Kislányomnak kijött 4 foga úgyhogy elkezdeném a fogmosást. Viszont este kajcsi után/alatt azonnal elalszik. Nem tudom mit tegyek?
Én konzultáltam nyugat-európai gyermekfogásszal, akinek az édesapja is már ezt a területet kutatta laboratóriumi körülmények között. Ő azt mondta, hogy néhány éves korig alakul ki az ember szájflórája, ez nem genetika elsősorban és nagyon legyünk észnél.
Az anyatejes babáknál ezt nem kell annyira komolyan venni (éjszaka nem kell fogat mosni), mert a magas zsírtartalom és az élő összetevők miatt nem alakul ki nem megfelelő száj baktérium flóra. De nekik is meg kellene mosni reggel és este, amint kint vannak a fogak.
A tapszeres babáknál meg sajnos tényleg mosni kellene éjszaka, ha esznek, ezért azt mondta, hogy vagy ezt csináljuk meg, vagy szoktassuk le az éjszakai evésről (mi ezt tettük, fokozatosan csökkentettük a meleg vízbe rakott tápszert).
Az esti etetéssel én is bajban voltam, mert az volt az altatás, hogy álomba ette magát. Most úgy néz ki a napirend, hogy 7 körül fürdetés, utána pizsi-hálózsákban beülök vele a mi ágyunkba világosságban és megetetem, közben énekelek vagy beszélek hozzá. Vissza a fürdőbe, pici fogmosás - egyelőre inkább szoktatás jelleggel - utána pedig be a kiságyába, elsötétített szobában. Cumit adok neki, elaludni egyedül kell neki ezek után (2 nap után ez is ment neki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!