Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vannak anyukák, akik nem...

Vannak anyukák, akik nem ítélkezőek? Tudnak anyukák normálisan barátkozni mások szapulása nélkül?

Figyelt kérdés

Az én babám még pici, még csak a babakocsival keringős időszakban vagyunk, így még nincs kapcsolatom más anyukákkal. Illetve van pár korábbi ismerősöm, akikkel csak neten tartom a kapcsolatot, de ők is pont ilyenek lettek, mint amiről írok, ítélkezőek, okoskodóak és versengőek.

A netről és innen a gyakoriról látom az anyukák hozzászólásait. Mindenkit leszólnak, ha szoptatsz, ha nem, hogy hordozol, hogy beszélsz, hogy nevelsz, hogy öltöztetsz, mennyit posztolsz... Én nem értem miért kell annyit pörögni mások nevelésén, főleg amíg nem vészesen károsan dolgokról van szó...

Én ezek alapján nem igazán szeretnék kapcsolatba kerülni más anyukákkal. Tudom, nem is kell, foglalkozzak a gyerekkel, és nyilván az az elsődleges, de mondjon bárki bármit mindenkinek szüksége van a társaságra. És előre félek, hogy a játszótéren mi lesz. Lehet egyáltalán normális, jó kapcsolatot kialakítani anyukákkal, hogy összejárassuk a gyerekeket játszani, elmenni együtt programokra a gyerekekkel később és hasonlók?

Kinek mi a tapasztalata? Érdemes egyáltalán ismerkedni, vagy kerüljek el messze minden anyukát?

2019. júl. 31. 10:44
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
83%
A játszótéri anyuka és apuka között nem véletlenül van általában különbség: anyuka egész nap a gyerekkel van egyedül. A gyereknek is jó hogy helyette kortársakkal játszik, és anyukának is jó ha máshoz is szólhat. Ettől még lehet hogy figyel rá és az igényeire, vannak fokozatok. Apuka meg alig látja a gyereket, neki ez közös program. Ettől függetlenül láttam már olyan apukát aki olvasott, amíg a gyerekei az én sokkal kisebb gyerekeimet (babáimat) szekálták.
2019. júl. 31. 12:07
 12/23 anonim ***** válasza:
58%

Az anyukák nagy része elismerésre és önigazolásra vágyik. Előbbit nem kapja meg a férjétől, utóbbi meg nem jön belőle zsigerből, mert totál bizonytalan magában.

Még jó, hogy pont a hozzád hasonlókat kell kerülni, ugyanis tessék,zsigerből ismeretlenül szólsz le másokat.

2019. júl. 31. 12:09
 13/23 anonim ***** válasza:
74%
Vannak normálisak! De mivel akkor ismerkedtek még és a gyerek a közös pont, ne várd, hogy kezdetben tudtok másról beszélgetni, mint a gyereknevelés. Aki azt várja, hogy egy vad idegennel tud személyes dolgokról csacsogni, az a nem normális.
2019. júl. 31. 12:29
 14/23 anonim ***** válasza:
74%
Nálunk nem sok anyuka, apuka jár a gyerekkel játszótérre.Úgy kell vadászni ,,játszópajtást" a gyereknek.Akik járnak azokkal beszélünk pár szót,hány éves,tud e beszélni most épp a sláger és kb ennyi.Én azokat sem hallottam különösebben pletyózni másokra, akik láthatóan jóban vannak.A legjobb beszélgetőpartnerem játszótéren egy apuka volt, aki a 2 gyerekkel gyesen van és nem csak a gyerekekről, hanem tök normális felnőtt témáról is képes elbeszélgetni.De velük sem járnánk össze.Igazából én a játszótéren születő nagy barátságokban nem hiszek.De ha netán úgy alakulna nyilván nem tennék ellene.
2019. júl. 31. 12:43
 15/23 anonim ***** válasza:
9%
12: nem vetted volna magadra, ha nem lenne igaz.
2019. júl. 31. 12:50
 16/23 anonim ***** válasza:
67%

Én játszótéren nem barátkozom igazán. Ha valakit többször látok, szólunk egymáshoz pár szót, de ennyi.

Az óvodából viszont már vannak olyan anyukák, akikkel jól összebarátkoztunk, főleg mert a gyerekek barátok. Velük összejárunk közös programokra, mert mi is jól megértjük egymást. Idén pl. először voltunk közösen nyaralni is.

De csak azért nem barátkozom, mert kell.

2019. júl. 31. 13:06
 17/23 anonim ***** válasza:
34%
Nekem több barátnőt is "szereztek" a gyerekeim. Sosem szoktam versenynek vagy kritikának felfogni egy tipikus játszótéri beszélgetést, amikor mindenki elmeséli, mit tud a gyereke vagy ő hogyan szokta csinálni. Ez csak tapasztalatcsere és sokszor nagyon hasznos is (pl. ki a jó házidoki, hol van normális úszásoktatás és ilyesmik, sőt pár év után már egymás gyerekeire is vigyáztunk, volt sok szülinapi zsúr és hasonlók...). Beszólni még senki nem szólt be nekem. Amit meg én találtam másnál furcsának, azért én se szóltam. Aki meg eleve nem volt szimpatikus, azzal maradtam a biccentős köszönésnél, aztán ennyi. Ja és ettől még szoktam játszani bújócska-fogócskát vagy odaülök homokvárat építeni, de ha a gyerek már boldogul egyedül, sőt már a haverjai érdekesebbek nálam, azért bőven elég egyre hosszabb pórázon szemmel tartani, és közben lehet pár perc társasági életet élni is, az még nem elhanyagolás :)
2019. júl. 31. 13:12
 18/23 A kérdező kommentje:

Természetesen nem várom, hogy más legyen a téma kezdetben. Van is olyan korábbi ismerősöm, akivel kb. egyidősek a babáink, szoktunk messengeren beszélni, képeket cserélni, tippeket adni egymásnak a gyerek hasfájására, melyik pelus vált be, ilyesmi. És ezzel semmi bajom. Szívesen beszélek a gyerekről, elvégre most ő jelenti nekem a világot, ahogy a többi anyukának is.

Másik ismerősöm viszont azt fújja, hogy ne csatosba hordozzam majd hanem kendőbe (holott az ortopéd orvosom szerint tök mindegy), meg hiába van növekedési ugrás ne legyen mellen egész nap...stb.stb... meghallgatom neki mi vált be, de azt nem kérem, hogy nekem hogy kéne csinálnom, meg az sem érdekel hogy a szomszéd Pistike mikortól kapott tápszert, és beszéljük ki...Nálam ez más kategória, nem a gyerekről szóló kellemes beszélgetés.

2019. júl. 31. 13:16
 19/23 anonim ***** válasza:
13%
nem vettem magamra, mert ősbunkók véleményére nem adok. 2. nem anyuka vagyok, tehát pont nem érdekl, mit gondolsz róluk.
2019. júl. 31. 13:18
 20/23 A kérdező kommentje:
12-es: nem szarkazmusból tettem fel a kérdést, hogy UGYE minden anyuka ilyen, hanem érdeklődésből, hogy élőben is többen ilyenek-e, mint az interneten, vagy azért nagyobb a szórás...
2019. júl. 31. 13:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!