Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak anyukák, akik nem...

Vannak anyukák, akik nem ítélkezőek? Tudnak anyukák normálisan barátkozni mások szapulása nélkül?

Figyelt kérdés

Az én babám még pici, még csak a babakocsival keringős időszakban vagyunk, így még nincs kapcsolatom más anyukákkal. Illetve van pár korábbi ismerősöm, akikkel csak neten tartom a kapcsolatot, de ők is pont ilyenek lettek, mint amiről írok, ítélkezőek, okoskodóak és versengőek.

A netről és innen a gyakoriról látom az anyukák hozzászólásait. Mindenkit leszólnak, ha szoptatsz, ha nem, hogy hordozol, hogy beszélsz, hogy nevelsz, hogy öltöztetsz, mennyit posztolsz... Én nem értem miért kell annyit pörögni mások nevelésén, főleg amíg nem vészesen károsan dolgokról van szó...

Én ezek alapján nem igazán szeretnék kapcsolatba kerülni más anyukákkal. Tudom, nem is kell, foglalkozzak a gyerekkel, és nyilván az az elsődleges, de mondjon bárki bármit mindenkinek szüksége van a társaságra. És előre félek, hogy a játszótéren mi lesz. Lehet egyáltalán normális, jó kapcsolatot kialakítani anyukákkal, hogy összejárassuk a gyerekeket játszani, elmenni együtt programokra a gyerekekkel később és hasonlók?

Kinek mi a tapasztalata? Érdemes egyáltalán ismerkedni, vagy kerüljek el messze minden anyukát?

2019. júl. 31. 10:44
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
67%
Az anyukák is emberek, akivel más körülmények közt is jó viszony alakulna ki, azzal a játszótéren is megtalálom a közös hangot, és elkezdünk másról is beszélni mint a gyerek. De nyilvàn csak azért nem leszünk barátnők mert mindketten anyukák vagyunk. Van aki besavanyodik, nem érzi jól magát, de azért nem mindenki.
2019. júl. 31. 14:00
 22/23 anonim ***** válasza:
67%

Jelen, nem vagyok ítélkezős típus, normális kereteken belül mindenki maga dönti el, hogy mit kezd a gyerekével. Barátkozni próbálok más anyukákkal, de ha azt tapasztalom, hogy egy "vadállat", vagy nem vagyunk egy hullámhosszon, akkor menekülök. :D

Még csak most várom az első babát, de nem tudom milyen lesz a "felhozatal", mi vár rám az oviban, játszótéren.

2019. júl. 31. 14:37
 23/23 anonim ***** válasza:
66%
Bölcsiben, oviban mindenhol én voltam a fekete bárány anyuka, aki nem áll szóba senkivel. Nem vagyok bunkó, de köszönésen kívül nem vagyok hajlandó semmire. Játszótéren is csak a gyerekemmel beszélgetek. Egy barátnőm van aki szintén anyuka, de nagyon jófej, ugyanúgy gondolkozunk a dolgokról, nem játszuk meg magunkat őszintén beszélünk az anyaság árnyoldaláról, néha még berúgni is elmegyünk. Nem izgat mások véleménye.
2019. júl. 31. 16:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!