1 hónapos babám 4 kg. Nagyon sok ez? 2,6-al született, anyatejet kap. Sokszor óránként kér enni. Baj ez?

Én soknak tartom ezt a hízást ennyi időt alatt. Próbáld meg kihúzni kicsit az etetést, hogy azért 2,5-3 óra elteljen az etetések között. Lehet hogy ez drasztikusnak hangzik, mert igény szerint szoptassuk a gyereket, de szerintem egy próbát megér. Az én babám volt inkubátorba az alacsony súlya miatt, neki fontos volt a hízás, mégis szinte percre pontosan 3 óránként hozták szoptatni.
Úgyhogy szerintem ha átszoktatod a 3 órás szünetekre, akkor is kellőképpen fog hízni.

Szerintem ezzel semmi gond nem valoszinu hogy ilyen utemben fog tovabb hizni.Anyatejjel nem lehet tul etetni sem tultaplalni a babat.
Ha 3 orankent szoptat abbol csak orditas lesz es le fog csokkenni a teje.
Megduplazza a testsulyat es nem fog ilyen utemben hizni.
Az anyatej 50 perc alatt megemesztodik,ugyhogy nyugodtan szoptasd igy.

EZ MIND HÜLYESÉG,MÁR BOCS AZ ELŐZŐ VÁLASZOLÓKNAK!EGY KISBABÁT IGEN IS AKKOR ÉS ADDIG KELL ETETNI,AMÍG AZT Ő AKARJA.SZERINTEM EGYÁLTALÁN NEM SOK A 4 KG,MERT EZ A JELLEMZŐ A 3KG ALATT SZÜLETETT BABÁKRA!AZÉRT SEM SOK,MERT HA AZT NÉZZÜK AZ ÁTLAG BABÁK 3KG VAL SZÜLETNEK.AZT MONDJA MEG NEKEM VALAKI ,HOGY MELYIK BABA NEM SZED FEL 1 KG-OT 1 HÓ ALATT?!EZ ÍGY TERMÉSZETES.MOST MÁR NEM LEHET EGYÉBKÉNT SEM 3 ÓRÁNKÉNT CICIZTETNI,MERT A BABA NEM AHHOZ SZOKOTT...FOLYTASD ÍGY ANYUKA AZ ETETÉST,AHOGY EDDÍG CSINÁLTAD,MERT EZT ÍGY KELL!
ÜDV.:16 HÓS BABA ANYUKÁJA

szia, szerintem nem olyan nagyon sok, az én babám 2910 gr-al született, lefogyott 2690-re, és négy hetesen már 3900 gr volt, most 5,5 hónapos és 7,5 kg. ő is óránként evett, majd 2 óránként, mostanra magától átállt 3 órára.
A kisebb babák eleinte többet híznak, amíg behozzk a lemaradásukat, aztán lelassul a hízásuk.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!