Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » GYed-kérdés: Szerintetek...

GYed-kérdés: Szerintetek normális, hogy április 23-án született fiam után még egyáltalán nem kaptam Gyed-et?

Figyelt kérdés
Családi pótlékot, anyaságit természetesen már igen, és a születés előtt a táppénzt még megkaptam (2 hét volt), az az utáni időszakra meg még semmit sem kaptam. Most már kezdek mérges lenni, remélem, nem a munkahelyem cseszett el valamit a tb felé (nem kifizetőhely a munkahelyem, csak ők intézik, születés után minden szükséges papírt bekértek tőlem).
2010. júl. 11. 22:52
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Elnézést, valóban a MÁK-nál csak a GYES-t, és a GXET-et, vmint az 1x-i anyasági támogatást, és családi pótlékot lehet igényelni. Viszont ami a tgyás-hoz kell: születési anyakönyvi kivonat másolata, tgyás igénylő lap (ha a munkahelyed nem küld, az OEP-nél beszerezhető,

az egyik kórházi igazolás (amiből két egyforma lesz egy A4-es papíron), vmint a TAJ-kártya másolat.

2010. júl. 12. 09:56
 12/12 anonim ***** válasza:

Igen, normális.

Én tgyást igényeltem először, a könyvelőm segítségével. ELtelt egy kis idő, kértek egy papírt, hiánypótlás címszóval. Benyújtottuk, aztán jött a levél, h eljárás indult az ügyben, kell még munkaszerződés stb. Kiderült, hogy nem jutott el a hiánypótlás a központig. Most állítólag minden rendben, 2 héten belül utalnak. A fiam április 6-án született. Ez Magyarország, így vállalj gyereket...

2010. júl. 12. 14:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!