Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Esett le a babád valahonnan...

Esett le a babád valahonnan 1.5 éves kora alatt?

Figyelt kérdés
Ha igen honnan, mennyi idősen? Lett valami gond? Pár hete is leesett a babám az ágyról és azóta olyan rosszul érzem magam. Megkérdeztem tesóm, barátnőm, sógornőm, mind 2 gyerekesek és a szememben szuper anyák és mind azt mondták meglepődésemre, hogy többször is leesett nekik a baba innen onnan. Akkor ilyen előfordul? :(
2019. júl. 23. 21:18
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
83%
Ágyról, székről, az apjáról állva, mini csúszdáról meg még megannyi mindenről. Egyetlen alkalom volt mikor kórházba mentünk. Olyan 10-11 hónapos lehetett és az apjával az ebédlőben bohóckodtak a földön. Felállt az apja egymáson lévő lábszárára (??? mai napig nem értem) és hanyatt vágódott, az ajtófélfának csapta a fejét. Kicsit kótyagos volt utána így azon nyomban, pizsomásan irány a kórház. Semmi baja nem lett.
2019. júl. 23. 22:06
 12/37 anonim ***** válasza:
79%
Persze hogy estek, nem is egyszer, ágyról, nem lett semmi bajuk
2019. júl. 23. 22:13
 13/37 anonim ***** válasza:
40%
Le van itt pontozva mindenki, ne aggódj, 7es.
2019. júl. 23. 22:24
 14/37 anonim ***** válasza:
29%

Babaként soha. Ugyanazt gondolom róla, mint a 7-es. Megdöbbentő hogy hányan hagyják az ágyon, kanapén a gyereket azzal, hogy "á, még úgy se tud forogni, kúszni...", holott egy újszülött is tud úgy kukacolni, hogy lepotyogjon.

Esnek még később annyit, a fentieket viszont simán ki lehetne védeni.

2019. júl. 23. 22:27
 15/37 anonim ***** válasza:
82%

Igen. Elég gyors mozgásfejlődesű volt, 11 hónaposan már önállóan mászott az ágyra/fotelra fel-le, egyszer viszont (nem tudom milyen megfontolásból) simán lelépett a fotelról, a férjemmel ott álltunk mellette mégsem tudtuk elkapni, nekiesett szájjal az ágy sarkának, felső ajka és felső ajakfék repedt, dőlt a vér. Nyilván megijedtem, gyorsan vízzel megmostam, megnéztem hol sérült, fogai nem mozognak-e. Nem volt szép látvány, de gyorsan megnyugodott, nem vittük orvoshoz, azt gondolom csak plusz trauma lett volna, másnapra még elég duzzadt volt a szája, de 2 nap alatt szépen helyrejött. Utána még párszor érte ütés a száját, mai napig ott üti be mindig, pedig már 2 éves elmúlt.

Minden baba leesik, elesik, eldől, azt gondolom szükséges azért valamennyire teret hagyni nekik, biztonsággal meg kell tanulniuk esni is 🙂

2019. júl. 23. 22:42
 16/37 anonim ***** válasza:
85%
Utolsó ki írta, hogy egy állítólag forogni nem tudó baba esett le náluk.Az enyém 9 hónaposan járt.Nem egész egy évesen pedig felmászott mindenhová és onnantól fogva, hogy fel tudott mászni, képes volt sokkal gyorsabban leesni mint ahogy az én reflexeim működtek.Ennyi.Nem azért mert xartam a fejére,meg telefont nyomkodtam stb..És igen, előbb -utóbb innen onnan amonnan fog esni a tiéd is(főleg mert én is azt gondoltam), hogy az enyém se fog hisz mindent megteszek, hogy ne történhessen ilyen aztán eljött az idő, mikor a minden nem volt elég.
2019. júl. 23. 22:44
 17/37 anonim ***** válasza:
60%

"És igen, előbb -utóbb innen onnan amonnan fog esni a tiéd is"

Nem fog, mert már rég nem baba. 1 éves korig baba egy gyerek.

2019. júl. 23. 23:00
 18/37 anonim ***** válasza:
90%
Utolsó, szerencséd volt, ennyi. Én se hagytam sose magára az ágyon mégis egyszer leesett. Sajnos ismerek személyesen ilyen tökéletes anyukát, aki veri a mellkasát és ujjal mutogat másokra, közben meg derülnek ki róla a dolgok. Azt mondom mindenki a saját portáján söprögessen előbb kedves követ hajigáló anyukák...
2019. júl. 24. 00:32
 19/37 anonim ***** válasza:
77%
1 éves, még nem esett le ágyról, kanapéról de szerintem ez néha csak a szerencsén múlt. De esett már úgy el hogy az éjjeli szekrényembe és a ruhásszekrénybe is beverte a fejét, még a szemöldöke is felrepedt. Pedig mellette álltam. Vagy az ujjait becsukta a fiókkal pedig mellette guggoltam. 😪😪😪 Remélem megúszom ezt a leesős dolgot, próbálok mindig figyelni(tudom hogy nem csak ezen múlik)
2019. júl. 24. 07:20
 20/37 anonim ***** válasza:
85%

Persze. A kanapéról olyan 8-9 hónaposan. Éppen megtanult felülni és a szélén "melléült".

Ott voltam mellette, a lébén rajta volt a kezem. Mégis hanyat levágódott, rá a dohányzóasztal alsó polcának szélére. Ujjnyi méretű hurka lett a tarkóján, de más baja semmi. Kb 10 percig sírt, aztán már talált valami sokkal érdekesebbet.

A gyerekek esnek-kelnek. 3-4 éves korig ráadásul fejnehezek, szóval az az elsődleges sérülési pont.

2019. júl. 24. 07:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!