen, nem tartom biztonsagosnak sem a vezetest igy, jojjenek ok, akkoris, ha nem tudnak ottaludni, vegyenek ki szobat, vagy induljanak koran.

2019. aug. 26. 15:26
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Tipp az ottaltatasra: feher zaj lejatszasa az alvas alatt, nekunk legalabbis nagyon bejott.
2019. aug. 26. 15:28
 16/20 A kérdező kommentje:

#14 Akkor talán tényleg nem csak én hisztizem túl a témát...bár páran biztos azt fogják mondani.

Örülök, hogy nálatok javult a helyzet.

Igen, férjem már mondta is magától hogy ha baj van akkor beszél ő velük...csak nem tudom az ottalvós témát mennyire akarja erőltetni.

Én is így gondoltam, hogy veszélyes az út, mostmár van hogy jókat alszik az autóban, de még mindig lutri, ha nem alszik akkor durva...Mondtuk hogy vegyenek ki panziót nyugodtan, egyszer megtették, ment a cirkusz, hogy mennyire szar volt (direkt mi kerestük ki nekik a helyet, nagyon pozitív értékelések voltak hozzá) azóta nem veszik ki csak egy-egy napra jönnek. És mennek a passzív-agresszív megjegyzések, hogy ez így milyen szar. És a gyereknek mondogatják hogy "majd ha lejössz hamarosan" meg "reméljük mostmár jössz"...meg hogy náluk hűvösebb van, stb...Hát ez van.

2019. aug. 26. 15:46
 17/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is a férjem családja kicsit érdekes...nekem a sógornőmék azt vágták a fejemhez két héttel a szülés után (császáros voltam,örültem hogy a gyereket el tudtam látni a begyulladt sebemmel..),hogy nem engedem hogy megfogják a gyereket és milyen rossz lesz majd,hogy nem lesz el mással.

Csakhogy senkinek soha nem mondtam,hogy nem foghatja meg..ők jöttek már a kórházba másnap,alig bírtam felkelni,de ugye muszáj volt. Hála istennek a kislányom születése óta jó alvó,akkor is aludt,mikor ott voltak,meg sem fordult a fejemben az 1 napos gyereket felkelteni,hogy fogdoshassák..de senki nem is kérte.. Az osztályra egyszerre csak egy látogató mehet be,szerintük én találtam ki.. utána babalátogatóba meg sem kérdezték,hogy alkalmas-e az időpont,beállítottak evés időben,persze gyerek ordít. Akkor sem kérdezte egyik sem,hogy megfoghatja-e,nyilván egy síró babának nem az kell,hogy kézről kézre adják. Utána a friss sebemmel erőt vettem magamon másnap és elsétáltam vele hozzájuk (nem 2perc séta ráadásul),hogy mégis kicsit kárpótoljam őket a sírós látogatás után. A babám aludt...rá egy hétre szintén felsétáltunk szülinapot köszönteni, na akkor lettem elküldve a csudába,hogy mégis mi az,hogy nem engedem megfogni. Csak néztem hogy mi van?..még megpróbáltam menteni is a dolgokat de még ők zavartak konkrétan haza,hogy oda többet nem kell menni. Itt lett elég és megmondtam nekik,hogy az ég világon semmi közük ahhoz,hogy ezt a gyereket ki mikor fogja meg. Még ha nem engedtük volna,akkor is csak az apja meg én dönthetünk róla,kutya kötelességük elfogadni. Na,azóta nem beszélnek velünk..

Nem azt mondom,hogy vessz össze a családdal,mint nekem sikerült,de nem szabad hagyni a fejedre nőni őket szintén ahogy nekem sikerült hagyni..az arany középutat kéne megtalálni. Nekem gyakorlatilag ez az eset óta apad a tejem,mert folyamat hallom vissza mit mocskolódik a család (!) ezen része,egy olyan dolog miatt,ami meg sem történt...

2019. aug. 26. 16:30
 18/20 anonim ***** válasza:
20%

Ezt mindenkinek magának kell tudni: de! Ha kicsinek nem adod oda akkor 6-8-10 evésen már nem biztos hogy ellesznek ott több napokat- mivel nem szoktak meg- és akkor lehet hogy már szeretned. Nyári szünet egyebek. Ok nem akarod koszba adni de a saját anyukádnak hagyd hogy ott aludjon, ha benne megbízol. Azért ne szívasd meg magad 15 évre már az elején.

Egyébként én azzal a valaszadoval vagyok aki szerint hagyni kell a nagyit kibontakozni. A saját gyereket se nyírta ki, a tiedet se fogja. Lehet hogy nem fancy menő 21. századi liberális nevelés lesz nála, hanem vagy vasszigor, vagy épp semmi, de ez nem számít. Ha nem veszélyezteti a gyerek életetet, megérti a testi fenyites teren vallott elveiteket, akkor kb minden belefér.

2019. aug. 26. 22:10
 19/20 anonim ***** válasza:
92%
Ja es a de mama azt kondta kezdetetu vitak nalunk vihargyorsan le voltak rendezve: de már nem a mamánál vagy, majd ha ott leszel az lesz, amit ő mond. Vita vége. Nem tudom ki megy bele egy vitába egy kisgyerekkel, de tényleg.
2019. aug. 26. 22:11
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Én se szívesen adtam le apósomékhoz. Apósom nem foglalkozik az unokájával, csak a felesége akar babázni. A terhességem előtt házasodtak meg. Szörnyű természetű tenyeres talpas nőt vett el. Az a tipikus kioktató, mindenki mindent rosszul csinál, mindenki hülye csak ő nem. 3 évesen engedtem el először a kislányomat hozzájuk, mert kórházban voltam, párom meg megengedte nekik. Előbb hallani sem akartam róla és csak úgy, ha a lányom is menni akar. Először nagyon szeretett ott lenni náluk, sírt mikor haza kellett jönnie. Aztán változtak a dolgok. Tudom hogy többször bántotta szavakban a lányom, mert ő mindenkit sérteget, egyszer előttünk is lecsúnyázta. Így a lányom is nagy ritkán akar elmenni velük. Nem bánom!
2019. aug. 27. 00:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!