GYed-kérdés: Szerintetek normális, hogy április 23-án született fiam után még egyáltalán nem kaptam Gyed-et?
Az idén szültél? Akkor először Gyást kellene kapnod, de már azt is folyósítani kellett volna. Szerintem érdeklődj a munkahelyeden és a tb-nél.
Remélem, hamar rendeződik minden!
Tehát, ha jól értem a munkahelyed azt mondta, hogy a gyed-et ők intézik. Akkor a tgyást ezek szerint neked kell. Jó lenne elcammogni a MÁK-hoz és megigényelni a tgyást, különben még jó pár hónapig nem kapsz egy fillért sem. Először a tgyás jár 24 hétig, a gyed csak ezután jön.
De mindenekelőtt, beszélj a munkahelyeddel! Nem is értem, hogy miért itt kérdezel, mikor csak egy telefonodba vagy egy e-mailedbe került volna megkérdezni tőlük. Mi csak találgatunk itt, a tuti ők tudják megmondani.
Nem akarlak megbántani, félre ne érts, csak nekem kicsit fura, hogy ennyire tájékozatlan vagy a juttatásokat illetően. Nekem a védőnő is adott tájékoztatót, hogy mikor mi hogy jár, hogy kell megigényelni, stb. És a kórházban úgyszintén kaptam egy hasonló lapocskát, amin minden rajta volt.
A könyvelőd kicsit rosszul tudja, ha a gyedet emlegette neked. A szülést követően először a Tgyás jár 180 napig, erre is van külön nyomtatvány amit ki kell töltenetek, és a munkahelyednek ezt kell továbbítani. A gyed csak a tgyás lejárta után jön. Úgyhogy ha nem igényelted meg a tgyást, csak a gyedet, akkor ezutóbbit akkor sem fogsz még kapni. Úgyhogy letölteni a tgyást igénylő lapot, és azt beadni a munkáltatódnál, különben még egy ideig várhatsz. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!