Mit tegyek? Altatási problémánk van.
Na akkor vegyél mély levegőt. Semmit sem rontottatok el. Egyszerűen a kislányotoknak rád van szüksége, és ezt megadod neki. A képlet ilyen egyszerű és szép. Tudod, evolúciósan azt hoztuk magunkkal, hogy ha babaként külön alszunk a felnőttektől, jó eséllyel elpusztulunk, kiszáradunk, megfagyunk, megesznek a vadak, tehát nem vagyunk biztonságban. A kislányod ezt "tudja", csak annyit érez, hogy a közelségedre van szüksége, hogy elaludjon. Ezt nem ti alakítottátok, ez így van a babáknál. A te feladatod, hogy megadd neki, amire szüksége van. Természetesen ez változni fog. Nem valószínű, hogy az érettségi előtti éjszaka az ágyatokban hánykolódik majd. Inkább élvezd, hogy nem kell éjszaka kelned szoptatni, és hogy melletted szuszog az a csodás, tejszagú kis csomag, akit nemrég még a szíved alatt hordtál, a jövőért még ráérsz aggódni.
Amit javaslok az az Éjszakai gondoskodás, és az Ölelj át! című könyvek. Biztosan találsz bennük hasznos infót!
Szép álmokat nektek! :)
Szerintem abszolút gyerek ill. vérmérséklet függő.
A nagyobbik fiamat sosem tudtam az ágyában elaltatni.
Mindig cicin, ill. ringatva (ritmusos mondókákra "rázva", a lakásban fel-alá sétálva) tudtam csak elaltatni.
Egy 12 kg-os gyereknél már nem volt kis feladat:-)
Sokszor gyötörtem magam és szegénykémet azzal, hogy próbáltam átszoktatni, de így utólag nem volt sok értelme.
A kisebbik viszont nagyon alkalmazkodó. Néha-néha igényelte, hogy magam mellé vegyem, amit nyűgösebb (fogzós, beteg) napokon meg is tettem. Aztán persze utána is próbálkozott, de max. 1 perc kisebb nyafogás után lemondott róla.
Szóval szerintem, ha nem akarod, hogy köztetek aludjon, rakd vissza mindig az ágyába, ha már elaludt ill. szerintem sem baj, ha néha veletek alszik.
Jajjjj de szépen leítra az előttem hozzászóló. Majd amikor még 1 évesen is csak cicin alszik el .... :) Amikor az első gyermekemet 21 hónaposan szoktattam le a ciciről (3hónapos kismamaként) megfogadtam, a 2. gyerkőc bizony nem fog cicin elaludni. :)))))) persze....... Úgy sem tudnám hagyni. Tudom, hogy rám van szüksége, a közelségemre, hogy biztonságban érezze magát. És ezt persze egy anya megadja neki, hiszen vállalta, akarta azt a kis életet, akiről ő gondoskodni fog. És ez bizony nem csak a nappalokról, hanem az éjszakákról is szól. Szerintem Te is nyugodtabb vagy, hogy nem ordít a babád, összebújva alszatok, érzed az illatát, a szuszáját, ááááhhhhhh el se lehet mondani. nem rontottatok el semmit, tedd azt, amit az ösztönöd diktál. Lehet, hogy pár hónap múlva fárasztó lesz, ha majd fogzik többször felébred éjszaka, de nem egy anyuka élte túl :) Próbálj napközben többet pihizni, s nem viselnek meg úgy majd az éjszakák. Jajjjj de várom már az én kicsimet......
Boldog babázást!
4 éves kiscsaj, 2 éves kissrác, 37 hetes pocakcsajszi anyukájuk
Szia! Ezt a kérdést én is feltehettem volna egy héttel ezelőtt! Nálunk 4 napja egyenlőre megoldódott éjszakára ez a probléma. Akármennyire is elleneztem,a hason fekvés vált be!! Esti fürdés 7 körül,szopi,büfi,bealszik rajtam és sikerül betenni az ágyba. Azóta 10-11 órát alszik a 8 hetes kisfiam :) A nappali ágybeli alváson még dolgozunk...
Kitartás,előbb-utóbb sikerül fokozatosan,sírás nélkül is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!