Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mitől lehet szorulása 4...

Mitől lehet szorulása 4 hónapos anyatejes babámnak?

Figyelt kérdés

Már 2 hete egész nap erőlködik, látszik, hogy kakilni akar, de nem megy. Max. napi egy kaki van, de az akkor rengeteg.

Amit általában eszem: őszilé, ananász, meggy, rizs és rizstej, gríz, rántott csirkemell, krumpli és egy-két zöldség, majonéz. Néha háztartási keksz és persze kenyér.

Tejfehérje allergiás, ezért ilyen szűk a kör.

2010. júl. 12. 22:11
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nem tudom, mitől, de nekünk dettó. Szintén 4 hónapos, anyatejes.

A gyerekorvos almát javasolt, de én nem szeretném elkezdeni a kóstoltatást 6 hónapos kora előtt. A glicerines kúp jó, de hozzászokhat. Ma viszont végre összekakilta még a hintáját is, akkora sikerült neki! Bevált a Laevolac. Ehhez szerencsére nem szokhat hozzá.

2010. júl. 12. 22:18
 2/12 A kérdező kommentje:
Nem ugyanaz véletlen az orvosunk? :) Dettó ugyanezt mondta nekem is. Kezdjem el a hozzátáplálást és az majd megoldja a gondot. Mondtam, hogy 6 hós koráig nem akarom, de erre már nem mondott semmit.
2010. júl. 12. 22:21
 3/12 anonim ***** válasza:
Én nem mondtam neki semmit. Ebben a hőségben nem álltam le vele vitatkozni. Amúgy Diósgyőr...
2010. júl. 12. 22:40
 4/12 anonim ***** válasza:

biztos vagy benne, hogy kaki miatt erőlködik? napi 1 kaki bőven jó!

adj neki tápszert, lehet már nem elég neki a tejed

2010. júl. 14. 12:52
 5/12 A kérdező kommentje:
Folyamatosan nyomja és tekereg, mint amikor jönne a kaki. Szerintem ha éhes lenne, akkor inkább sírna és nem erőlködne.
2010. júl. 14. 13:18
 6/12 anonim ***** válasza:

Anyatejes babáknál ez sajnos normális. A miénk is ugyan ezt csinálja, nekünk az segit, ha látjuk, hogy erőlködik, ha olyankor a combjainál fogva a combunk közé ültetjük (azaz, mintha W.C.-n ülne:-)).Ilyenkor egyrészt ülő helyzetben van, másrészt a combjait kicsit nyomjuk a hasa felé, harmadrészt a feneke alatt nincs semmi, tehát effektive könnyebb kinyomnia a kakit.

Ne kezdj el neki semmit adni, pláne tápszert ne, mert akkor a szoptatásnak tutira búcsút inthetsz! (Főleg, ha Te tehéntej allergiás is vagy, minél tovább kapjon kizárólag anyatejet!) Sok sikert és jó babázást!

2010. júl. 14. 14:12
 7/12 anonim ***** válasza:
4 hónaposan ilyen megesik, általában azt jelzi, hogy ideje elkezdeni a hozzátáplálást mert már nem elég tápláló a tejci. én a helyedben az orvosotokra hallgatnék
2010. júl. 14. 14:24
 8/12 anonim ***** válasza:
szió próbálj neki édeskömény teát adni attól sokat pukizik és kicsúszik vele a kaki is (ebben a melegben meg amúgy sem árt a több folyadék) nálunk bevált, de ha így is nehezen kakil akkor a hátára fektetem és a hasa felé tolom gyengén a lábikóit ez mindig beválik!!! sok sikert=)
2010. júl. 14. 14:30
 9/12 anonim ***** válasza:
44%
Nem igazán értem,h a székrekedés/szorulás és a nem elég tápláló tej között mi az összefüggés??Napi egy anyatejes babánál teljesen jó,sok babának nincs is minden nap,mert ahogy nőnek,egyre jobban fel tudják dolgozni az anyatejet,egyre kevesebb a salakanyag.A tápszer pont rásegítene a szorulásra még egy lapáttal.
2010. júl. 14. 16:37
 10/12 anonim ***** válasza:
Az utolsó válaszolónak tökéletesen igaza van!
2010. júl. 14. 17:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!