Hogy lehetne megszerettetni a kislányommal az esti fürdetést?
Szerintem még kicsi az együttfürdéshez, de biztos van más is, aki így csinálja. A probléma több lehet. Túl meleg, vagy hideg a víz. 1-2 fokot változtass valamelyik irányba, az én lányom 38-39 fokos vízben érzi jól magát. Beszélj hozzá folyamatosan, vagy énekelj neki. Ringasd a vízben, állítólag az a magzatvízben való uszkálást idézi fel.
Lehet, hogy már nagyon éhes, vagy álmos. Nem tudom mikor fürdetsz, csak egy negyedórával tedd korábbra, legalább is kipróbálhatod.
Még nem baj, ha nem fürdik hosszú percekig, az én lányom 6 hónapos, de még nem ül, így nálunk se tart sokáig a fürdés. Apa tartja a fejét, nyakát, én végig mosdatom, majd úszkál egyet az apjával, időnként rájön, hogy ha rúgja a vizet, akkor az csapkolódik..stb. De ez nem tart 5 percnél tovább. Majd ha stabilan ül, tovább tud fürdeni, jöhetnek a kiskacsák, akkor tud igazán pancsizni.
Szia!
Én legelőször akkor ültem be a kisfiammal együtt pancsizni mikor 11 hónapos volt.Hamarabb nem mertem és nem is ajánlották.
Nekünk is gond volt az első hetekbe a fürdetés,ugyanígy mint nektek.De egy idő után nagyon megszerette.Mára már alig akar kiszállni.Imád pancsolni:)
De egyébként igen rá tudjátok szokatni így,ezt azért tudom,mert én mikor kicsi voltam csak úgy szálltam be a kádba ha apukám benne volt,persze akkor már voltam vagy 1-2 éves.Mikor berakott engem anya, apa kiszállt.:)
Csak így tudtak fürdetni engem nagyon sokáig.
Kb 6-7 éves lehettem amikortól már magamtól fürödtem és nem is szerettem ha bárki ott volt velem.Mindig tele engedtem a kádat.
Én még ma napig emlékszem,hogy mikor kicsi voltam mindig apával fürödtem.A poén az,hogy apukám most mondta el nekem pár hete,hogy így emlékszem rá,de ő szinte mindig rögtön kiszállt és ez csak azért volt,hogy le tudjanak fürdetni engem.:)
Az én fiamnál is tortúra volt minden fürdés. Hiába próbálkoztunk, ahogy beletettük a kiskádba, ordított. Ja, és közben csak olyan gyerekekről hallottunk, akik már 2 hetesen sikoltva pancsoltak, annyira élvezték. Aztán nem ordított, csak feküdt, mint egy darab fa, de max. 2 percig bírta. Nagyjából 4 hónapos volt, mikor vettünk egy csúszda formájú kádba ülőt. Ezen "félhanyattfekvésben" lehet feküdni/ülni. Onnantól jobb lett a helyzet, de igazán akkor oldódott meg, mikor már stabilan tudott ülni. Szóval kitartás.
Az együtt fürdést a kórokozók miatt nem ajánlják ebben a korban, bár ha rákeresel, úgy emlékszem egy néhány hete volt ilyen kérdés itt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!